fbpx

CUT: Συνεργασία με Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπ. Συγκοινωνιών και Έργων

Υπογράφτηκε στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων στη Λευκωσία, πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου. Το πρωτόκολλο υπέγραψε ο ίδιος ο Υπουργός, κος. Μάριος Δημητριάδης και εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, η Πρύτανης, Καθ. Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού. Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, κος. Αλέκος Μιχαηλίδης, ο Αναπλ. Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκ. Υπηρεσιών, κος. Λούκας Τιμοθέου και υπηρεσιακοί του Υπουργείου από όλες τις επαρχίες. Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, παρευρέθηκε στην τελετή, η Διεθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Δρ. Δέσποινα Μαρτίδου-Φορσιέρ. Το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησαν, ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας, Αναπλ. Καθ. Κρίστης Χρυσοστόμου και ο Αν. Λέκτορας του Τμήματος Ηλεκτ. Μηχανικών και Μηχαν. Η/Υ Σώτος Βοσκαρίδης.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, η Πρύτανης ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο έχει συνάψει ήδη πρωτόκολλο συνεργασίας με το Τμήμα Οδικών Έργων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, στα πλαίσια του οποίου έχουν αναπτυχθεί διάφορες δράσεις, κυρίως με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του ΤΕΠΑΚ. Όπως εξήγησε, στόχος του Πανεπιστημίου είναι να εμβαθύνει τη συνεργασία με το Υπουργείο και ταυτόχρονα να συνδέσει την ακαδημαϊκή γνώση με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, προετοιμάζοντας καλύτερα τους φοιτητές για την αγορά εργασίας. Επίσης, η Πρύτανης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που υπάρχουν για συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Υπουργείου Συγκοινωνιών, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Ηorizon 2020 και Erasmus +.

O Yπουργός ενέταξε την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ, στη μεγάλη και επίπονη προσπάθεια της κυβέρνησης για μεταρρύθμιση και αναδιοργάνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας. Τόνισε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω αυτής της συνεργασίας, για συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού του Υπουργείου και μεταφορά νέας γνώσης στα απαιτητικά πεδία της επιστήμης της μηχανικής και τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, επεσήμανε τη συνεισφορά το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Υπουργείο του ως φορέας φιλοξενίας και προετοιμασίας φοιτητών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και εξειδίκευσης στα θέματα των σπουδών τους. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην από κοινού διεκδίκηση Ευρωπαϊκών, Διαρθρωτικών και Εθνικών επιχορηγήσεων μέσω ερευνητικών προγραμμάτων και τη σημασία της άντλησης τέτοιων πόρων, ειδικότερα κάτω από τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Τη βεβαιότητα τους για την απόδοση της συνεργασίας του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, αλλά και γενικότερα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, με το ΤΕΠΑΚ εξέφρασαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, κος. Μιχαηλίδης και ο Αναπλ. Διευθυντής του εν λόγω Τμήματος, κος. Τιμοθέου, ενώ ο τελευταίος έδωσε έμφαση στην ετοιμότητα του Τμήματος του για άμεση ενεργοποίηση της συνεργασίας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending