fbpx

Αυτοεργοδοτούμενοι > Υπάλληλοι = Ανεργία 0%

Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Απριλίου 2014, έφτασε τα 46.758 πρόσωπα (19-20%). Ξέρετε ποιος ήταν ο αριθμός των ανέργων πριν 120 χρόνια;

Μηδέν!

Youth-unemployment

Πριν την βιομηχανική επανάσταση, αν έλεγες σε κάποιον να φύγει από το σπίτι του για να πάει να δουλέψει σε γραφείο ή εργοστάσιο, θα σε έβλεπε με το μισό του. Τότε, δεν ήταν συστηματοποιημένη η παραγωγή. Ο καθένας παρήγαγε για την οικογένεια του και κάνανε ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών. Ο ορισμός της ανεργίας είναι το φαινόμενο όπου άτομα που αναζητούν εργασία, δεν βρίσκουν. Η βιομηχανική επανάσταση εφηύρε τις «θέσεις εργασίας» για να καλύψει τις νεοεισερχόμενες ανάγκες της μαζικής παραγωγής.

Miners at Creswell Colliery, Notts, smashed their output target forty-one times out of fifty-two in 1947. January 1948 ;P017730

Άρα, αυτό σημαίνει πως το «υπαλληλίκι» είναι καινούργιο φρούτο. Ναι μεν υπήρχαν περιπτώσεις που δούλευαν κάποιοι για κάποιους άλλους σε μικρές βιοτεχνίες, στις κυβερνήσεις, στο στρατό η σε αρχοντόσπιτα αλλά δεν ήταν ο κανόνας, ήταν η εξαίρεση. Σκεφτείτε για λίγο το ακόλουθο: Από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι την βιομηχανική επανάσταση έχουν περάσει περίπου 200,000 χρόνια και από την βιομηχανική επανάσταση μέχρι σήμερα έχουν περάσει 200 χρόνια. Άρα, στην ιστορία της ανθρωπότητας, η επικράτηση του αυτοεργοδοτούμενου έναντι του υπαλλήλου ήταν ο κανόνας. Το συμπέρασμα είναι ότι, δεν είναι φύση ανθρώπινο η αναζήτηση εργασίας υπό την μορφή “υπαλλήλου”.

jobs_suck

Τα καλά νέα τώρα…  Έχουμε φθάσει αισίως στο τέλος της βιομηχανικής επανάστασης. Η ραγδαία εξέλιξη της πληροφορικής και άλλων νέων τεχνολογιών έχουν αρχίσει να επαναφέρουν την εξουσία στα χέρια της πλειονότητας. Αν έχεις ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια σύνδεση στο διαδίκτυο και μια καλή ιδέα, έχεις την δυνατότητα να παράγεις εισόδημα. Εκατομμύρια άτομα το κάνουν αυτό σήμερα. Πριν 20 χρόνια αυτό ήταν αδιανόητο.

Η μαγική φόρμουλα για να μηδενιστεί η ανεργία είναι:

Αυτοεργοδοτούμενοι > Υπάλληλοι

Μια οικονομία χρειάζεται οπωσδήποτε υπαλλήλους αλλά μόνο ένα συγκεκριμένο αριθμό. Για να μην υπάρχει ανεργία πρέπει η πλειονότητα των πολιτών να θεωρήσει ως μονόδρομο και μόνη πιθανή πηγή εισοδήματος την επιχειρηματικότητα. Είναι πολύ επικίνδυνο να εξαρτιόμαστε από κυβερνήσεις και μεγάλους εργοδότες. Δεν πρέπει να αφήνουμε την τύχη μας στα χέρια τους.

Job-Or-Business

Δεν μιλάμε μόνο για την αγορά της Κύπρου. Με ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια σύνδεση στο διαδίκτυο και μια καλή ιδέα ο κόσμος όλος είναι πιθανοί πελάτες. Υπάρχει εναλλακτική από το να είσαι υπάλληλος. Πίστεψε το. Ψάξε το.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending