fbpx

“Gay Parade” και Εκκλησία

Mε αφορμή την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου με θέμα την ομοφυλοφιλία, αποφάσισα να δώσω και εγώ την δική μου σκοπιά, επι του θέματος.

Την εν λόγω ανακοίνωση τη διάβασα, στην αρχή γέλασα, καθώς συνέχιζα να διαβάζω, σκέφτηκα, εν ετει 2014, είναι δυνατό; Η ίδια η Εκκλησία που τόσα χρόνια διατηρείται, υποτίθεται κτισμένη πάνω στα γερά θεμέλια της αποδοχής και της αγάπης, υποστηρίζοντας ότι ο θεός της χριστιανοσύνης είναι ο και ο θεός της ισότητας και της αγάπης, είναι δυνατό, να αποστέλει μήνυμα προς τους πιστούς να οχυρωθούν ενάντια στην ομοφυλοφιλία και να ορίζει και να κρίνει αυθαίρετα το ποιον/αν θα επιλέξει ο άλλος να ερωτευτεί;

Δηλαδή, είναι δυνατό, σε μια εποχή που οι πολιτικοί παίρνουν μίζες απ’εδώ και απ’εκεί, που διάφοροι παιδεραστές δρουν ανενόχλητοι στην κοινωνία, που η απληστία και η διαφθορά βασιλεύει σε κάθε τομέα της ζωής μας, εμείς να νιώθουμε ότι απειλούμαστε από τους gay; Απειλούμαστε από τι; Μήπως μας χαλάσουν την τέλεια κοινωνία που ζουμε;

Μπορεί να μην συγκαταλέγομαι στην κατηγορία των ομολοφυλοφίλων,μπορεί να έχω διαφορετικές από αυτούς προτιμήσεις, αλλά κατανόω τον αγώνα τους για αποδοχή, όπως οφείλει και κάθε άνθρωπος που σέβεται τη διαφορετικότητα και δεν κτίζει σύνορα απέναντι στον συνανθρωπό του, απλά και μόνο επειδή αυτός/αυτή έχει  διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς.

Σε όλους τους προκατειλλημένους ανθρώπους, τους κολλημένους στα διάφορα ταμπού, που δεν αφήνουν την οικουμένη να δεθεί και να ζει αρμονικά, έχω να στείλω και εγώ ένα μήνυμα: Ο Θεός δεν μας έδωσε το λόγο του για να μας εκφοβίζει, ούτε για να μας τέρψει σε καταναγκασμούς και πλήρης υποταγή. Ούτε ποτέ μας είπε πως όποιος τον παρακούει, θα βράζει αιωνίως στα καζάνια της “κολάσεως”. Αντίθετα μας έδωσε την ελεύθερη βούληση για να αποφασίζουμε εμείς πως θα φτιάξουμε τη ζωή μας.

Ποιος είσαι εσύ, κι εσύ, κι εσύ που κρίνεις κάθε τι που δεν συμβαδίζει με τις δικές σου προτιμήσεις; Ποιός σου είπε πως επειδή μπορείς να δημιουργήσεις μια “κανονική” οικογένεια, αποτελούμενη από πατέρα και μητέρα, ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα; Ποιός σου είπε πως η δική σου οικογένεια (που ενδέχεται να διαλυθεί επειδή τελικά δεν ταιριάζατε ή βιαστήκατε, αφήνωντας ανοικτές πληγές) είναι καλύτερη από την οικογένεια ενός gay ζευγαριού, η οποία μπορεί και να δημιουργήθηκε από αμοιβαία αγάπη; Δεν ευθύνονται οι ομοφυλόφιλοι για το aids, ούτε για την αύξηση των διαζυγίων, εμείς φταίμε που βιαζόμαστε να δακτυλοδείξουμε και να κρίνουμε τους συνανρθώπους μας.

Ήμουνα και εγώ προβληματισμένη αρκέτες φορές γύρω από την αποδοχή των gay, κλίνοντας πάντα προς μια αρνητική κατεύθυνση για αυτούς. Τελικά συνηδητοποιήσα πως είναι το ίδιο άνθρωποι με εμένα και έχουν κάθε δικαίωμα να διοργανώνουν και gay parade και να είναι και gay proud! Που να ήξερε ο Ελύτης, πόσο διαχρονικά θα ήταν τα λόγια του, “γιατί το άγνωστο και το απ’αλλού φερμένο δεν το αντέχουν οι άνθρωποι”. Κλείνοντας, δεν είναι οι gay που απειλούν την ανθρώπινη υπόσταση, αλλά όλοι εμείς που υποβιβάζουμε την ανθρώπινη υπόσταση, και εξευτελίζουμε την έννοια “άνθρωπος” , “αγάπη”, “αποδοχή”.

Υ.Γ : Εδώ ο κόσμος χάνεται, και η γριά χτενίζεται. Με τόσα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, ένα τέτοιο μήνυμα από πλευράς Εκκλησίας είναι ό,τι περιμέναμε. Μεσούσης των μνημονίων και της τρόικας, πιο σημαντικό είναι ένα μήνυμα εναντία στο gay parade.

Μάθε περισσότερα για το 1ο Gay Pride Parade στην Κύπρο: 1η Πορεία Υπερηφάνειας – Gay Pride Parade στην Κύπρο

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending