fbpx

Περσείδες: 5 events για να απολαύσεις τη «βροχή των αστεριών» στα πιο wow σημεία του νησιού!

Σου αρέσει να κοιτάς τον ουρανό και να ονειρεύεσαι; Κάνεις ευχή κάθε φορά που βλέπεις ένα αστέρι να πέφτει; Τότε σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις τις Περσείδες αυτόν τον Αύγουστο!

Αν θέλεις, λοιπόν, να απολαύσεις αυτό το μοναδικό θέαμα, τα events που σου μαζέψαμε πιο κάτω είναι ό,τι πρέπει για ‘σένα, αφού θα έχεις την ευκαιρία να δεις τα «πεφταστέρια» και να κάνεις τις ευχές σου.

Πάρε την παρέα σου, τη φωτογραφική σου ή ένα κινητό με καλή camera και ετοιμάσου να δεις την κορύφωση της «βροχής των αστεριών», από τις 11-13 Αυγούστου, στα πιο μαγευτικά spots του νησιού!

Μάθε πού & πότε θα απολαύσεις τα «πεφταστέρια» φέτος:

1
Καμπιά – Riverland Bio Farm

Freepik.com

Το Cyprus Space Exploration Organisation, σε συνεργασία με το Riverland Bio Farm, μας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή βραδιά, την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στο Riverland Bio Farm, που βρίσκεται στα Καμπιά.

Κάτω από τον καθαρό ουρανό, μακριά από τα φώτα της πόλης, θα μπορείς να απολαύσεις τις διάττοντες Περσείδες (περίπου 100 την ώρα), καθώς και να δεις μια σειρά από ντοκιμαντέρ για το διάστημα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το Riverland θα παρέχει snacks και ποτά για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Ώρα έναρξης 20:30.

  • Για να ζήσεις αυτήν τη μοναδική εμπειρία μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες στο Facebook event, ΕΔΩ!

2
Φράγμα του Προδρόμου

achilleas-alexandrou-photography-fragma-prodromou-perseides
Photo Credits: Αχιλλέας Αλεξάνδρου

Υπάρχει πιο τέλειο σημείο για να απολαύσεις τα «πεφταστέρια» από το Φράγμα Προδρόμου, με τις αντανακλάσεις και τα δέντρα στο κάδρο της φωτογραφίας σου;!

Ο φωτογραφικός Όμιλος Λάρνακας διοργανώνει ελεύθερη εκδήλωση για όλους, το Σάββατο 12 Αυγούστου, η ώρα 21:00, όπου θα ζήσεις μια άξεχαστη εμπειρία, φωτογραφίζοντας τον έναστρο ουρανό!

  • Μην ξεχάσεις φωτογραφική, ευρυγώνιο γρήγορο φακό, τριπόδι, άδειες κάρτες μνήμης, extra μπαταρίες και κόκκινο φαναράκι. Κι αν έχεις απορίες για το πώς να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες, μην ανησυχείς θα σε βοηθήσουν εκεί! Επικοινωνία: Φίλιππος 99487062 ή ΕΔΩ!

3
Κυπερούντα

Freepik.com

Με την ευκαιρία του φαινομένου των Περσείδων, το Σάββατο 12 Αυγούστου θα μας περιμένει και η Κυπερούντα για μια ξεχωριστή εκδήλωση, που διοργανώνουν η Αστρονομική Εταιρεία Κύπρου (ΑΣΤΡΕΚ) και το Αστεροσκοπείο Φροντιστηρίων Φάκα, σε συνεργασία με το Κ.Σ. Κυπερούντας.

Πού; Όπως και πέρσυ, έτσι και φέτος, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου στη Κυπερούντα, κατά τις ώρες 21:00-23:00. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου ζεστά ρούχα, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στο χωριό.

  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και όσοι έχουν τηλεσκόπια είναι ευπρόσδεκτοι να τα πάρουν μαζί τους στην εκδήλωση!

4
Αστρόπαρκο Αμιάντου

Freepik.com

Στο χωριό Αμίαντος μπορείς να απολαύσεις το θέαμα, στο event “Music under the stars 2023”, στις 12 Αυγούστου από τις 20:30, στο Αστρόπαρκο Αμιάντου!

Εκεί, θα ανακαλύψεις την ομορφιά του φυσικού θεάματος της «βροχής των αστεριών», σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει η ζωντανή μουσική! Κάτω από τον έναστρο ουρανό και το δροσερό αεράκι του χωριού, λοιπόν, πάρε τις καρέκλες σου και ένα μαλακό υπόστρωμα για να περάσεις μια τέλεια… αλλά μεγάλη νύχτα.

  • Μάθε περισσότερες πληροφορίες και τι χρειάζεται να έχεις μαζί σου στο Facebook event, ΕΔΩ!

5
Πλανητάριο Κύπρου

Facebook.com/@thecyprusplanetarium

Έρχονται οι Περσείδες! Η πιο θεαματική βροχή διαττόντων αστέρων της χρονιάς επιστρέφει και το Πλανητάριο της Κύπρου, στο χωριό Επισκοπειό, ετοιμάζει διάλεξη, την Πέμπτη, 10 Αυγούστου, στις 20:30, για ‘σένα που θέλεις να μάθεις τα πάντα για τις βροχές μετεώρων, τους κομήτες και τους αστεροειδείς.

Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή διάλεξης (στα Αγγλικά) και ο εκπαιδευτής θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σου, έτσι ώστε να μάθεις πώς να φωτογραφίζεις αυτά τα φαινόμενα… like a pro! Κλείσε το ticket σου online ή από τον χώρο (αναλόγως διαθεσιμότητας τη μέρα της εκδήλωσης) – Διαθέσιμες 130 θέσεις προς €7/άτομο.

  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μπεις στο Facebook event, ΕΔΩ!

Εσύ πού θα πας για να δεις τα αστέρια να πέφτουν & να κάνεις ευχές;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,900FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending