fbpx

Εκατοντάδες μαθητές γνώρισαν το καινοτόμο άθλημα «KORFBALL»!

Στις αρχές Νοεμβρίου, εκατοντάδες μαθητές της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον άθλημα, το Korfball! 

Το Korfball αποτελεί άθλημα ομαδικού χαρακτήρα και περιλαμβάνει όλα τα φύλα. Προέρχεται από την Ολλανδία όπου επινοήθηκε το 1902.  Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε Ολλανδία και Βέλγιο και παίζεται επίσημα σε 57 χώρες. Το Korfball αποτελεί, ίσως, το μοναδικό άθλημα με μπάλα που παίζεται σε μικτές ομάδες αντρών και γυναικών και συνιστά το ιδανικό μοντέλο προώθησης της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό. Η πετυχημένη του πορεία διεθνώς αποδεικνύει τα οφέλη και την αξία της αρμονικής συνεργασίας των δύο φύλων, έχοντας έναν κοινό στόχο.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινωνικής ΚαινοτομίαςCSI- Center for Social Innovation σε συνεργασία με την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, στα πλαίσια του έργου «VBFAVRIJE BAL! FOR ALL», που υλοποιείται μέσω του προγράμματος ERASMUS+ Sports. Η συγκέντρωση αυτή έγινε στο πλαίσιο του Founder’s day στην Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία, όπου 320 μαθητές ηλικίας 12- 14 ετών, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το άθλημα και να παίξουν στα γήπεδα του σχολείου τους σε ομάδες που περιλάμβαναν όλα τα φύλα.

Αρχικά, παρουσιάστηκε στα παιδιά το εν λόγω Ευρωπαικό έργο και τους δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για τους κανόνες του αθλήματος. Μετά το παιχνίδι, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα υγιεινής διατροφής και να δοκιμάσουν φρέσκα φρούτα. Για την πλειοψηφία των μαθητών, αυτή ήταν η πρώτη τους εμπειρία με το Korfball, η οποία και ανέδειξε την συμπεριληπτική φύση του αθλήματος και τη σημασία της ισότητας των φύλων στο χώρο του αθλητισμού. Στην ομαλή διεξαγωγή των παιχνιδιών, συνέβαλαν γυμναστές του σχολείου όπως και project managers από το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας –  CSI που έχουν εκπαιδευτεί στο εν λόγω άθλημα.

Η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης υπογραμμίζει τη θετική επίδραση των συμπεριληπτικών αθλημάτων στην κατανόηση και διάδοση της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό. Τόσο οι προπονητές όσο και οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι με αυτή την εμπερία και προσβλέπουν σε ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending