fbpx

5 είδη “φίλων” που πρέπει να αποχαιρετήσεις στα 20 σου

Το να βρεις καλούς φίλους στις μέρες μας, κατάντησε να είναι  πιο δύσκολο και από το να βρεις κάτι που φτιάχτηκε στη Κίνα και δεν θα σπάσει στο πρώτο δίμηνο.   Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είσαι υποχρεωμένος/η να κρατήσεις στη ζωή σου άτομα που δεν αξίζουν να τους αποκαλείς φίλους σου!

Ακολουθούν κάποια είδη “φίλων” που πολύ πιθανόν έχεις, αλλά πρέπει επειγόντως να διώξεις από τη ζωή σου:

Ο/Η ζηλιάρης/α:

αρχείο λήψης

Απόκτησες νέο αγόρι/κορίτσι;  Πήρες καλύτερο βαθμό από εκείνον/η;  Κέρδισες το λαχείο;  Νιώθεις ποτέ ότι τα καλά σου νέα θα κάνουν κάποιον λυπημένο;  Αν αυτός που θα γίνει ¨λυπημένος¨ είναι κάποιος που αποκαλείς φίλο σου, τότε ήρθε η ώρα να τον αφήσεις να φύγει μια και καλή από τη ζωή σου! Οποιοσδήποτε δεν χαίρεται με τις επιτυχίες σου, την τύχη σου ή την χαρά σου είναι μια τοξική παρουσία στη ζωή σου!

 

Ο/Η κολλιτσίδα (aka την πέφτω σε ότι κινείται):  

images

Αν κάποιος/α που θεωρείς φίλο/η σου, φλερτάρει με τον/την φίλο/η σου, τον πρώην σου ή ακόμη και κάποιο που σου άρεσε παλιά, τότε ήρθε η ώρα για τις κόκκινες σειρήνες κινδύνου να ηχήσουν!

 

Ο/Η γυρίζω την πλάτη μου (στο μέλλον;)

z67-300x300-250x250

Φαντάσου να βρίσκεσαι σε ένα bar/club.  Απέναντι σου βρίσκεται ένας ξερόλας κολλιτσίδας ο οποίος φωνάζει στα μούτρα σου!  Πού είναι ο φίλος σου εκείνη τη στιγμή;  Δίπλα σου προσπαθώντας να σε γλιτώσει από την κατάσταση, ή σιγά-σιγά απομακρύνεται πηγαίνοντας σε ένα ¨ασφαλές¨ για αυτόν/η σημείο; Είναι ένδειξη πραγματικής φιλίας το κατά πόσο κάποιος που θεωρείς φίλο σου, είναι πρόθυμος να μείνει δίπλα σου και να σε υπερασπιστεί – ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει σπίτι με μαυρισμένο μάτι ή με λιγότερα extensions!

 

O/H κουτσομπόλης/α:

M_Id_319769_gossip_

Άκουσες αυτό το άτομο να μιλάει με τα χειρότερα λόγια για όποιο φίλο/η έχει!  Από αυτό το άτομο μαθαίνεις όλα τα νέα, τις φήμες και τις “βρωμιές” για άλλους, χωρίς να το ζητάς καν!  Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν κάνει το ίδιο και με εσένα πίσω από την πλάτη σου;

 

Ο/Η αρνητικός/η:

images (1)

Το να είσαι καλός φίλος, περιλαμβάνει το να είσαι δίπλα από κάποιον και στις καλές και στις κακές στιγμές!  Και στα εύκολα και στα δύσκολα!  Αλλά όταν ένα άτομο δεν έχει τίποτα καλό να πει – ΠΟΤΕ για ΤΙΠΟΤΑ- σε κάποιο σημείο θα πρέπει να αναρωτηθείς αν αυτό οφείλεται στη κακή τύχη που τον ακολουθεί ή στην ιδιοτροπία που τον βαραίνει!

Το να περιτριγυρίζεσαι από μίζερους ανθρώπους μπορεί να έχει μόνο ένα αποτέλεσμα.  Να γίνεις και εσύ μίζερος!  Προσπάθησε να μιλήσεις σε αυτό το φίλο σου για την αρνητικότητα του, βρίσκοντας λύσεις και δίνοντας του συμβουλές! Αν παρ’ όλες τις προσπάθειες σου δεν αλλάξει τίποτα, απλά δεν αξίζει να σπαταλάς την ώρα σου προσπαθώντας να βοηθήσεις κάποιον που προτιμά να παραπονιέται και να βυθίζεται στη μιζέρια του!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending