fbpx

Πώς να οργανωθείς καλύτερα για τις εξετάσεις σου

Αγχώθηκες που δεν προλαβαίνεις να οργανώσεις το διάβασμά σου; Πλησιάζουν οι εξετάσεις και μαζί πλησιάζει και το καρδιακό σου επεισόδιο; Ηρέμησε και ακολούθησε τα πιο κάτω tips για καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία:

 

Κάνε λίστες και θέσε στόχους:

 

Είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα να ξέρεις πάντα πού πηγαίνεις και πού θέλεις να καταλήξεις. Συνεπώς, οργάνωσε με ημερομηνίες και μέρες της εβδομάδας τι θα διαβάσεις. Όταν υπάρχει κάθε μέρα κάτι να κάνεις, θα ξέρεις και πόσο χρόνο θα αφιερώσεις σε συγκεκριμένο κεφάλαιο και μάθημα.

 

Επιβράβευσε τον εαυτό σου όταν διαβάζεις κάτι:

Προσπάθησε να σβήνεις από τη λίστα καθετί που έχεις τελειώσει. Π.χ. Κεφάλαιο 1. Το αίσθημα της ολοκλήρωσης, θα σου δώσει περισσότερη όρεξη και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσεις. Μπορείς ακόμα να ανταμείψεις τον εαυτό σου με:

  • Μια βραδινή έξοδο με την παρέα σου
  • Με το αγαπημένο σου γλυκό
  • Ένα σύντομο αλλά αποτελεσματικό διάλειμμα

 

Δώσε προτεραιότητα στα μαθήματα που δίνεις πριν από τα υπόλοιπα:

Χαρακτηριστικό όλων των φοιτητών; Η ξεγνοιασιά; Όχι. Θα έλεγα καλύτερα η αμνησία. Ειδικά όταν δεν πρέπει! Τι να κάνεις γι’ αυτό;

  • Διάβασε τα μαθήματα που δίνεις για εξέταση με τη σειρά προτεραιότητας τους
  • Κάνε σίγουρα επανάληψη την παραμονή της εξέτασης
  • Προσπάθησε να θυμάσαι τα κυριότερα σημεία που έμαθες στο τέλος της μέρας

 

Όση περισσότερη ύλη έχεις, τόσες περισσότερες μέρες να αφιερώσεις:

IMG_0002

Μπορεί για κάποιους να είναι ευνόητο αλλά για κάποιους άλλους όλα τα μαθήματα είναι το ίδιο. Το ίδιο και η ύλη τους. Γι’ αυτό και το μέγα λάθος είναι να μένεις την τελευταία νύκτα πριν την εξέταση και να αγχώνεσαι να τα προλάβεις όλα. Για να προσγειωθούμε λίγο, αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Και ακριβώς επειδή κατά βάθος έχεις τη γνώση πως δεν είναι εφικτό, θα προσπαθήσεις να μάθεις τα πιο σημαντικά (κατ’ εσένα) τα οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα τα εξεταστείς. “Σπάσε” τα κεφάλαια σε μέρες (παρά το κεφάλι σου στον τοίχο)!

 

Όπως λέει και η παροιμία: “Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”. Μιας και η οργάνωση είναι το ήμισυ του παντός, κάνε την από νωρίς, πριν σε καταβάλει το άγχος και ο πανικός!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending