fbpx

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες Κύπριων φοιτητών & το video από τη στιγμή της σύγκρουσης στα Τέμπη!

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών που έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη μέσα στο επιβατικό τρένο που συγκρούστηκε μετωπικά με επερχόμενη αμαξοστοιχία στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης 28/2.

Πολλοί από τους επιζώντες αναφέρουν πως «από θαύμα έζησα(ν)», περιγράφοντας τις στιγμές πανικού μετά το δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Δύο Κύπριοι φοιτητές που βρίσκονταν στο τρένο τη στιγμή της σύγκρουσης και ευτυχώς κατάφεραν να βγουν σώοι, μίλησαν στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα».

Δες πιο κάτω τις μαρτυρίες & video από τη στιγμή της σύγκρουσης:

«Ήταν πολύ τραγικό. Όταν κάναμε την προηγούμενη στάση, μας είπαν ότι θα έχει καθυστέρηση γιατί έχει κάποιο θέμα με την κυκλοφορία. Άρχισα να νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά […] Εγώ ήμουν στο πέμπτο βαγόνι, που πήρε φωτιά αφότου κατέβηκαν όλοι. Σκεφτόμασταν ότι πρέπει να βγούμε από το παράθυρο που ήταν πολύ ψηλά για να πηδήξεις και είχε σίδερα κάτω […] Κάποιος φώναξε ότι άνοιξαν μία πόρτα και δεν θυμάμαι καν, ήμουν σε πανικό και κάποιος με πήρε μαζί του», εξομολογήθηκε Κύπρια φοιτήτρια που επέβαινε στο τρένο.

Η νεαρή, που περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που βίωσε, προτίμησε να παραμείνει ανώνυμη, ενώ φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς στην εκπομπή της Χριστιάνα Αριστοτέλους.

Επίσης, ένας ακόμη Κύπριος φοιτητής που βρισκόταν στο τρένο και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, μίλησε στη Χριστιάνα, με την ίδια να αναφέρει on air όσα της είπε: «Ήταν στο 5ο βαγόνι. Δεν μπορούσε να βγει. Δεν μπορούσα και δεν είχα το κουράγιο να ρωτήσω τι είδε και τι αντίκρυσε μετά το δυστύχημα. Moυ είπε ότι νιώθει απέραντη θλίψη και πόνο. Έσπασε το παράθυρο από το βαγόνι για να σωθεί. Έκλαιγε… Μιλάμε για μια τραγωδία.»

Και οι μαρτυρίες δεν έχουν τελειωμό. Εκτός από τους 2 Κύπριους, άλλος ένας επιβάτης έγραψε στο Twitter, μια ώρα μετά το δυστύχημα, «Από θαύμα έζησα», ενώ λίγο αργότερα, όταν τον ρώτησαν αν είναι καλά, απάντησε: «Είμαι καλά, άνθρωποι κλαίνε. Ήμασταν μέσα σε χωράφια, δεν ξέραμε πού να πάμε, πού να πατήσουμε, είχε καλώδια παντού», περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που έζησε.

Όταν η τύχη είναι με το μέρος σου…

Ανάμεσα στις ανατριχιαστικές μαρτυρίες μετά το δυστύχημα, υπάρχουν και κάποιες άλλες που μας κάνουν να πούμε «Άγιο είχαν»! Η 22χρονη Ελένη θα ταξίδευε στο δεύτερο βαγόνι του τρένου, όμως, για καλή της τύχη τελικά μπήκε στο έβδομο.

Η Ελένη έφτασε στην Αθήνα από το Λονδίνο αεροπορικώς, αλλά λόγω καθυστέρησης της πτήσης δεν πρόλαβε το απογευματινό τρένο για Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να επιβιβαστεί στο βραδινό. Σύμφωνα με το verianet.gr, η υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων δεν έκανε δεκτό το φοιτητικό πάσο της 22χρονης από τη Βέροια κι έτσι ταξίδεψε στο έβδομο βαγόνι αντί του δεύτερου.

«Σταματήσαμε Παλαιοφάρσαλα. Μας είπαν ότι υπάρχει φόρτος στις γραμμές. Δεν ανησυχήσαμε. Απλά, περιμέναμε. […] Διάβαζα ένα βιβλίο. Ο νεαρός που καθόταν δίπλα μου, μου είπε: ”Ο ελεγκτής, μιλώντας στον ασύρματο, έλεγε ”μήπως είναι καλύτερα να βάλουμε τον κόσμο σε λεωφορεία’‘. Δεν το εκλάβαμε σαν κάτι ανησυχητικό. Θεωρήσαμε πως αφορούσε τη διαχείριση του πλήθους των επιβατών», ανέφερε η 22χρονη.

«Περίπου 10 λεπτά αργότερα νιώσαμε το πρώτο τράνταγμα… Και μετά ένα δεύτερο, ακόμη πιο έντονο. Ένας νεαρός -δεν ξέρω πώς- βρέθηκε να κυλιέται στο πάτωμα… από τη μια άκρη του βαγονιού στην άλλη. Άλλοι χτυπήσανε στα τραπεζάκια, πάνω στα καθίσματα… Εμένα με κράτησε μια γυναίκα… Την ευχαριστώ.», ανέφερε η Ελένη, περιγράφοντας τα όσα βίωσε.

«Ευτυχώς, το βαγόνι είχε ηλεκτροδότηση. Άνοιξαν οι πόρτες… κατεβήκαμε. Με τους φακούς των κινητών τηλεφώνων ψάχναμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Σκαρφαλώναμε μέχρι να ανεβούμε στον δρόμο. Απ’ την αρχή του τρένου ακούστηκαν εκρήξεις. Τα μπροστινά βαγόνια είχαν πάρει φωτιά».

Επίσης, ο 20χρονος Παντελής, φοιτητής από τα Χανιά περιέγραψε στο flashnews.gr τις στιγμές που βίωσε την ώρα της φονικής σύγκρουσης, εξηγώντας πως ο ίδιος σώθηκε από τύχη, αφού 5 λεπτά πριν βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι, όπου βρισκόταν το κυλικείο. Η κανονική του θέση βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι.

lawandorder.gr

«Πήγα να αγοράσω μια σοκολάτα και μάλιστα μίλησα για λίγη ώρα με την ταμία, χαιρετηθήκαμε και έφυγα» είπε και περιέγραψε τη στιγμή του δυστυχήματος. «Εκεί που ήμουν ξαπλωμένος στο κάθισμα, ξαφνικά άρχισε η ανατάραξη. Ο οδηγός πάτησε φρένα και έβγαιναν σπίθες. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα νιώσαμε να φεύγει το τρένο από τις ράγες! Πέφτω στα καθίσματα. Αυτά, ευτυχώς, με απορρόφησαν, καθώς δεν υπήρχαν άτομα. Το τρένο πήγε εκτός και ξαφνικά ακούστηκε ένα “μπαμ”. Εκεί το τρένο σταμάτησε».

Ο 20χρονος τραυματίστηκε ελαφρά, με γρατζουνιές στο πρόσωπο και μώλωπες στα πόδια. «Έμπαιναν καπνοί! Μόνο γκρι χρώμα έβλεπα. Έβλεπα κόσμο τραυματισμένο να κλαίει. Ήμουν τυχερός γιατί καθόμουν στην αριστερή πλευρά και δεν έπεσαν πάνω μου πράγματα, αφού αυτά, δυστυχώς, έπεσαν πάνω σε επιβάτες που κάθονταν δεξιά και τους τραυμάτισαν».

Ο φοιτητής περιέγραψε και τη στιγμή που έψαχναν μια έξοδο για να βγουν από το βαγόνι: «Δεν άνοιγαν οι πόρτες! Βρήκα ένα παράθυρο με σπασμένο το τζάμι. Ήταν ολότελα σπασμένο. Φώναξα και άλλους για να βγούμε από κει. Ήταν όμως μεγάλο το ύψος. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Πηδήξαμε έξω να σωθούμε. Βγαίνοντας, είδα μια γυναίκα ακρωτηριασμένη. Σοκ!».

Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων

Η εμπορική με την επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν στις 23:21:18 το βράδυ της Τρίτης, 28/2 κινούμενες στην ίδια γραμμή. Όπως φαίνεται στο πιο πάνω video, κάμερα από κύκλωμα ασφαλείας κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή της σύγκρουσης έξω από τα Τέμπη.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending