fbpx

Το Αδικημένο* πρόγραμμα του Αμερικάνου Αντιπροέδρου στην Κύπρο

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επισκεφτεί τη Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα (το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 14/05) και έχει ήδη αρχίσει η συζήτηση περί της αυξημένης ασφάλειας που θα τον περιβάλλει μα -κυρίως- για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει. Ο Αδικημένος (για άλλη μια φορά) τείνει χέρι βοηθείας και αναλαμβάνει σήμερα ρόλο travel agent καθορίζοντας διήμερο πρόγραμμα του Αμερικάνου Αντιπροέδρου – διότι δεν δύναται φυσικά να ταξιδεύει χωρίς οργανωμένο γκρουπ (ρωτήστε τους συμπατριώτες μας που πηγαινοέρχονται στη Ταϊλάνδη).
Ημέρα 1η
ΠΡΩΙ
Picture
Σας υποδέχεται στο Αεροδρόμιο Λάρνακας η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή ντυμένη Κυπριοπούλα και σας σερβίρει παραδοσιακά λουκούμια Γεροσκήπου. Αναγκάζεστε να φορτωθείτε στη πλάτη τη τσάντα σας γιατί δεν έχετε νόμισμα των 2 ευρώ για το καροτσάκι (η κυρία Σταυρούλλα θα σας το πει: “dollars do not walk here!”). 

ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Μίνι τουρ για αξιοθέατα που συμπεριλαμβάνουν το (αντίστοιχο με το δικό σας Άγαλμα της Ελευθερίας) Άγαλμα του Μακαρίου στο Θρονί και το (αντίστοιχο με το δικό σας Empire State Building) Πύργο Σιακόλα στη Λήδρας. Συνεχίζετε με ένα χαλαρό περπάτημα και παγωτό σε ένα από τα 345230847204 καταστήματα με frozen yogurt στο συγκεκριμένο δρόμο.

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Picture
Παρευρίσκεστε σε ποδοσφαιρικό αγώνα (ΑΚΑ ντέρμπι αιωνίων) ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο ΓΣΠ. Μαθαίνετε και τα πρώτα σας Ελληνικά στη καρδιά της Βόρειας Κερκίδας: “Πουτ@#@ς γιοι πορτοκαλί”, κάτι που δεν χαροποιεί (για κάποιο ανεξήγητο λόγο) τους φίλους στην απέναντι κερκίδα οι οποίοι σας κάνουν τη λιμουζίνα… καλοκαιρινή.  Σαν να μην έφταναν αυτά, ανεβαίνει και στο τουίτερ φωτο σας από τις κερκίδες της Θύρας 9 στην οποία είστε τυλιγμένος με μια σημαία του Che Guevara γεγονός που προκαλεί σοκ σε όλη την Αμερική. On the positive side, γίνεται retweet από τον Φιντέλ Κάστρο.

ΒΡΑΔΥ
Παρευρίσκεστε σε γάμο στο Trikkis Palace διότι ως γνωστόν η κυρία Κυπρούλλα (η οποία παντρεύει απόψε το γιο της) έχει πολλούς συγγενείς στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Δεν θα θέλατε να δημιουργήσετε προηγούμενο αρνητικών ψήφων σε μια μελλοντική εκλογική αναμέτρηση σωστά; (Και μην σας παίρνει από κάτω, ο κύριος Κυπριανού θα σας εξηγήσει ότι πρόκειται για μια συνήθης τακτική των Κυπρίων πολιτικών). Φωτογραφίζεστε μαζί τους για να κερδίσετε την στήριξη του National Rifle Association (NRA) και κατ’ επέκταση πολλών Ρεπουμπλικάνων που σας κατέκριναν για τη φωτογραφία με τη σημαία του Che.

Ημέρα 2η
ΠΡΩΙ
Picture
Αν και είστε τρομερά hangovered από το πολύ ΒεΣοΠε που σας πότισε ο πατέρας του γαμπρού και έχετε απίστευτες καούρες από τον τραχανά που φάγατε στο γαμπριάτικο κεντρικό Πι τραπέζι μέσα στη πίστα στις 3 το πρωί ταξιδεύετε μέχρι το μοναστήρι του Κύκκου για να φάτε από το παζαράκι που βρίσκεται έξω ωραιότατα παστόσυκα και υπέροχες κούννες μάντολες: σε μια τραγική σύμπτωση (you call it freakin’ karma) εκεί συναντάτε και την υποψήφια Ευρωβουλευτή, Ειρήνη Μάντολες, κόρη της Χαρίτας Μάντολες! (Mind-blowing, isn’t it?!). Εννοείται ότι παίρνετε και κάμποσα πορικά μαζί σας για να κεράσετε το προσωπικό του Λευκού Οίκου. 

ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Σας πάνε στο Τρόοδος για να παρευρεθείτε στο Φεστιβάλ Τριανταφύλλου που διεξάγεται αυτές τις μέρες. Σας βάζουν να πατήσετε καμπόσα τριαντάφυλλα και συνειδητοποιείτε ότι αύριο θα μυρίζει ολόκληρο το προεδρικό αεροσκάφος Air Force ροδόσταγμα (ελπίζετε να μην είναι αλλεργική η Μισέλ στη μυρωδιά για όταν θα το επιστρέψετε). Σας πάνε επίσης στο μέρος στο οποίο θα φυλάγονταν οι S300 – εκεί υπάρχει απλά μια ταμπέλα που γράφει “In loving memory”. Πριν φύγετε φωτογραφίζεστε με τη σιονίστρα του Τροόδους (ναι, στους 40 βαθμούς υπό σκιά).

 

ΒΡΑΔΥ
Πραγματοποιείται εκδήλωση προς τιμήν σας στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί, η Στέλλα Γεωργιάδου τραγουδά μόνο για σας διασκευές των μεγάλων της επιτυχιών “Now he talks to me, now he kisses me” (Τώρα μου μιλάει, τώρα με φιλάει) και “I got them lost” (Τα ‘χω χαμένα). Τόσο πολύ ενθουσιάζεστε που κόβουμε ένα κομμάτι από το νάιλον τραπεζομάντιλο και σας γράφουμε πάνω τους τίτλους για να τα κατεβάσετε από το itunes.

Ημέρα 3η
Picture
Αναχωρείτε πρωί πρωί ενθουσιασμένος και φροντίζετε πριν φύγετε να φάτε ένα ολόκληρο πακέτο λουκούμια που λατρέψατε από προχθές. Με το που φτάνετε στην Ουάσιγκτον και βλέπουν τις ζάχαρες άχνες πάνω σας, αρπάζεστε από τις Μυστικές Υπηρεσίες οι οποίες σας εμπλέκουν σε σκάνδαλο χρήσης κοκαΐνης.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending