fbpx

Μαθητές διασκεύασαν το «Φιλαράκι» με στίχους για το δυστύχημα στα Τέμπη και συγκινούν!

Το δυστύχημα που συνέβη στις 29 Φεβρουαρίου στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση δύο τρένων, μας έχει σοκάρει όλους και μέχρι σήμερα δύσκολα μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους το μέγεθος της τραγωδίας!

Δεκάδες άνθρωποι, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν νέοι φοιτητές, έχασαν τη ζωή τους με τόσο άδικο τρόπο, ενώ ανάμεσα στα θύματα ήταν και δύο Κύπριοι, η 24χρονη Αναστασία και ο 23χρονος Κυπριανός.

Από εκείνη τη μέρα γίνονται αρκετές διαδηλώσεις, κινήσεις από νέους με μοναδικό σκοπό να εκφράσουν τη θλίψη και τον θυμό τους. Έτσι και οι μαθητές του Κολλεγίου Θεσσαλονίκης θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, διασκευάζοντας το τραγούδι «Το Φιλαράκι» και το αποτέλεσμα είναι ανατριχιαστηκό!

Άκου τη διασκευή πιο κάτω:

 

Οι στίχοι που έγραψαν οι μαθητές είναι σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό όλων μας… Θλίψη, απογοήτευση, θυμός και ερωτηματικά που θα μείνουν ανοιχτά, ενώ όπως χαρακτηριστικά λέει και ένας στίχος: «Από τύχη καθαρή δεν ήμουνα εγώ ένα θύμα που ήτανε στο τρένο απάνω και μπορώ να στέλνω ‘έφτασα μαμά’»!

Μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, ο σταθμάρχης συνελήφθη, ο Υπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών παραιτήθηκε, αλλά τίποτα απ’ όσα έγιναν ή (και) θα γίνουν δεν θα αλλάξει τα πράγματα, αφού όπως λένε οι στίχοι: «Χάθηκαν τόσα παιδιά που δεν τα φέρνει πίσω η όποια τιμωρία και τα λόγια είναι πλέον περιττά».

Ωστόσο, το σημαντικότερο σημείο του τραγουδιού -που μας κάνει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο– είναι οι στίχοι που αναφέρουν: «Μα εμείς θα βρούμε λύση για να δώσουμε οι ίδιοι τη λύση που ζητάμε, κόσμο θα φτιάξουμε καινούριο έναν να μην μας τρομάζει και γι’ αυτό σας τραγουδάμε… Θα τη βρούμε την άκρη τελικά, αρκεί να έχουμε υγεία. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το κάθε θύμα που εχάθηκε στην αμαξοστοιχία και τα ανάποδα θα τα κάνουμε σωστά»!

Ο μόνος τρόπος, λοιπόν, για να ζήσουμε σε έναν κόσμο – λιγότερο άδικο είναι η νέα γενιά να πάρει το βήμα και να βγει να διεκδικήσει όσα της αξίζουν και όσα στερήθηκαν οι προηγούμενες γενιές!

Εσένα πώς σου φάνηκε η διασκευή που έκαναν οι μαθητές;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending