fbpx

Ετοιμάσου για daytrip σε 5 χωριά της Κύπρου… με πασχαλινό πρόγραμμα εκδηλώσεων!

Μήπως φέτος που -επιτέλους- ζούμε σε μια κανονικότητα θα ήθελες να νιώσεις το Πάσχα και να αναβιώσεις ήθη και έθιμα της Κύπρου που δεν τα βλέπεις στις πόλεις;

Αν, ναι, τότε σου βρήκαμε 5 χωριά ιδανικά για daytrip με την οικογένεια ή την παρέα σου, στα οποία θα βρεις πασχαλινές εκδηλώσεις, παιχνίδια, χορούς και -σίγουρα- αξίζει να τα επισκεφθείς!

Δες σε ποια χωριά σου προτείνουμε για πασχαλινό daytrip:

1
Ξυλιάτος

Facebook.com/xyliatos

Το χωριό Ξυλιάτος, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας ετοιμάζει κάθε χρόνο παιχνίδια κατά τη διάρκεια του Πάσχα!

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τη Μεγάλη Παρασκευή με το στόλισμα του επιταφίου στις 14:00, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα γίνει το μάζεμα των ξύλων για τη Λαμπρατζιά του χωριού. Η κορύφωση, όμως, θα γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα με τα παραδοσιακά παιχνίδια, όπως σακουλοδρομίες, αυγοδρομίες, σχοινί, μαντίλι, ακόμη και μίνι GOLF και βόλεϊ, και φυσικά με κυπριακούς χορούς. Έναρξη στις 16:30 μ.μ.

2
Σαλαμιού

Facebook.com/Χωριό Σαλαμιού Πάφος/Salamiou Village Paphos/Xwrio Salamiu Pafos

Το χωριό Σαλαμιού, που βρίσκεται στην επαρχία Πάφου, ετοίμασε το πρόγραμμά του για το Πάσχα! Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει το στόλισμα επιταφίου στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα διεξαχθούν πασχαλινά παραδοσιακά παιχνίδια, μουσική στο κοινοτικό γήπεδο, διαγωνισμός πιλόττας στο καφενείο και πολλά άλλα.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα του Πάσχα με διαγωνισμό ταβλιού στο καφενείο, τόμπολα και χορούς στη πλατεία, ενώ την Τρίτη του Πάσχα θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Σαλαμιούς με ιστορικά δεδομένα!

3
Μονάγρι

monagri.blogspot.com

To γραφικό χωριό Μονάγρι στην επαρχία Λεμεσού είναι μια καλή επιλογή για ένα daytrip τις μέρες του Πάσχα!

Το Μονάγρι φέτος ετοίμασε πρόγραμμα με τόμπολα, τάβλι, παραδοσιακά παιχνίδια, street football και άλλα πολλά.

4
Βάσα Κοιλανίου

Visit Cyprus

Η Βάσα Κοιλανίου στην επαρχία Λεμεσού, φέτος διοργανώνει Πασχαλινές εκδηλώσεις που σου δίνουν ένα λόγο ακόμα για να την επισκεφτείς.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου! Θα περιλαμβάνουν τουρνουά ποδοσφαίρου, τόμπολα, ενώ θα υπάρχουν και παραδοσιακά παιχνίδια και μουσική βραδιά.

5
Διερώνα

Cyprus Alive

Αποκλείεται να μην γνωρίζεις τη Διερώνα, το χωριό της επαρχίας Λεμεσού που είναι φημισμένο για το viral instagrammable τρίγωνο σπιτάκι!

Φέτος, μπορείς να περάσεις εκεί το Πάσχα, αφού το Πολιτιστικό Κέντρο διοργανώνει την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, εκδηλώσεις με πασχαλινά παιχνίδια, μουσική βραδιά και τόμπολα.

Εσύ ποιο χωριό θα επισκεφθείς για να “νιώσεις” λίγο παράδοση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending