fbpx

Δύο Κύπριοι φοιτητές αγνοούνται μετά την τραγωδία στα Τέμπη – Εκκλήσεις συγγενών & φίλων!

Δύο Κύπριοι φοιτητές βρίσκονται ανάμεσα στους αγνοούμενους μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις από συγγενείς και φίλους των δύο νεαρών φοιτητών που αγνοούνται μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκονται ο Κυπριανός Παπαϊωάννου, από το Αυγόρου και η Αναστασιά Αδαμίδου από την Πάφο. Οι δύο φοιτητές επέβαιναν στο μοιραίο τρένο, επιστρέφοντας πίσω στη Θεσσαλονίκη, την πόλη σπουδών τους.

Τα μέλη της οικογένειάς του 23χρονου Κυπριανού, φοιτητής Νομικής, τον αναζητούν από χθες το βράδυ. Η 24χρονη φοιτήτρια Οδοντιατρικής Σχολής, φαίνεται να βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι και από τις 11 χθες το βράδυ, δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν.

Ο πατέρας του φίλου της Αναστασίας βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και κάνει έκκληση για όποιον την έχει δει και γνωρίζει κάτι για την τύχη της. Mέλη και των δύο οικογενειών κατευθύνονται προς τη Λάρισα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε στενή επαφή με την πρεσβεία στην Αθήνα, το προξενείο στη Θεσσαλονίκη και τις ελληνικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα, έχει στηθεί γραφείο κρίσεων στο ΥΠΕΞ για να χειριστεί την κατάσταση.

Σύμφωνα με το Κυπριακό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, έχουν γίνει προσπάθειες να εντοπιστούν οι δύο φοιτητές στα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν τραυματίες και σοροί θυμάτων της τραγωδίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, ανέφερε ότι, «από μια εθνική τραγωδία δεν μπορούσε να λείπει και η Κύπρος μας. Δεν θα αρνηθώ ότι υπάρχει ανησυχία για κάποια παιδιά που δεν είχαν επικοινωνία μέχρι τώρα. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα. Ας είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί. Να έχουμε υπομονή. Αν μπορώ να δώσω νότα αισιοδοξίας και μειώνει την τραγικότητα δεν έχουμε τρίτη αναφορά. Επικοινώνησαν και είναι καλά δύο – τρία παιδιά που βρίσκονταν στο τρένο. Ας προσευχηθούμε να έχουμε μια καλή είδηση για τα παιδιά που δεν είχαμε επικοινωνία».

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει ότιδήποτε να επικοινωνήσει άμεσα με την οικογένεια του Κυπριανού στα τηλέφωνα: 99235632, 96615761, 00306942245592.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending