fbpx

Ανοικτό γράμμα προς “οπαδούς”

Διάβασα στο ίντερνετ για το νεαρό συμπολίτη μας που έχασε την όραση στο ένα του μάτι λόγω των επεισοδίων στο ΓΣΠ. Και δεν άντεξα να μην γράψω γι’αυτό, να εκφράσω την στενοχώρια μου, την αγανάκτηση μου, την απογοήτευση μου.

Θα είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω πολλά σε σχέση με το κυπριακό ποδόσφαιρο, με το ποδόσφαιρο γενικότερα. Ποια είμαι εγώ θα σκεφτείς τότε, που θα μιλήσω γι’αυτά αφού δεν έχω ιδέα; Θα εκφέρω την άποψη μου όμως αφού μπορώ γιατί πρέπει όλοι μας να καταδικάζουμε τέτοια περιστατικά και επιτέλους να αλλάξουμε νοοτροπίες!

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο με ανατρίχιασε και με στενοχώρησε που διάβασα ότι καθόταν στο αυτοκίνητο με τον πατέρα του και τους έριξαν πέτρες και ο πατέρας του έπρεπε να δει τον γιό του με τα αίματα και μετά να αγωνιά. Και τώρα τι; Τώρα που έγινε το κακό, τι; Με ποιο δικαίωμα αυτοί οι **** (να μην τους χαρακτηρίσω καλύτερα) του στέρησαν την όραση του; Πείτε μου με ποιο δικαίωμα! Ειλικρινά τα λόγια μου μόνο θυμό και λύπη μπορούν να εκφράσουν αυτή την στιγμή.

Αλλά θα προσπαθήσω να το δω λίγο πιο ψύχραιμα. Αν έχω κάπου λάθος μπορείτε να με διορθώσετε αλλά και να εκφράσετε την άποψη σας γενικά. Μην αφήσουμε να ξεχαστεί έτσι το θέμα όπως όλα σ’αυτόν τον τόπο.

Γνωρίζω ότι οι κυπριακές ομάδες είναι πολιτικοποιημένες. Εσείς οι οπαδοί όμως, το θέλετε αυτό; Γιατί το συνεχίζετε;  Γιατί δεν μπορεί μια ομάδα να είναι αυτό και μόνο; Ο αθλητισμός τι σχέση έχει με την πολιτική, εξηγήστε μου! Και ακόμα και αν αποδεχτούμε το γεγονός ότι συμβαίνει αυτό, γιατί να υπάρχουν αυτές οι αντιπαραθέσεις μεταξύ σας που οδηγούν σε αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές; Δεν μπορείτε να αποδεχτείτε ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις με εσάς και να συνεχίσετε την ζωούλα σας; Πρέπει να αντιδράσετε, να δείξετε ότι είστε ανώτεροι ή καλύτεροι; Και όχι εσείς καν, αλλά η ιδέα που υποστηρίζετε ή η ομάδα σας! Αφού η ομάδα σας θα αγωνιστεί και θα δείξει την αξία της. Δεν μπορείτε να πάτε στο γήπεδο, να δείτε την ομάδα σας και να φύγετε ήσυχα, ήρεμα και ειρηνικά όπως ήρθατε; Τι είναι όλος αυτός ο φανατισμός; Τι θα καταφέρεις εσύ αν φωνάξεις ή χτυπήσεις κάποιον άλλο ή βάλεις φωτιά έξω από το γήπεδο; Τι είσαι τελοσπάντων; Απολίτιστος; Αναίσθητος; Χαζός; (για να το πω ευγενικά). Θέλεις να είσαι κάτι από αυτά τα επίθετα και γι’αυτό συμπεριφέρεσαι έτσι;

Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνουν αυτά. Γι’αυτό ίσως τα ερωτήματα μου να μείνουν αναπάντητα. Ίσως να μην αλλάξουν ποτέ τα πράγματα στην Κύπρο. Ίσως όμως εμείς οι νέοι που ζούμε σε μια εποχή που η ελευθερία σκέψης είναι δεδομένη, ίσως σκεφτούμε περισσότερο και αλλάξουμε κάποια πράγματα. Σκεφτείτε λοιπόν. Αν ήσασταν στην θέση του νεαρού, τι θα κάνατε; Πως θα το αντιμετωπίζατε; Μην είστε απαθείς! Διάβασα και κάτι άλλο για το θέμα και με αυτό θα κλείσω.

“…Μια σταλιά τόπος, και αφού μας τελείωσαν οι άλλοι να μισήσουμε, μισιόμαστε μεταξύ μας.” Ανώνυμος

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending