fbpx

Πόσο δίκιο έχει η μαμά ώρες ώρες …

Πρώτα απο όλα η σχέση μητέρας – κόρης ποτέ δεν ήταν εύκολη. Ωστόσο, μετά από χρόνια, πολλούς καβγάδες και συγκρούσεις, φτάνεις στο σημείο να καταλάβεις όλα όσα η μαμά σου επέβαλε ή σου απαγόρευε.

1. Δεν είναι αυτός για εσένα – Είναι λάθος να ερωτεύεσαι το “κακό” αγόρι

Μπορεί στην εφηβεία να σε έλκυαν τα “κακά” αγόρια και να μην καταλάβαινες την αντίδραση και τις αμφιβολίες της μανούλας, η εμπειρία σου όμως και οι απογοητεύσεις σου δίδαξαν πως οι άντρες αυτοί δύσκολα μπαίνουν σε καλούπια.

2. Επισκέψου τους παππούδες

Τις περισσότερες φορές, η επίσκεψη στους παππούδες φαντάζει βαρετή και χάσιμο χρόνου και δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τη σημασία του να περνάμε χρόνο μαζί τους. Κάποια στιγμή θα φύγουν από τη ζωή και αν δεν έχουμε απολαύσει ποιοτικό χρόνο μαζί τους, θα γεμίσουμε με τύψεις και γιατί.

3. Μην καπνίζεις

Από τους συχνότερους καβγάδες με τους γονείς είναι αυτός που έχει να κάνει με το κάπνισμα. Στην εφηβεία φάνταζε σαν τρόπος “επανάστασης” αλλά μεγαλώνοντας συνειδητοποιείς πως είναι απλά μια ανοησία τόσο εξαιτίας εξόδων αλλά κυρίως επειδή βλάπτει την υγεία.

4. Πρόσοχή μη μεθύσεις

Μπορεί όντας μικρότερη να πίστευες πως δεν έγινε και τίποτα με το να πιείς κι ένα ποτηράκι παραπάνω, στο πρώτο σου μεθύσι όμως σίγουρα έφερνες στο νου τις συμβουλές της μανούλας. Η ζαλάδα, το χανγκόνερ και όλα τα άσχημα συμπτώματα που φέρνει ένα κακό μεθύσι σου έδωσαν μάθημα κι έδειξαν πως – ναι – και σε αυτό η μητέρα είχε δίκια.

5. Η αλήθεια πάντα έρχεται στο φως

Το πιο εύκολο για να ξεφύγουμε από δυσάρεστες συνέπειες των πράξεών μας είναι το ψέμα. Τι κι αν η μητέρα προειδοποιούσε πως ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, έπρεπε να την πάθεις κι εσύ και μάλιστα πολλάκις για να λάβεις το μάθημά σου. Το ένα ψέμα φέρνει τ΄άλλο και μετά το… χάος ενώ δεν υπάρχει μεγαλύτερο φορτίο από το συνειδησιακό βάρος του ψέματος.

6. Μη συγκρίνεσαι με άλλους

Η ζήλια είναι ύπουλη και τοξική. Σε αποπροσανατολίζει και δε σε αφήνει να δεις καθαρά. Οι συγκρίσεις δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν να εξελιχθείς. Αντίθετα, θα σε κάνουν δυστυχή. Αντί να ζηλεύεις για όσα δεν έχεις, διοχέτευσε όλη σου την ενέργεια για να βελτιωθείς και να πετύχεις. Μόνο η ίδια μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου.Τα ευχολόγια και η ζήλια δε θα σε βοηθήσουν. “Αχ μανούλα πόσο δίκιο είχες”

7. Τα πράγματα θα καλυτερέψουν

Όταν ήσουν μικρή έφερνες την καταστροφή με το παραμικρό. Ο τσακωμός με τις φίλες ήταν ζήτημα μέγα ενώ ένας χωρισμός σε έφερνε σε κατάσταση αμόκ ενώ η αποτυχία στις εξετάσεις σε έκανε να “πενθείς”. Κι όμως άσχημα γεγονότα όπως αυτά δεν καθορίζουν τη ζωή, κάτι που όσο κι αν στο έλεγε και σε διαβεβαίωνε η μανούλα δε μπορούσες να πιστέψεις. Οι εμπειρίες, ακόμη και οι λυπηρές, σε γεμίζουν με σοφία και σε κάνουν πιο δυνατή για να συνεχίσεις και να πορευτείς στη ζωή.

 

Πηγή: womenonly.gr

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending