fbpx

Netflix: 5 ταινίες & σειρές με πρωταγωνίστριες δυναμικές γυναίκες που θα σε εμπνεύσουν!

Ψάχνεις έναν fun τρόπο να περάσεις την ώρα σου, αλλά ταυτόχρονα να παίρνεις και motivation; Ήρθε η ώρα για Netflix and chill!

Σου βρήκαμε τις πιο empowering ιστορίες γυναικών που σίγουρα αξίζει να δεις στο Netflix. Είτε είσαι movie lover, είτε προτιμάς να βλέπεις περισσότερο σειρές, στην πιο κάτω λίστα που σου ετοιμάσαμε θα βρεις την επιλογή που σου ταιριάζει! Οι γυναίκες αυτές σίγουρα θα σε εμπνεύσουν κι εσένα με τον δυναμισμό τους.

Δες πιο κάτω 5 ταινίες & σειρές με πρωταγωνίστριες δυναμικές γυναίκες:

1
The Law According to Lidia Poët (2023)

Ένα συναρπαστικό δράμα εποχής, με πρωταγωνίστρια τη Lidia Poët. Μια δικηγόρο που ερευνά δολοφονίες. Κάθε επεισόδιο εξερευνά ένα νέο μυστήριο και διαδραματίζεται στο μπαρόκ μεγαλείο του Τορίνο της δεκαετίας του 1880.

Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της πρώτης γυναίκας δικηγόρου της Ιταλίας, σε μια εποχή που η ισότητα των φύλων δεν υπήρχε.

Δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή της από τη νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Τορίνο έγινε δεκτή -προς μεγάλο σοκ της ανδρικής νομικής κοινότητας-, για να απολυθεί 3 μήνες αργότερα από τον γενικό εισαγγελέα της μοναρχίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι γυναίκες δεν είχαν θέση σε μια αίθουσα δικαστηρίου. Η Lidia Poët, όμως, δεν τα βάζει κάτω!

2
The Bold Type (2017)

Σε ένα γυναικείο περιοδικό στη Νέα Υόρκη, τρεις millennials ταχυδακτυλουργούν την καριέρα, τον ρομαντισμό, τις φιλίες και τη ζωή στη μεγαλούπολη, ενώ βρίσκουν τις δικές τους φωνές!

Οι 3 εικοσιπεντάχρονες κολλητές, η Τζέιν, η Κατ και η Σάττον, που δουλεύουν στη σύνταξη, τα social media και το τμήμα μόδας, ταυτόχρονα προσπαθούν να ισορροπήσουν την καριέρα με τη ζωή τους.

Οι κολλητές καλούνται να αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά διλήμματα, από το κίνημα #metoo και την οπλοκατοχή, μέχρι τον εσωτερικευμένο ρατσισμό και τα ζητήματα σεξουαλικής ταυτότητας και φυλετικού αυτοπροσδιορισμού. Όσο ο φεμινισμός, η συμπεριληπτικότητα και η αποδοχή παραμένουν έννοιες «ταμπού», οι αποτυχίες της “new age” σκέψης που προσπαθούν να εφαρμόσουν η Τζέιν, η Κατ και η Σάττον… είναι συχνές.

3
Athlete A (2020)

Αυτό το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στις αθλήτριες που επέζησαν από την κακοποίηση του γιατρού Γυμναστικής των ΗΠΑ, Larry Nassar, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης στην αθλητική ιστορία των ΗΠΑ.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ “Athlete A” αναφέρεται στη Maggie Nichols, την αθλήτρια που πιστεύεται ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που ανέφερε την κακοποίησή της από τον Nassar (που κακοποίησε 250 αθλήτριες στην USA Gymnastics), το 2015. Όπως δείχνει το ντοκιμαντέρ, η USAG δεν ενήργησε άμεσα, αφήνοντάς τον ελεύθερο να συνεχίσει να κακοποιεί κορίτσια έως ότου συνελήφθη το 2016.

Η Nichols αποσύρθηκε από την γυμναστική αφού δεν είχε επιλεγεί για την Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ μετά τις Ολυμπιακές δοκιμές του 2016. Οι γονείς της πιστεύουν πως δεν επιλέχθηκε, επειδή είχε καταγγείλει τον Nassar.

4
Erin Brockovich (2000)

Η ταινία Erin Brockovich είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία και περιγράφει την ιστορία μίας single μητέρας, η οποία τολμά να «υψώσει ανάστημα» απέναντι σε μία κοινωνική αδικία και να εναντιωθεί σε δυνάμεις πολύ μεγαλύτερες από την ίδια.

Η ερμηνεία της Julia Roberts κατάαφερε να εντυπωσιάσει, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που κέρδισε βραβείο Όσκαρ σε αυτό το συναισθηματικό δράμα. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα empowering story που θα σε εμπνεύσει!

5
Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (2020)

Αυτή η mini serie που ακολουθεί την αληθινή ιστορία μιας αφροαμερικανίδας πλύστρας, που σηκώνεται από τη φτώχεια για να χτίσει μια αυτοκρατορία ομορφιάς και να γίνει η πρώτη γυναίκα αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος.

Σήμερα, η Madam C.J. Walker έχει μείνει στη μνήμη ως η πρωτοπόρα μαύρη γυναίκα επιχειρηματίας που ενέπνευσε πολλές άλλες γυναίκες με την οικονομική της ανεξαρτησία, το επιχειρηματικό της πνεύμα και τις φιλανθρωπίες της (για ενίσχυση της μαύρης κοινότητας, την εκπαίδευση των μαύρων κοριτσιών, αλλά και σε πολλά ιδρύματα, κλπ).

Η αμερικανική δραματική σειρά έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει χαρίσει στην πρωταγωνίστρια, Octavia Spencer, μία υποψηφιότητα για βραβείο Emmy. Ένα είναι το σίγουρο, η σειρά θα σε συγκινήσει από τα πρώτα λεπτά!

Εσύ ποια ταινία ή σειρά θα δεις σήμερα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending