fbpx

SkinneePix: Η νέα εφαρμογή για selfies που πρέπει να εξαφανιστεί!

SkinneePix! Μια εφαρμογή που θα λύσει όλα τα θέματα που έχεις με την εικόνα του σώματος σου και θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση σου.  Απλά βγάζεις μια selfie, αποφασίζεις αν θέλεις να χάσεις 5, 10 ή 15 kg στη φωτογραφία, και την αποθηκεύεις.

Οι δημιουργοί του συγκεκριμένου app Susan Green και Robin J. Phillips  δήλωσαν ότι η ιδέα για τη δημιουργία του, προέκυψε μετά από διακοπές με φίλους.  Προφανώς, δεν ήταν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα των selfies που έβγαλαν κατά την διάρκεια των διακοπών τους και αποφάσισαν ότι η δημιουργία ενός τέτοιου app είναι ποιο γρήγορη και εύκολη, παρά το κλασσικό  λιώσιμο στο γυμναστήριο.  Τέλειο;   

Όχι και τόσο!  Λες και δεν υπήρχε αρκετή πίεση στο κόσμο για να είσαι ΛΕΠΤΗ/ΟΣ ΛΕΠΤΗ/ΟΣ ΛΕΠΤΗ/ΟΣ,  τώρα υπάρχει και application για να χάνεις μέχρι και 15kg στις selfie φωτογραφίες που βγάζεις.  Αν και φαινομενικά η εφαρμογή αυτή, προσφέρει αυτά που υπόσχεται, το αποτέλεσμα δεν είναι παρά μια ψεύτικη φωτογραφία που δεν αντικατοπτρίζει καθόλου την πραγματικότητα.  Ειδικά αν σκεφτείς ότι σύμφωνα με μελέτες, το 40% των κοριτσιών που βλέπει  selfies άλλων ατόμων δέχεται τεράστιο χτύπημα στη αυτοπεποίθηση τους.

Μέσω του SkinneePix,  όχι μόνο προωθείται η ιδέα ότι το λεπτότερο είναι και πάντοτε το πιο ποθητό (που πραγματικά δεν είναι κάτι που χρειαζόμαστε όταν η ανορεξία και η βουλιμία βρίσκονται στα ύψη) αλλά βοηθά και στη προώθηση καθόλου ρεαλιστικών φωτογραφιών στα social media κάτι το οποίο προκαλεί όλο και περισσότερη πίεση στη συμμόρφωση μας προς ένα “ιδανικό” σωματότυπο.

Λίγες βδομάδες πριν, αποκαλύφθηκε ότι οι selfies οφείλονται για την αύξηση των πλαστικών σε άτομα μέχρι και 30 χρονών (!!!).  Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα προκαλέσει ακόμη περισσότερη πίεση σε άτομα που ήδη “παλεύουν” με την γενική εικόνα του εαυτού τους!  Οι σκέψεις δικές σας!

xoxo

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending