fbpx

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου για το 2023 – Ποια η θέση της Κύπρου!

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ευτυχίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, το Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης δημοσίευσε τη λίστα με τις χώρες που έχουν την υψηλότερη κατάταξη στον παγκόσμιο χάρτη ευτυχίας για το 2023!

Συγκεκριμένα βασίστηκαν σε 6 βασικούς παράγοντες για την κατάταξη: κοινωνική υποστήριξη, εισόδημα, υγεία, ελευθερία, γενναιοδωρία και απουσία διαφθοράς.

Εμείς, λοιπόν, σου παρουσιάζουμε τις χώρες με τις υψηλότερες θέσεις. Και μάντεψε στην πρώτη θέση ΔΕΝ βρίσκεται ούτε η Κύπρος, ούτε η Ελλάδα (εννοείται πως δεν είναι κάτι που περιμέναμε έτσι κι αλλιώς)!

Μάθε ποια είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα & ποια η θέση της Κύπρου:

worldhappiness.report

Ενώ για 6η συνεχή χρονιά η Φιλανδία ανακηρύχθηκε η πρώτη παγκοσμίως πιο ευτυχισμένη χώρα ανάμεσα σε 150 χώρες, ενώ η Κύπρος κατατάσσεται στη 46η θέση, με βαθμολογία 6.130, πέντε θέσεις χαμηλότερα από το 2022, αφού βρισκόταν στη 41η.

Όπως θα είδες και στην πιο πάνω λίστα η Ελλάδα παρέμεινε και φέτος στην 58η θέση, αρκετά σκαλιά πιο κάτω από την Κύπρο, στον νέο Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας 2023.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλές από τις σκανδιναβικές χώρες κατέχουν τις πρώτες θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη ευτυχίας, αφού η Δανία βρίσκεται στη δεύτερη θέση ακολουθούμενη από την Ισλανδία, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση. Δες ολόκληρη τη λίστα ΕΔΩ!

Γράψε μας σε σχόλιο αν περίμενες ότι η Κύπρος θα είχε τη συγκεκριμένη κατάταξη στη λίστα! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending