fbpx

5+1 ξεχωριστά στέκια για να απολαύσεις κυπριακό καφέ, γλυκά και… μπούκκωμα!

Υπάρχει ιδανικότερη περίοδος για να κάνεις roadtrips σε χωριά της Κύπρου; Όχι φυσικά! Γι’ αυτό αν βαρέθηκες να πίνεις τον καφέ σου στην πόλη, τότε το ιδανικό είναι να συνδυάσεις τη βόλτα σου, κάνοντας roadtrips σε χωριουδάκια για να δεις νέα τοπία.

Θα αλλάξεις παραστάσεις… και φυσικά θα δοκιμάσεις νέες γεύσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες! Είτε προτιμάς brunch, είτε το κλασικό κυπριακό μπούκκωμα, υπάρχουν επιλογές.

Δες πιο κάτω τα στέκια που σου προτείνουμε:

1
Boúkkoma (Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου)

Instagram.com/@stephanie_geo

Λίγο έξω από τη Λευκωσία, σε ένα εκπληκτικό τοπίο, θα βρεις το χωριό Αγία Μαρίνα (δίπλα από το χωριό Ξυλιάτος) κι εκεί μπορείς να απολαύσεις το boúkkoma σου στο κοινοτικό πάρκο του χωριού!

Αν είσαι λάτρης του κυπριακού brunch, προτείνουμε να δοκιμάσεις το πιτσιλλίσιμο, ενώ αν σου αρέσουν τα πιο… εναλλακτικά πιάτα δοκίμασε το αβοκαντένιο. Μην ξεχάσεις να πιεις και το special τριαντάφυλλο που θα σε γλυκάνει και θα σε δροσίσει!

2
Καφές στη Χόβολη (Κυπερούντα)

Instagram.com/kafesstixovoli

Στο πανέμορφο χωριό Κυπερούντα θα βρεις το Καφέ στη Χόβολη, στην πλατεία του χωριού!

Εκεί μπορείς να πιεις το καφεδάκι σου ή άλλα δροσιστικά ποτά και φυσικά να απολαύσεις υπέροχα γλυκά όπως μηλόπιτα, κέικ καρότου, γλυκά του κουταλιού και όχι μόνο…

3
Καφενείο Ίσον (Παλιά Λευκωσία)

cafe-9002.business.site

Το Καφενείο Ισόν έχει μια ιδιαίτερη αισθητική… Βρίσκεται στην οδό Περικλέους, στην παλιά Λευκωσία.

Μπορείς να το επισκεφθείς όλες τις ώρες της μέρας, αφού σερβίρει από καφέδες, μέχρι μπύρες και αλκοολούχα ποτά, τα οποία μπορούν να συνοδευτούν με διάφορα σνακ.

4
Μαρικκού που τα Λεύκαρα 

Instagram.com/@marikkou_pou_ta_lefkara_cafe

Πού αλλού θα μπορούσε να βρίσκεται η Μαρικκού που τα Λεύκαρα; Μα φυσικά στο γραφικό χωριό Λεύκαρα!

Εκεί, μπορείς να απολαύσεις γλυκά, brunch, κρέπες και πολλά άλλα και εννοείται ότι αν επισκεφθείς το συγκεκριμένο χωριό μπορείς να θαυμάσεις το υπέροχο τοπίο και να δεις τα λευκαρίτικα κεντήματα!

5
Καφενείο το Μαχαλεπί (Άγιος Επιφάνειος)

Facebook.com/@Kafeneio to Maxalepi

Στο χωριό Άγιος Επιφάνειος θα βρεις το “καφενείο το μαχαλεπί” που πρέπει οπωσδήποτε να το βάλεις στη λίστα σου για το επόμενο roadtrip που θα κάνεις με την παρέα!

Όπως θα κατάλαβες εκεί μπορείς να γευτείς σπιτικό μαχαλεπί (και όχι μόνο) και -σίγουρα- θα σου μείνει αξέχαστο!

6
Καφενείο η μικρή ροδιά (Αγλαντζιά)

Wiz – Guide

Στο καφενείο η μικρή Ροδιά θα βρεις ένα όμορφο περιβάλλον με ένα εξαιρετικό μπούκκωμα τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, όπως και καφέδες κι άλλα ροφήματα!

Ακόμη μπορείς να βρεις διάφορα γλυκά (μπακλαβάς, κατεΐφι, σιάμαλι), κέικ, παραδοσιακές πίτες και… αποδομημένη μπουγάτσα!

Γράψε μας σε σχόλιο πού σκοπεύεις να πας αυτό το ΣΚ ή πρότεινε κι εσύ ένα άλλο στέκι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending