fbpx

Open Uni: Συνεργασία με Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Την από κοινού προώθηση δράσεων προς όφελος των δύο οργανισμών, των πολιτών και της κοινωνίας ευρύτερα, προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου – ΑΠΚΥ και του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων – ΚΥΠΕ. Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε την Πέμπτη, 5 Ιουνίου, από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, Καθηγ. Κώστα Χρίστου και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ, κ. Λάρκο Λάρκου, παρουσία του Αναπληρωτή Διευθυντή του ΚΥΠΕ, μελών της Διοικούσας Επιτροπής και καθηγητών του ΑΠΚΥ.

Ο Καθηγ. Κώστας Χρίστου σημείωσε ότι η επίσημη έναρξη της συνεργασίας ΑΠΚΥ και ΚΥΠΕ προμηνύει την απαρχή μιας σημαντικής, αμοιβαίας και επικερδούς σύμπραξης του 2ου δημόσιου Πανεπιστημίου της Κύπρου και του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας, προς όφελος των ίδιων των οργανισμών, αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας. Ανέφερε ότι η επιστημονική γνώση και η σωστή πληροφόρηση δεν θα έπρεπε να είναι προνόμιο των λίγων και το ΑΠΚΥ, ως κρατικό πανεπιστημιακό ίδρυμα, οφείλει να συμβάλει στη διάχυση της επιστημονικής γνώμης, στο ευρύ κοινό και στην προσπάθεια ορθής ενημέρωσής του. Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου τόνισε ότι η συνεργασία με το ΚΥΠΕ θα είναι ευεργετική και πολύ χρήσιμη, αφού κοινές δράσεις όπως η πρακτική μαθητεία φοιτητών, οι διαλέξεις και η κατάρτιση σε θέματα επικοινωνίας, δημοσιογραφίας και μέσων ενημέρωσης, είναι προς όφελος όχι μόνο των επαγγελματιών του χώρου, αλλά και των απλών πολιτών. Ο κ. Χρίστου απέδωσε και ιδιαίτερη σημασία στη στήριξη του ΚΥΠΕ στην προβολή της δημόσιας εικόνας του ΑΠΚΥ και του έργου που επιτελεί στο τομέα της διά βίου μάθησης.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΚΥΠΕ, κ. Λάρκου τόνισε ότι η συνεργασία με το ΑΠΚΥ, ένα πανεπιστήμιο που έχει αναπτύξει έργο σε πρωτοποριακούς τομείς και δράσεις που έχει ανάγκη η Κυπριακή κοινωνία λόγω και της κρίσης που βιώνουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ΚΥΠΕ. Ο κ. Λάρκου τόνισε ότι πρέπει γενικότερα, για να βγούμε από την κρίση, να σκεφτόμαστε πιο προοδευτικά, να αλλάξουμε διαδρομές και πορείες και να μην βλέπουμε πίσω, προσθέτοντας ότι το ΑΠΚΥ έχει προτείνει τέτοιους τρόπους ανάπτυξης, κυρίως και με την ανάπτυξη των νέων μορφών τεχνολογίας και τη χρήση τους στην εκπαίδευση και κατάρτιση. Ο κ. Λάρκου πρόσθεσε ότι η υπογραφή της συμφωνίας δίνει μια νέα νότα αισιοδοξίας με στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας πορείας.

Μεταξύ άλλων και με στόχο μια αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ των δύο οργανισμών, θα δρομολογηθούν οι παρακάτω δράσεις:

  • διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και άλλων εκδηλώσεων σε θέματα του τομέα της Δημοσιογραφίας, της Επικοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και (συν)διοργάνωση επιστημονικών, ενημερωτικών και άλλων δραστηριοτήτων,
  • εμπλοκή ΚΥΠΕ και ΑΠΚΥ σε κοινά ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα
  • πρακτική μαθητεία φοιτητών του ΑΠΚΥ στο ΚΥΠΕ για την πρακτική τους εξάσκηση σε θέματα του τομέα της υπηρεσίας ενημέρωσης,
  • προώθηση των εκδηλώσεων και γενικότερα του έργου και των δράσεων των δύο οργανισμών.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending