fbpx

7 φεστιβάλ σε όλη την Κύπρο που αξίζει να επισκεφτείς αυτή την περίοδο!

Θέλεις να μπεις σε ανοιξιάτικη διάθεση και να αφήσεις για λίγο τη δουλειά ή το διάβασμα στην άκρη για να αλλάξεις παραστάσεις και να κάνεις κάτι διαφορετικό;

Σου βρήκαμε 7 φεστιβάλ σε διάφορες περιοχές και χωριά της Κύπρου που αν τα επισκεφτείς -σίγουρα- θα περάσεις τέλεια!

Δες πιο κάτω ποια φεστιβάλ σου προτείνουμε:

1
Φεστιβάλ Τουλίπας

Facebook.com/@Paradisiotis Group

Ακόμη ένα φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου η ώρα 11:00 στο χωριό Πολέμι της επαρχίας Πάφου!

Το χωριό κατατάσσεται στα αμπελοχώρια του νησιού, αλλά είναι γνωστό ως το χωριό της τουλίπας. Είναι -ίσως- η μοναδική περιοχή σε ολόκληρη την Κύπρο όπου την άνοιξη θα δεις το πανέμορφο κόκκινο λουλούδι σε τόσο μεγάλες ποσότητες. Σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείς για να θαυμάσεις την ομορφιά της φύσης!

2
Spring Festival

Facebook.com/@42Multispace

Το 42Multispace, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους 42, στη Λαϊκή Γειτονιά της Λευκωσίας, το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου από τις 11:00-20:00, θα γιορτάσει την άνοιξη με πολλές δραστηριότητες!

Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν φύτευση λουλουδιών, πώληση λουλουδιών και φυτών, πασχαλινών λαμπάδων και γλυκών, αλλά και πολλών προϊόντων για την άνοιξη και το Πάσχα.

Υ.Γ. Για περισσότερες πληροφορίες κάλεσε στο τηλέφωνο 70009058!

3
Φεστιβάλ Αγάπης της Γης

About Limassol

Με αφορμή τη μέρα της μητέρας γης, η οποία είναι στις 22 Απριλίου, η Let’s Make Cyprus Green σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, θα φιλοξενήσουν το 2ο ετήσιο Φεστιβάλ Αγάπης της Γης!

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 10:30- 17:30, στον Μόλο Λεμεσού. Στο φεστιβάλ θα βρεις εργαστήρια ανακύκλωσης, φύτευσης λουλουδιών, επιδείξεις και συνομιλίες, υγιεινά τρόφιμα & ποτά, προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, δώρα και πολλά άλλα.

4
Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Check In Cyprus

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 21-29 Απριλίου 2023 και πρέπει οπωσδήποτε να κανονίσεις να πας ένα ραντεβού με τ@ σύντροφό σου!

Προβολές θα υπάρχουν τόσο στο Θεάτρου Ριάλτο στη Λεμεσό, όσο και στον Κινηματογράφο Ζήνα στη Λευκωσία, μ’ ένα κοινωνικά ευαισθητοποιημένο πρόγραμμα.

5
Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα»

Cyprus Alive

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, μεταξύ των 10:00 – 18:00 πάμε στο χωριό Δορά! Επειδή -ίσως- να μην γνωρίζεις την τοποθεσία του συγκεκριμένου χωριού, βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λεμεσού και ανήκει στα Κρασοχώρια!

Αν επισκεθφείς το χωριό θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά την κυπριακή παράδοση, αλλά και να διασκεδάσεις με μουσική και να γευτείς φαγητά που -σίγουρα- θα σου μείνουν αξέχαστα!

6
Σαρακοστιανό Street Food Festival

Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου – Επαρχία Λευκωσίας και το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου ενώνουν ξανά δυνάμεις και με σύνθημα «Καλό Φαΐ, Καλό Ποτό, Καλός Σκοπό!» διοργανώνουν το «Σαρακοστιανό Street Food Festival 2023».

Την Κυριακή 9 Απριλίου, από τις 13:00 μέχρι και τις 18:00, στο πάρκο «Σπύρος Κυπριανού» στην Αγλαντζιά μπορείς να γευτείς υπέροχες γαστρονομικές αλχημείες, προσφέροντας ταυτόχρονα για καλό σκοπό.

Εκτός από φαγητό, το μενού θα περιλαμβάνει παγωμένη μπίρα, κυπριακό εκλεκτό κρασί, επιλογές για επιδόρπιο και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών και παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου.

7
Φεστιβάλ vegan street food

Check In Cyprus

Το φεστιβάλ vegan street food θα διοργανωθεί στο Πάρκο των Αιωνόβιων Ελαιών, στο χωριό Ψεματισμένος, της επαρχίας Λάρνακας, στις 6 και 7 Μαΐου 2023.

Φυσικά, το φεστιβάλ δεν απευθύνεται μόνο σε βίγκαν άτομα, αλλά και σε ‘σένα που ενδιαφέρεσαι για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όπως και για τον πλανήτη. Το φεστιβάλ έχει οικολογικό χαρακτήρα και έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση του πλαστικού στο ελάχιστο!

Αν επισκεφθείς το φεστιβάλ θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις νόστιμα vegan φαγητά, ποτά και γλυκά, να παρακολουθήσεις επιδείξεις μαγειρικής και να ακούσεις ζωντανή μουσική.

Εσύ ποιο από τα πιο πάνω φεστιβάλ σκοπεύεις να επισκεφθείς αυτό το διάστημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending