fbpx

Η αγάπη για τη μητέρα της, σε ένα συγκινητικό γράμμα!

Μητέρα..

Η μητέρα είναι ο επίγειος Θεός που μας προσέχει σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ο φύλακας άγγελος μας, που σε κάθε δυσκολία, μας βοηθά και μας στηρίζει. Το πιο κάτω γράμμα γράφτηκε πριν τρία χρόνια από μια κοπέλα 19 ετών, μόλις συνειδητοποίησε πόσο τυχερή ήταν που είχε για μητέρα της αυτό τον πανάγαθο άνθρωπο.

“Μητέρα… Μια λέξη… Χίλια ευχαριστώ…

Εσένα μητέρα μου… Σε ευχαριστώ…

Σε ευχαριστώ… Που με κουβαλούσες επί 9 μήνες στην κοιλιά σου, που πονούσες τόσες ώρες για μένα και όταν με πρωτοείδες γέλασες και με κράτησες σφιχτά για να μην σου φύγω.

Σε ευχαριστώ… Που σε κάθε νυχτερινό ξύπνημα μου, σε κάθε εφιάλτη μου, σε κάθε αρρώστια μου, ποτέ δεν με άφησες μόνη, κι αντί αυτού, παρακαλούσες το Θεό να με προσέχει και να με έχει καλά.

Σε ευχαριστώ… Που όταν τις πρώτες μέρες του σχολείου, ήθελα να φύγω με στήριξες, μου στάθηκες και με έσπρωξες να μεγαλώσω.

Σε ευχαριστώ… Τώρα που έχω μεγαλώσει και αντιληφθεί τι έκανες για μένα.

Σε ευχαριστώ… Που δεν έφυγες όταν σου φώναξα. Που δεν θύμωσες όταν σου είπα ψέματα. Που με έψαξες όταν χάθηκα. Που δεν με άφησες να βγω από τον ίσιο δρόμο.

Σε ευχαριστώ… Που είσαι πάντα εδώ για μένα. Που ο κόσμος γύρω σου λάμπει με την δική σου λαμπρότητα.

Σε ευχαριστώ… Που ήσουνα δίπλα μου και που με μεγάλωσες με τόση αγάπη και φροντίδα. Που τα μάτια σου εκφράζουν μια αγνή και γαλήνια όψη όταν με βλέπουν. Που σε κάθε δυσκολία όσο κι αν έκλαψες ποτέ δεν μου έδειξες τη παραμικρή θλίψη.

Σε ευχαριστώ… Που τα χρόνια περνούν σαν νερό κι όμως ποτέ σου δεν σταμάτησες να με αγαπάς όσο σκληρά κι αν φέρθηκα απέναντί σου. Που δεν με άφησες να τα παρατήσω ποτέ.

Σε ευχαριστώ μαμά!

Μέσα από αυτά τα λίγα και παιδικά λόγια, θέλησα να εκφράσω την αγάπη και το σεβασμό που νιώθω για σένα μητέρα μου. Σαν μαγειρεύεις σε βλέπω και λέω από μέσα μου: Αυτή η γυναίκα κατάφερε να μεγαλώσει πέντε παιδιά και ταυτόχρονα να δουλεύει για τα προς το ζην μας. Αυτή τη γυναίκα την ζηλεύω. Έστω κι αν είχε δύο βρέφη, δούλευε και πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο, γιατί η αγάπη της ζωής της ήταν τα γράμματα και η μάθηση, ενώ εγώ πάντα βαριόμουν να διαβάζω. Εγώ τα είχα όλα έτοιμα ενώ αυτή δούλεψε με τόσο κόπο για να αποκτήσει.

Μητέρα μου σε ευχαριστώ και σε ευγνωμονώ για όλα όσα έχεις κάνει για μας. Που όταν ο πόνος μας χτύπησε την πόρτα δεν έπεσες και έμεινες γερή για να μας μεγαλώσεις. Που όταν εμείς σε προδώσαμε δεν μας έδιωξες όταν το μετανιώσαμε και γυρίσαμε στην αγκαλιά σου.

Συγγνώμη και ευχαριστώ για όλα μάνα μου… “

Like & Share to spread the mom-love!!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending