fbpx

Ο Πύργος του Άιφελ απέκτησε… twin και όλοι αναρωτιούνται από πού «ξεφύτρωσε» ο δεύτερος!

Όχι δεν τα βλέπεις εσύ όλα διπλά απ’ τη ζάλη σου… Αν πας ταξίδι στο Παρίσι αυτές τις μέρες, δεν θα δεις έναν Πύργο του Άιφελ… αλλά δύο! Αναρωτιέσαι πώς γίνεται αυτό;

Ένα μίνι αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ, τοποθετήθηκε δίπλα από τον αυθεντικό, το Σαββάτο 1ης Απριλίου… κι όχι δεν πρόκειται για Πρωταπριλιάτικο αστείο!

Μάθε πιο κάτω περισσότερα:

bbc.co.uk/AFP

Ο δεύτερος πύργος ονομάζεται «Αϊφέλλα» και έχει ύψος 33 μέτρα και βάρος 32 τόνους (δέκα φορές μικρότερος από τον αυθεντικό). Αποτελεί έμπνευση του 62χρονου Φιλίπ Μαντρόν και θα παραμείνει στο σημείο μέχρι και τις 10 Απριλίου.

Όπως αναφέρει ο δημιουργός του, «είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια εκδήλωση και να δημιουργήσω ένα αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ στην κλίμακα 1/10 επειδή πραγματικά αγαπώ τον Γουστάβο Άιφελ. Σας υπενθυμίζω ότι φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τον θάνατό του και είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από αυτό το έργο τέχνης που είναι σήμερα 134 ετών. Πριν από επτά χρόνια μου ήρθε αυτή η ιδέα, μια νύχτα, να χτίσω τον Πύργο του Άιφελ σε κλίμακα 1/10».

Η τοποθέτησή της «μινιατούρας» του Άιφελ, ανήμερα της Πρωταπριλιάς, έγινε viral και όπως ήταν αναμενόμενο όταν η φώτο δημοσιεύθηκε στο twitter με το caption: «Μην ανησυχείτε, μια χαρά βλέπετε», τα comments πήραν φωτιά! Ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έτρεξαν να φωτογραφηθούν με τα «διδυμάκια».

Εσύ θα ήθελες να πας αυτές τις μέρες στο Παρίσι και να δεις τους δύο Πύργους του Άιφελ; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending