fbpx

iPhone14 Pro: Μάθε πώς το wallpaper μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια της μπαταρίας! (video)

Τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max έχουν ένα νέο feature που ονομάζεται “Always-on display”.

Αυτή η δυνατότητα είναι παρόμοια με αυτή που διαθέτουν τα περισσότερα Android τηλέφωνα, δηλαδή που εμφανίζουν μόνο βασικές πληροφορίες στην οθόνη (όπως η ώρα και η ημερομηνία), καθώς και ειδοποιήσεις.

Ωστόσο, το iPhone 14 Pro Max «το πάει» ένα βήμα παραπέρα, καθώς μπορεί να εμφανίζεται στην οθόνη και το wallpaper! Πώς, όμως, αυτό επηρεάζει τη μπαταρία;

Μάθε πιο κάτω πώς μπορεί να επηρεάσει τη μπαταρία:

researchsnipers.com

Μετά την κυκλοφορία του iOS 16.2, η Apple επέτρεψε στους χρήστες να επιλέξουν αν θα απενεργοποιήσουν ή όχι την ταπετσαρία όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη. Εάν η ταπετσαρία είναι απενεργοποιημένη, τότε εμφανίζεται μια μαύρη οθόνη με την ώρα, την ημερομηνία και τις ειδοποιήσεις.

Σε κάποιους άρεσε η δυνατότητα της απενεργοποίησης της ταπετσαρίας και σε κάποιους όχι, για τον λόγο ότι στην πραγματικότητα αυτή η λειτουργία θα κάνει περισσότερη ζημιά στη μπαταρία.

Έτσι, έγινε μια δοκιμή από το κανάλι PhoneBuff, ώστε να διαπιστωθεί πόση μπαταρία «τρώει» το iPhone 14 Pro με τη χρήση “Always-on display” και κατά πόσο το επηρεάζει το wallpaper που έχεις επιλέξει.

1
Πώς έγινε η δοκιμή;

macrumors.com

Το PhoneBuff έβαλε ένα iPhone 14 Pro Max και το δοκίμασε σε τρεις συνθήκες: Με το “Always-on display” ανεργό, ενεργό με το wallpaper και ενεργό χωρίς το wallpaper και το άφησαν για 24 ώρες σε ένα καλοφωτισμένο δωμάτιο.

2
Τι έδειξαν τα αποτελέσματα;

macrumors.com

Όπως μπορείς να δεις και στην πιο πάνω φωτογραφία με το AOD (“Always-on display”) απενεργοποιημένο, η μπαταρία παρέμεινε στο 100% μετά από 24 ώρες. Όταν το AOD ήταν ενεργοποιημένο, χωρίς το wallpaper, η μπαταρία έπεσε στο 84% με ρυθμό πτώσης 0.66% ανά ώρα.

Τέλος, όταν το AOD ήταν ενεργοποιημένο με το wallpaper, η μπαταρία έπεσε στο 80% στο ίδιο χρονικό διάστημα με μέσο όρο πτώσης της μπαταρίας κατά 0.83%.

Δες πώς άκριβως έγινε το test στο πιο κάτω βίντεο:

Συμπερασματικά, η μπαταρία πέφτει πιο γρήγορα με το AOD και το wallpaper ανοιχτά, ωστόσο, το ποσοστό δεν είναι τόσο υψηλό ώστε να θέτει σε κίνδυνο τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Εσύ το γνώριζες αυτό για τη μπαταρία του νέου iPhone;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending