fbpx

Νίκος Χριστοδουλίδης: Όσα δεν ήξερες για τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών, που διεξήχθη την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023, «ξεχώρισε» ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος από την 1η Μαρτίου θα διατελέσει την θητεία του για τα επόμενα 5 χρόνια ως ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξελέγη με 51,91%, επικρατώντας του ανθυποψηφίου του, Ανδρέα Μαυρογιάννη, που έλαβε 48,09% των ψήφων.

Πιο κάτω σου μαζέψαμε κάποια πράγματα που δεν ήξερες για τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με σκοπό να τον γνωρίσεις καλύτερα.

Δες τα πιο κάτω:

1
Σπουδές & Συγγραφή βιβλίων

Instagram.com/@nikoschristodoulides

O Νίκος Χριστοδουλίδης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές, στο Queens College του City University of New York.

Στη συνέχεια, απέκτησε μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες στο New York University και κατέχει μεταπτυχιακό στη Διπλωματία στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας. Το 2003, αναγορεύθηκε διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι επίσης συγγραφέας των βιβλίων «Σχέδια Λύσης του Κυπριακού, 1948-1978» (Αθήνα 2009) και «Οι Σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας και το Κυπριακό, 1977 – 1988» (Αθήνα 2013), καθώς επίσης, σειράς επιστημονικής αρθρογραφίας με θέμα τη σύγχρονη κυπριακή ιστορία και εξωτερική πολιτική.

2
Οι ασχολίες του

Instagram.com/@nikoschristodoulides

Η καθημερινότητά του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχίζει νωρίς το πρωί με γυμναστική, ενώ τα μεσημέρια προσπαθεί να βρίσκει λίγο χρόνο για σιέστα (όπως και ο Νίκος Αναστασιάδης, που ως γνωστόν δεν χάνει τον μεσημεριανό του ύπνο).

Στο ποδόσφαιρο, υποστηρίζει την ομάδα της Πάφου… από όπου και κατάγεται! Όμως, ο ίδιος αισθάνεται πιο οικεία να παίζει στο παρκέ ενός γηπέδου μπάσκετ.

Ακόμη, δηλώνει βιβλιοφάγος, προτιμά να παρακολουθεί ιστορικές ταινίες, του αρέσει να ακούει μπαλάντες και να τρώει όσπρια!

3
Ο τρίτος πιο νεαρός Πρόεδρος της ΚΔ

Instagram.com/@nikoschristodoulides

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο τρίτος πιο νεαρός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Πριν από την εκλογή του Χριστοδουλίδη, εξελέγησαν ακόμη 7 άτομα στο αξίωμα του Προέδρου. Ο πρώτος – νεαρότερος ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ σε ηλικία 37 ετών, ενώ ο δεύτερος ήταν ο Σπύρος Κυπριανού σε ηλικία 45 ετών!

4
Η γνωριμία του με την πρώτη κυρία

Instagram.com/@nikoschristodoulides

Ο νέος Πρόεδρος είναι παντρεμένος με τη Φιλίππα Καρσερά, από το 2001 και η γνωριμία τους έγινε την πρώτη μέρα στη δουλειά, το 1999 όπου εργάζονταν και οι δύο ως ακόλουθοι στη διπλωματική υπηρεσία.

Οι δύο τους έχουν κοινά ενδιαφέροντα και όπως φαίνεται έδεσαν από την πρώτη στιγμή. Μαζί απέκτησαν 4 κόρες, οι οποίες πήραν τα ονόματα τους από τους παππούδες/γιαγιάδες τους! Ιωάννα, Αικατερίνη, Δέσποινα και Φοίβη.

5
Φιλοδοξία και όραμα

Instagram.com/@nikoschristodoulides

Η μεγάλη φιλοδοξία και το όραμα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι στο τέλος της θητείας του να υπάρχει μία Κύπρος ενωμένη, ισχυρή στην Ευρώπη και τον κόσμο!

Ακόμη, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα επενδύσει στη μεσαία τάξη και θα εστιάσει στη νεολαία, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως: η στέγαση και η εξεύρεση εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς, κλπ.

Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρει να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες του και να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο μας.

Υ.Γ.: Πάντως, ο μεγάλος νικητής των εκλογών του 2022-2023, τόσο των προεδρικών, όσο και των Αρχιεπισκοπικών, ήταν η Πάφος, η οποία κατάφερε να “βγάλει” και πρόεδρο και Αρχιεπίσκοπο!

Γράψε μας σε σχόλιο τι περιμένεις από τον νέο Πρόεδρο της ΚΔ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending