fbpx

Πόλη της Κύπρου κατέχει την τελευταία θέση για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

Αν ανήκεις στην LGBTQ+ κοινότητα, τότε θα ξέρεις από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να ζεις σε μια χώρα όπως η Κύπρος και η Ελλάδα. Δυστυχώς, ακόμη για κάποιους δεν μπορεί να γίνει κατανοητό ότι ο καθένας έχει την ελευθερία και το δικαίωμα να είναι ό,τι θέλει και να ζει όπως θέλει τη ζωή του!

Πόλη της Κύπρου λαμβάνει την τελευταία θέση στη λίστα με τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για τα single LGBTQ+ άτομα, την ίδια ώρα που η Κρήτη παίρνει την πρωτιά ανάμεσα σε όλες τις ελληνικές πόλεις!

Κι όμως, μπορεί αυτό να σου φαντάζει περίεργο, αλλά είναι αληθινό… Χωρίς να θέλουμε να είμαστε προκατειλημμένοι απέναντι στην αγαπημένη μας Κρήτη, ε να πούμε και την αλήθεια μας δεν περιμέναμε αυτή της την πρωτιά…

Μάθε ποια πόλη της Κύπρου κατέχει την τελευταία θέση:

Freepik.com

Yes, σύμφωνα με τους ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες ανά τον κόσμο, η Κρήτη είναι το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τα single LGBTQ+ άτομα, αφήνοντας πίσω της Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Πολύ χαμηλότερα στη λίστα θα δεις τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, η Compare The Market AUΗ ανέλυσε 6 παράγοντες, όπως το ποσοστό ανύπαντρου πληθυσμού, τον αριθμό των LGBTQ+ bar & clubs και τα αποτελέσματα κατά των διακρίσεων και κατέληξε πως η Κρήτη είναι το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για διακοπές και γνωριμίες, με 1.939 σκορ. Μάλιστα, κατατάσσεται 23η ανάμεσα σε συνολικά 40 ευρωπαϊκές πόλεις!

Στο TripAdvisor, η Κρήτη φαίνεται να έχει τα περισσότερα gay-friendly bar & clubs (5 σε αριθμό), ενώ ακολουθεί η Πάτρα (35η θέση), η Αθήνα (36η) και η Θεσσαλονίκη (37η).

About Limassol

Η Κύπρος βρέθηκε στον πάτο της λίστας, με τη Λευκωσία στη θέση νούμερο 38, ενώ η Λεμεσός βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Παρ’ όλα αυτά, να πούμε κι ένα μπράβο, γιατί τουλάχιστον 2 κυπριακές πόλεις κατάφεραν να βρίσκονται ανάμεσα στις 40 πιο friendly πόλεις… παρά το γεγονός ότι είμαστε στο τέλος της λίστας.

Στην κορυφή βρέθηκε φυσικά το Βερολίνο, με 14 LGBTQ+ bar & clubs, 15 LGBTQ+ events, βαθμολογία κατά των διακρίσεων 70 και για την ασφάλεια 56,5, συγκέντρωσε συνολικά 3.377 πόντους και κατέκτησε τον τίτλο της πιο LGBTQ+ friendly ευρωπαϊκής πόλης. Ακολουθεί το Άμστερνταμ, στη 2η θέση με σκορ 3.271.

Εσύ περίμενες ότι η Λεμεσός θα ήταν στην τελευταία θέση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending