fbpx

Eurovision 2024: Η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας θα… «σπάσει κούπες» στον διαγωνισμό!

Η αναμονή για να μάθουμε τ@ φετινό εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision, μόλις τελείωσε, αφού μόλις μάθαμε ποια θα είναι η φετινή εκπρόσωπος (και πολύ χαρήκαμε)!

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, λοιπόν! Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, από την ΕΡΤ1, η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαίου 2024.

Μάθε περισσότερα πιο κάτω:

cityportal.gr

Όπως μαθαίνουμε από δηλώσεις της ίδιας, της είχε γίνε ξανά πρόταση. «Φέτος είναι η τρίτη χρονιά. Δεν ξέρω τι άλλαξε, σκέφτηκα ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Νιώθω ότι είναι κάτι που μπορώ να το διαχειριστώ, δεν έχω άγχος.

Μοιάζει με τα ταξίδια που κάνω, που παίζουμε σε φεστιβάλ, γνωρίζουμε ανθρώπους από άλλες χώρες. Έτσι το φαντάζομαι. Θα δείξει αν είναι έτσι. Ανυπομονώ. Αν μπω στη διαδικασία να το σκεφτώ σαν διαγωνισμό, δεν υπάρχει, θα με αγχώσει».

Ποια είναι η Μαρίνα Σάττι και τα viral τραγούδια της;

Η Μαρίνα Σάττι γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για τη μουσική και το σχέδιο, ξεκινώντας κλασικό πιάνο σε ηλικία 7 ετών.

Ολοκληρώνοντας το σχολείο μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παράλληλα, ξεκίνησε σπουδές στο θέατρο στην Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Βεάκη” και στην “Κεντρική Σκηνή” αλλά και σπουδές jazz μουσικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Το 2009 έλαβε πτυχίο κλασικού πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στη μουσική καθώς και δίπλωμα στο κλασικό τραγούδι με καθηγητή τον Πάνο Δήμα, στο οποίο αρίστευσε και τιμήθηκε με το 1ο βραβείο. Την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την Ελλάδα στην European Jazz Orchestra (EBU), ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη με έργα του Peter Herbolzheimer.

Η 36χρονη, πλέον αγαπημένη Μαρίνα, εκτός από τραγουδίστρια, είναι και συνθέτρια, μουσική παραγωγός και ηθοποιός (ίσως να τη θυμάσαι στη σειρά “Steps”, αν είσαι παιδί των 90’s).

Αν είσαι πιο μικρ@ ηλικιακά, τότε την ξέρεις καλύτερα από το single «Κούπες» ή τη «Μάντισσα». Κύριο χαρακτηριστικό των τραγουδιών της είναι η ενσωμάτωση παραδοσιακών στοιχείων.

Τα τραγούδια της Μαρίνας συνήθως κερδίζουν τις εντυπώσεις και γίνονται γρήγορα viral, αυτό το αποδεικνύουν και οι εκατομμύρια προβολές τους στο YouTube!

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στην Eurovision 2024 δεν έχει επιλεγεί ακόμη. Τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023, στο email eurovision2024@ert.gr μπορείς κι εσύ αν είσαι δημιουργός, να στείλεις τη δική σου πρόταση ολοκληρωμένου τραγουδιού, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2023!

Εμείς πάντως πολύ χαρήκαμε που θα δούμε τη «Μάντισσα» να «σπάει κούπες» στην Eurovision και είμαστε σίγουροι πως θα «ρίξει σπίρτο» στην Ευρώπη για να τους κάψει όλους με το ταλέντο της! Μένει να ακούσουμε το τραγούδι

Εσένα πώς σου φαίνεται η επιλογή της Μαρίνας Σάττι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending