fbpx

8 γνωστές ταινίες που μάλλον δεν είχες ιδέα ότι βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα!

Σίγουρα σου αρέσει και εσένα να βλέπεις ταινίες που να έχουν μια καλή πλοκή και μια ενδιαφέρουσα ιστορία… είτε το τέλος είναι καλό, είτε όχι και τόσο. Και μάλλον κάθε φορά που τελειώνει μια ταινία αναρωτιέσαι, άραγε έγιναν και στα αλήθεια όσα είδες;

Δεν είναι λίγες οι ταινίες που είναι βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες. Μάλιστα, κάποιες πολύ γνωστές που -σίγουρα- τις έχεις δει κι εσύ έστω μια φορά, δεν είχες ιδέα πως βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και θα πάθεις σοκ!

Δες ποιες είναι αυτές οι ταινίες πιο κάτω:

1
The Notebook (2004)

Wonderwall.com

Αποκλείεται να μην είδες την ταινία “The Notebook” και όσο περίεργο και να σου φαίνεται υπάρχει στην πραγματική ζωή ο Νόα (τελικά υπάρχει ελπίδα και για εμάς κορίτσια! Κάποτε θα βρούμε τον Νόα μας) και η Άλι!

Το βιβλίο του Νίκολας Σπαρκ βασίζεται στους παππούδες της πρώην συζύγου του, Κάθι. Το ζευγάρι ήταν μαζί 60 χρόνια και ο Νίκολας ήταν πολύ δεμένος μαζί τους, γι’ αυτό και έκανε την ιστορία τους βιβλίο.

2
Jaws (1975)

The Guardian

Αν και ο Αμερικανός σκηνοθέτης Steven Spielberg πρόσθεσε αρκετά θεατρικά στοιχεία στο τελικό αποτέλεσμα της ταινίας “Jaws”, εν μέρη βασίστηκε σε μια σειρά πραγματικών επιθέσεων από καρχαρία.

Το 1916, 4 κολυμβητές πέθαναν στην ακτή του Τζέρσεϊ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αναζήτηση του καρχαρία από τις Αρχές, ώστε να προστατευθεί η τουριστική βιομηχανία της πόλης.

3
50 First Dates (2004)

Plugged In

Η ταινία “50 First Dates” είναι μια πραγματική ιστορία αγάπης ενός κτηνιάτρου που ερωτεύεται μια γυναίκα με καθημερινή απώλεια μνήμης.

Η συγκεκριμένη ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Michelle Philpots, η οποία υπέστη δύο τραύματα στο κεφάλι, το 1985 και το 1990 και της οποίας η μνήμη χανόταν ενώ κοιμόταν. Ο σύζυγός της έπρεπε να της υπενθυμίζει ξανά και ξανά τον γάμο τους, το ατύχημα και την πρόοδό της, κάθε πρωί!

4
Mike and Dave Need Wedding Dates (2016)

Tunefind

Η ταινία βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός. Τα αδέρφια Mike και Dave Stangle δημοσίευσαν μια χιουμοριστική αγγελία, αναζητώντας συνοδούς γάμου, στο Craigslist.

Οι Stangles είχαν έναν φίλο που εργαζόταν στο Creative Artists Agency, ο οποίος, αφού η διαφήμιση έγινε δημοφιλής, βοήθησε τα αδέρφια να υπογράψουν μια ταινία και μια συμφωνία βιβλίου! Εξού και η ταινία “Mike and Dave Need Wedding Dates”.

5
Fever Pitch (2005)

Disney Plus

Στην πραγματική ζωή ο «Μπεν» είναι ο Νικ Χόρνμπι, ο οποίος έγραψε το “Fever Pitch”, που είναι απομνημονεύματα για τον έρωτά του με την Άρσεναλ, τη γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα του Λονδίνου.

Η ταινία παίρνει τον τίτλο και την ιδέα ενός εξαιρετικά εμμονικού θαυμαστή από το βιβλίο του Χόρνμπι.

6
The Terminal (2004)

Hodinkee

Αν θυμάσαι καλά την ταινία, ο ηθοποιός Tom Hanks υποδύεται τον Viktor, έναν Ευρωπαίο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο όταν του απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ και δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, λόγω στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Η ταινία είναι εν μέρει εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του 18χρονου Ιρανού πρόσφυγα, Mehran Karimi Nasseri, ο οποίος έμενε στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου Charles de Gaulle του Παρισιού, από το 1988 έως το 2006. Το 1988, αφού ο Nasseri πέταξε από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο μέσω Παρισιού, τον έστειλαν πίσω στο Παρίσι επειδή έχασε το προσφυγικό του διαβατήριο.

7
The Vow (2012)

IMDb

Η συγκεκριμένη ταινία (που σίγουρα την είδες πάνω από 5 φορές) είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του Kim και της Krickitt Carpenter, οι οποίοι έγραψαν ένα βιβλίο για το γάμο τους, γνωστό και ως “The Vow”.

Το πραγματικό ζευγάρι αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στην ιστορία τους, από όσα βλέπουμε στην ταινία. Ο Kim συγκεκριμένα, αναφέρει: «είναι δύσκολο να χωρέσουν 20 χρόνια προκλήσεων σε 103 λεπτά».

8
River’s Edge (1986)

Letterboxd

Η πλοκή του River’s Edge ακούγεται σαν να βγήκε από το μυαλό ενός συγγραφέα αστυνομικών έργων, αλλά -δυστυχώς- στην πραγματικότητα είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα.

Αν δεν την έχεις δει, αφορά την ιστορία ενός έφηβου που δολοφόνησε τη φίλη του και άφησε το γυμνό σώμα της στην όχθη ενός ποταμού, λίγο έξω από τη μικρή τους πόλη στην Καλιφόρνια. Το 1981, ο κόσμος συγκλονίστηκε όταν άκουσε για τη δολοφονία της 14χρονης Marcy, η οποία δέχθηκε επίθεση από τον 16χρονο Anthony Jacques Broussard.

Εσύ ήξερες ότι αυτές οι ταινίες βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending