fbpx

Βρέθηκε ο αρχαιότερος δονητής στον κόσμο… Πολύ kinky φάσεις στην Αρχαία Ρώμη!

Αν νόμιζες πως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν πιο «αθώοι» απ’ ότι εμείς, τότε κάνεις μεγάλο λάθος!

Επίσης, αν νόμιζες ότι τα σεξουαλικά βοηθήματα είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο… κάνεις και πάλι λάθος, αφού μια σημαντική ανακάλυψη φανερώνει ότι έχουν πολύ πιο μακριά ιστορία απ’ ότι φαντάζεσαι.

Πιο συγκεκριμένα, ένα εργαλείο που βρέθηκε το 1992 σε ένα χαντάκι ρωμαϊκού οχυρού στη Βρετανία, αρχικά χαρακτηρίστηκε ως εργαλείο μανταρίσματος (δλδ επιδιόρθωσης ρούχων), όμως, στην πραγματικότητα φανερώθηκε πως πρόκειται για έναν αρχαίο δονητή!

Δες πιο κάτω το «εργαλείο» & πώς ανακάλυψαν ότι ήταν sex toy:

athensmagazine.gr

Χρειάστηκαν 30 χρόνια μέχρι να λάμψει η αλήθεια και να αποδειχθεί ότι το πιο πάνω εύρημα δεν είναι κάποιο εργαλείο που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι στη ραπτική, αλλά ένας πρόγονος του σημερινού dildo, φτιαγμένος από φλαμουριά.

Το συγκεκριμένο sex toy, λοιπόν, έχει μήκος 16 εκατοστά, ωστόσο, υποστηρίζεται ότι το αρχικό του μήκος ήταν αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που διασώθηκε (wtf??), ενώ αξίζει να μάθεις ότι στα ρωμαϊκά χρόνια, συνήθιζαν να φτιάχνουν πράγματα σε σχήμα ανδρικού μορίου, γιατί έφερναν τύχη! Πολύ kinky φάσεις στην Αρχαία Ρώμη, έτσι;!

Ο λέκτορας Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ, Ρομπ Κόλινς, δήλωσε ότι είναι οφθαλμοφανές πως μιλάμε για δονητή και πως απλά κάποιος αρνούνταν να το δεχτεί.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι φανερό πως πρόκειται για δονητή. Δεν ξέρω ποιος το καταχώρησε στους επίσημους καταλόγους ως εργαλείο ραπτικής. Ίσως ήταν κάποιος που δεν ένιωθε άνετα με αυτό ή δεν πίστευε ότι οι Ρωμαίοι θα έκαναν τέτοια πράγματα»!

Ενώ στη συνέχεια προσθέτει: «Ξέρουμε ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι και Έλληνες χρησιμοποιούσαν σεξουαλικά βοηθήματα. Αυτό το αντικείμενο από τη Βιντολάντα θα μπορούσε εύκολα να είναι ένα παράδειγμα»!

Για τύχη ή για ευχαρίστηση; Οι θεωρίες για τη χρήση του 
zougla.gr

Πάντως, η ομάδα των ερευνητών κατέληξε σε τρεις πιθανές θεωρίες για τη χρήση του ξύλινου αντικειμένου, οι οποίες δημοσιεύτηκαν και στο περιοδικό Antiquity.

Η πρώτη είναι ότι χρησιμοποιήθηκε για λόγους σεξουαλικής ικανοποίησης – ευχαρίστησης. «Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ήταν ένα σεξουαλικό βοήθημα, αν και χρειάζεται κάποια προσοχή», δήλωσε ο Κόλινς.

«Μερικές φορές οι δονητές δεν χρησιμοποιούνταν πάντα για ευχαρίστηση, μπορεί να ήταν ακόμα και εργαλεία βασανιστηρίων, οπότε είμαι πολύ επιφυλακτικός στον όρο sex toy. Ελπίζω ότι αυτός ήταν ο σκοπός του. Αν ισχύει αυτό, θα είναι ο πρώτος ρωμαϊκός δονητής που συναντάται ποτέ στην αρχαιολογία», πρόσθεσε.

Η δεύτερη θεωρία είναι ότι το αντικείμενο χρησιμοποιήθηκε ως γουδοχέρι, είτε για μαγειρικούς σκοπούς, είτε για το άλεσμα καλλυντικών ή φαρμακευτικών συστατικών.

Βέβαια, υπάρχει και μια 3η θεωρία που υποστηρίζει ότι το εν λόγω ξύλινο δημιούργημα, 2.000 ετών περίπου, δεν είναι sex toy, αλλά μέρος ενός αγάλματος που οι άνθρωποι άγγιζαν για καλή τύχη  –  κάτι επίσης συνηθισμένο στην Αρχαία Ρώμη.

Ό,τι κι αν είναι τελικά ο ξύλινος φαλλός, αυτήν τη στιγμή πάντως, εκτίθεται στο μουσείο της Βιντολάντα, στη Μ. Βρετανία!

Εσύ τι πιστεύεις ότι είναι; Δονητής, γουδί ή άγαλμα καλής τύχης; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending