fbpx

Δες πώς κατατάσσονται τα κυπριακά πανεπιστήμια στα νέα THE World University Rankings!

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο έχει κάνει τεράστια άλματα ποιότητας τα τελευταία χρόνια και πλέον τα κυπριακά πανεπιστήμια έχουν καταστεί πολύ αξιόλογες επιλογές, όχι μόνο για Κύπριους, αλλά και για φοιτητές από άλλες χώρες. 

Αυτή η αλματώδης ανάπτυξη προσέλκυσε και την προσοχή των διεθνών οργανισμών κατάταξης πανεπιστημίων, οι οποίοι αξιολογούν, συγκρίνουν και στη συνέχεια κατατάσσουν τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Οι πανεπιστημιακές αυτές κατατάξεις είναι το κύριο εργαλείο που υποψήφιοι φοιτητές ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν για να επιλέξουν πανεπιστήμιο για τις σπουδές τους. 

Το γεγονός ότι τα κυπριακά πανεπιστήμια κατατάσσονται, πλέον, στις λίστες αυτές, σημαίνει ότι αυτομάτως μπαίνουν στο «ραντάρ» των δυνητικών φοιτητών, κάτι που τους επιτρέπει να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους φοιτητές από το εξωτερικό.

Μάθε περισσότερα πιο κάτω:

Τι είναι οι πανεπιστημιακές κατατάξεις;

Freepik.com

Οι πανεπιστημιακές κατατάξεις κατατάσσουν τα πανεπιστήμια στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και μετρήσεων. Έχουν μεγάλη σημασία γιατί παρέχουν μια αντικειμενική και συγκριτική αξιολόγηση της ποιότητας και της απόδοσης των πανεπιστημίων, αφού παρέχουν πληροφορίες για την ποιότητα της διδασκαλίας, της έρευνας, της επιρροής στην κοινωνία, τη διεθνή προοπτική και άλλους δείκτες απόδοσης.

Αυτό επιτρέπει στους φοιτητές, τους ερευνητές και τους εργοδότες να συγκρίνουν και να επιλέξουν τα πανεπιστήμια που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους.

Οι κατατάξεις επίσης προωθούν τον ανταγωνισμό μεταξύ των πανεπιστημίων, καθώς αυτά προσπαθούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους για να καταταχθούν ψηλότερα, κάτι που διεγείρει την πρόοδο και την καινοτομία στον τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Times Higher Education (THE) World University Rankings

Freepik.com

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, η οποία, αξιολογεί και συγκρίνει πανεπιστήμια ανά τον κόσμο με βάση την απόδοσή τους σε πέντε πεδία: τη Διδασκαλία, το Ερευνητικό Περιβάλλον, την Ποιότητα της Έρευνας, τη Βιομηχανία και τη Διεθνοποίηση.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της κατάταξης για το 2024, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου (UCY) κατατάσσονται #1 σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανάμεσα στα κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια στον κόσμο. 

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) κατατάσσεται ανάμεσα στα 601-800 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο.

Αναλυτικά η κατάταξη ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων μαζί στην κατάταξη αυτή για το 2024:

Εσύ τελικά ποιο πανεπιστήμιο θα επιλέξεις για τις σπουδές σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending