fbpx

Η Λεμεσός φιγουράρει στις top 10 παραλιακές πόλεις του κόσμου σύμφωνα με έρευνα!

Άλλη μια σημαντική διάκριση για την Κύπρο μας και συγκεκριμένα για την όμορφη Λεμεσό, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα βρίσκεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες παραλιακές πόλεις του κόσμου για εξορμήσεις και διακοπές!

Η έρευνα της “Compare the Market”, αυστραλιανής εταιρείας σύγκρισης ταξιδιωτικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, αφορά 35 κύριες παραλιακές πόλεις του κόσμου, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει διάφορες δραστηριότητες.

Επίσης λήφθηκαν υπόψη ο αριθμός των εστιατορίων και των παραλιών, οι αναρτήσεις χρηστών του Instagram, η ασφάλεια και η μέση θερμοκρασία.

Δες σε ποια θέση κατέταξαν τη Λεμεσό & ποια είναι η top παραλιακή πόλη:

Freepik.com

Στην 1η θέση κατατάσσεται το Ντουμπάι (φυσικά θα πούμε εμείς) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με βαθμολογία 8,13, ενώ ακολουθεί η Βαλένθια της Ισπανίας, με 6,25 και το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, με την ίδια βαθμολογία!

Η Λεμεσός μας, λοιπόν, φιγουράρει στη 10η θέση, με συνολική βαθμολογία 5,77 καταγράφοντας, μεταξύ άλλων (μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας TripAdvisor) 9 παραλίες, 177 δραστηριότητες, 380 εστιατόρια, μέση ετήσια θερμοκρασία 18,7 βαθμούς Κελσίου, δείκτη ασφάλειας 67,37% και 1,7 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram (τον χρόνο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοφιλείς πόλεις βρίσκονται σε χαμηλότερες θέσεις από τη Λεμεσό, όπως το Ρίο Ντε Τζανέιρο (17η θέση), οι Κάννες και η Βενετία (μοιράζονται τη 18η θέση), το Λος Άντζελες (21η θέση), η Νάπολη (25η θέση) και η Αθήνα στην 27η θέση!

Εσύ το ήξερες ότι η Λεμεσός είναι μια από τις top παραλιακές πόλεις του κόσμου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending