fbpx

Σου έβγαλε ειδοποίηση το Messenger να βάλεις PIN; Δεν είσαι ο μόνος & αυτός είναι ο λόγος!

Ανοίγεις το messenger μια συνηθισμένη μέρα και αντί για τα μηνύματά σου βλέπεις μια ειδοποίηση για να ορίσεις PIN… Whaaaat?!

Αναρωτιέσαι… τώρα είναι safe ή είναι κάνενα νέο κόλπο για να με χακάρουν; Να βάλω PIN ή θα «με κλειδώσει έξω» από τις συνομιλίες μου; Πρέπει να θυμάμαι και αυτόν τον κωδικό τώρα, δεν έφταναν όλοι οι άλλοι;

Εύλογες απορίες. Εμείς, όμως, είμαστε εδώ για να σου τις λύσουμε και να σε καθησυχάσουμε, γιατί πρόκειται για (άλλη μια) νέα αλλαγή της Meta που έχει ως στόχο την ασφάλεια των συνομιλιών μας.

Μάθε πιο κάτω τον λόγο που το Messenger σου ζητά να βάλεις PIN:

Freepik.com

Για να βρίσκεσαι σ’ αυτό το άρθρο μάλλον είσαι κι εσύ ανάμεσα σ’ αυτούς που έλαβαν ειδοποίηση για τη δημιουργία κωδικού PIN για είσοδο στο Messenger. Αν δεν την έχεις λάβει (ακόμη) τότε να την περιμένεις…

Η Meta θέλει με αυτόν τον τρόπο να σε κρατά extra ασφαλή, αφού πλέον στο ιστορικό των συνομιλιών σου θα έχεις πρόσβαση -μόνο- εσύ. Και όταν λέμε μόνο εσύ εννοούμε ότι θα αποκρύπτεται ακόμα και από την ίδια τη Meta, η οποία δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν θα μπορούσαμε να διαβάσουμε αυτά τα μηνύματα, ακόμα και να το θέλαμε».

Για λόγους ασφαλείας, λοιπόν, το ιστορικό συνομιλιών δεν θα εμφανίζεται αυτόματα σε νέες συσκευές που θα κάνεις log in.

Πώς λειτουργεί;

  • Αν έχεις αποθηκεύσει τις συνομιλίες σου με την επιλογή «ασφαλούς αποθήκευσης» στο Messenger, μπορείς να τις επαναφέρεις σε μια νέα συσκευή, χρησιμοποιώντας PIN.
  • Πρόκειται για το PIN που δημιούργησες όταν ενεργοποιήσες για πρώτη φορά την ασφαλή αποθήκευση, γι’ αυτό να το θυμάσαι!

Διαδικασία επαναφοράς PIN:

  • Αν θέλεις να επαναφέρεις το PIN σου, πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια συσκευή, στην οποία είναι ήδη ενεργοποιημένη η ασφαλής αποθήκευση
  • Ανοίγεις το Messenger στη συγκεκριμένη συσκευή και πατάς τη φωτογραφία προφίλ σου στην αριστερή γωνία
  • Πατάς Απόρρητο και Ασφάλεια
  • Πατάς Συνομιλίες κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο
  • Πατάς Ασφαλής αποθήκευση
  • Πατάς Επαναφορά PIN

Γενικά μην σε αγχώσει όλο αυτό, απλά να θυμάσαι το PIN σου κι όλα καλά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending