fbpx

CUT: iPads στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Την Πέμπτη 20, Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, το ερευνητικό εργαστήριο «Δικτυακές Τεχνολογίες Μάθησης στην Τέχνη και την Εκπαίδευση του Σχεδιασμού» και το Κέντρο Γλωσσών ‘Σίμος Μενάρδος’ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, μαζί με το Πανεπιστήμιο Falmouth, Cornwall (Ηνωμένο Βασίλειο) διοργάνωσαν στην Πάφο το ‘Ιhe2014’, το 1ο διεθνές ερευνητικό συνέδριο για τη χρήση των iPads στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΤΕ). Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν ακαδημαικοί, ερευνητές και άλλοι ενδιαφερόμενοι που ασχολούνται με τη χρήση των iPads στην ΤΕ.

Σε όλο και περισσότερα ιδρύματα ΤΕ σε όλο τον κόσμο εισάγεται η χρήση των iPads στη διδασκαλία και μάθηση. Ωστόσο, παρά την επικράτηση του iPad, σε σύγκριση με άλλες ταμπλέτες, τόσο στην αγορά όσο και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη έρευνας για τη χρήση αυτής της ταμπλέτας στην ΤΕ .

Ο κύριος στόχος του Συνεδρίου ήταν να ενθαρρύνει την έρευνα, συζήτηση, προβληματισμό και ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων σχετικά με τη χρήση των iPads στην ΤΕ. Το θέμα τέθηκε σε ένα ευρύ πεδίο ώστε να ενθαρρύνει τη συμμετοχή από διάφορους επιστημονικούς κλάδους και να φέρει σε επαφή ερευνητές και πανεπιστημιακούς από ένα ευρύ φάσμα πεδίων και εκπαιδευτικών πρακτικών από τα ΤΕ.

Κύριοι ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο John Traxler (Professor of Mobile Learning, Director of the Learning La, University of Wolvehampton, UK), και οMarcus Specht, (Professor for Advanced Learning Technonogies, Centre for Learning Sciences and Technologies, Open University, Netherlands).

Το συνέδριο διεξήχθηκε σε ένα πολύ φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον. Προσέφερε ένα κοινό φόρουμ για διεπιστηνονική και συνεργατική ανταλλαγή εμπειριών και ποικίλων μορφών έρευνας για τη χρήση των iPads στην ΤΕ. Έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να παρουσιάσουν και να μοιραστούν έρευνες και πρακτικές διερεύνησης καινοτόμων μοντέλων μάθησης με τη χρήση του iPad.

Μπορείτε να βρήτε περισσότερες πληροφορίες στο: www.ipadsinhe.org

Πηγή: ΤΕΠΑΚ

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending