Είμαστε γιαουρτο-λάτρεις, τι να κάνουμε; Οι περισσότεροι έχουμε μεγάλη αδυναμία στο γιαούρτι και το συνδυάζουμε γενικά με κάθε τροφή! Από κρέας και πατάτες μέχρι φρούτα ή και γλυκά.
Σίγουρα όλοι, στο δεύτερο άνοιγμα του γιαουρτιού, ακόμα και στο πρώτο κάποιες φορές, θα έχουμε προσέξει εκείνο το υγρό (ή αλλιώς ζουμί) που δημιουργείται στην πάνω επιφάνεια του γιαουρτιού.
Μάλιστα κάποιοι το βρίσκουν αηδιαστικό. Όμως πολύ απλά μπορεί να φύγει όταν το αδειάσουν προσεκτικά στο νεροχύτη, ή όταν το αναμείξουν με το υπόλοιπο γιαούρτι.
Τι είναι ακριβώς όμως αυτό το υγρό και πώς δημιουργείται;
1Στην πραγματικότητα δεν είναι νερό ούτε τίποτα μυστήριο!
Είναι το υγρό που απομένει μετά το γάλα και συνήθως είναι υγρό και πηκτό μαζί!
2Μάθε ότι είναι χρήσιμο – και για εσένα και για το γιαούρτι που τρως!
Αυτό ακριβώς το υγρό, υπάρχει στο γιαούρτι για διατροφικούς σκοπούς και για τον απλό λόγο ότι κάνει το γιαούρτι να είναι κρεμώδες!
Συνεπώς, είναι καλό και δεν χρειάζεται να το πετάς. Διατηρεί το γιαούρτι σου φρέσκο και σου παρέχει πρωτεΐνη, κάλλιο και ασβέστιο!