fbpx

Τι θα συνέβαινε αν διοργάνωνε η Κύπρος το Μουντιάλ;

Αν μου πείτε ότι δεν το περιμένατε, μου λέτε σίγουρα ψέματα. Γιατί επιβάλλεται και ένα World-Cup-Edition άρθρο από τον Αδικημένο. Τι θα συνέβαινε λοιπόν αν η Κύπρος αναλάμβανε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου; Χμ…

THE BID
Picture
Λίγο μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ στη Βραζιλία, ο Νίκος Αναστασιάδης ανακοινώνει την υποψηφιότητα της Κύπρου για τη διοργάνωση του 2022, βασισμένος στο επιχείρημα ότι “θα προσελκύσει τα ξένα βλέμματα στη Κύπρο” και στη μηχανή αλκοτέστ του προεδρικού που του έδειξε σκορ 78 το ίδιο βράδυ. Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου μιας και τώρα έχει πολύ ελεύθερο χρόνο (hurts, doesn’t it?) ταξιδεύει μέχρι τη Γενέβη για να παρουσιάσει την υποψηφιότητα μας. Κάπου στις 4 ώρες του ακατάπαυστου λογύδριου της, ο πρόεδρος της FIFA με δάκρυα στα μάτια ουρλιάζει “Make her stop, its all yours”. Το BBC μεταδίδει πρωτόγνωρες εικόνες πανηγυρισμών: αντί γραβατωμένους επισήμους να αγκαλιάζονται στην αίθουσα, βλέπουμε ένα τσούρμο “μουστακαλλίδες” να τσιριλλούν “εεεεε οοοοο επιάμεν το επιάμεν το το παγκόσμιο” υπό τον ήχο αεροπουρούδων.

 

ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης αναλαμβάνει (ως πρόεδρος της ΚΟΠ) την προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής (in your face, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη), η οποία δίνει στη δημοσιότητα το λογότυπο της διοργάνωσης: μια “παττίχα” η οποία έχει διπλό συμβολισμό: όχι μόνο είναι ένα από τα εθνικά μας φρούτα που συμβολίζει το κυπριακό καλοκαίρι, αλλά έχει και το σχήμα ποδοσφαιρικής μπάλας (MIND BLOWING!). Η “παττίχα” του διαγωνισμού πωλείται ως merchandize σε καλά μαγαζιά και σε διπλοκάμπινα σε παγκέττα του highway.

Picture

ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Με το που φτάνει η FIFA στα πρώτα meetings της διοργάνωσης παθαίνει ομαδικώς 7869 εγκεφαλικά όταν μαθαίνει ότι έχουμε μόνο το ΓΣΠ και το ετοιμόρροπο Τσίρειο έτοιμα. Τους διαβεβαιώνουμε ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους αν και το τουρ που τους κάνουμε στη συνέχεια στην Πλατεία Ελευθερίας (που βρίσκεται ένα βήμα πριν την μετονομασία της σε Γιοφύρι της Άρτας) δεν τους καθησυχάζει καθόλου. Στα προσωπικά μας meeting, αφήνουμε στο μέρος τις ευγένειες και τις τυπικότητες και αρχίζουμε τις επικλήσεις στο Θεό μιας και “που να ξέραμε ότι εν τους κανούν θκυο γήπεδα!!”. Τελικά, ακολουθούμε το παράδειγμα των προηγούμενων διοργανωτών και αναβαθμίζουμε ήδη υφιστάμενα στάδια: γίνεται επέκταση του γηπέδου της Ολυμπιάς Λυμπιών, προστίθενται κι άλλες κερκίδες στο Κοινοτικό Στάδιο Λακατάμιας και μπαίνει νέος κατινιέρης στο Γήπεδο του  Χαλκάνορα Ιδαλίου.

Picture

ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ
Τα πρώτα προβλήματα δημιουργούνται με την άφιξη των αποστολών στη Κύπρο. Ο Υπεύθυνος των Αποστολών, Κούλλης Τριππής τσακκώνεται άγρια με την Ελβετική Αποστολή γιατί “έχουν διαφήμιση πάνω οι φανέλες τους” ενώ “το χαρτί που μας εδώκαν που την ΦΙΦΑ λαλεί ότι απαγορεύεται”. Οι Ελβετοί έκπληκτοι ρωτούν σε ποια διαφήμιση αναφέρεται ο θεόμουρλος Κύπριος και αυτός τους απαντά “στο λογότυπο του Ερυθρού Σταυρού που έχετε πάνω στες φανέλες σας. Εν η Θεοχάρους που σας έβαλε πάνω; Αν ήταν έτσι εβάλλαμεν τζιαι εμείς το σήμα του Ραδιομαραθώνιου”.

Picture

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Επεισοδιακός αποδεικνύεται και ο πρώτος αγώνας. Αν και όλα κυλούσαν ομαλά με μια ωραιότατη ερμηνεία από το Μιχάλη Ττερλικκά, λίγο μετά την έναρξη του αγώνα Πορτογαλία – Ιταλία  πέφτει φωτοβολίδα (all thime classic) στο κεφάλι του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο αγώνας διακόπτεται και ο ποδοσφαιριστής μεταφέρεται εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Εκεί, συναντά με το team του μια τεράστια ουρά και η κυρία στο reception των Πρώτων Βοηθειών του ζητά ταυτότητα. Όταν με ψυχραιμία της απαντά “μα είμαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο” ένας κύριος πίσω αρχίζει να φωνάζει “εκαβαλλιτζέψετε μας εσείς οι ξένοι που μπαίνετε και πρώτοι στες σειρές στα νοσοκομεία”.

Picture

Η ΑΠΟΝΟΜΗ
Με άσχετα τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων, το βράδυ του τελικού η εξεταστική της ΚΟΠ αποφασίζει να κατοχυρώσει τον τίτλο (μετά τη διακοπή του πρώτου αγώνα) στην Ιταλία της οποίας ο αγώνας διεκόπη (τι εννοείς είναι ο Πορτογάλος που έφαγε τη κροτίδα στο κεφάλι;). Στην εξέδρα της απονομής πίσω από τους νικητές διακρίνεται και ο Μάριος Καρογιάν που πανηγυρίζει μαζί τους, με στελέχη του κόμματος του (που τον στηρίζουν ακόμα) να βροντοφωνάζουν ΣΤΟ ΔΗΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΝΙΚΗ!

Picture

ΓΥΜΝΕΣ ΦΩΤΟ
Δημοσιογράφος από το ΤΜΖ τηλεφωνεί σε Κυπριακό Έντυπο και ρωτά γιατί δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα γυμνές φωτογραφίες των λουόμενων ποδοσφαιριστών από τις πισίνες των ξενοδοχείων όπως συνέβη στη Βραζιλία. Οι δικοί μας δημοσιογράφοι αποφασίζουν να στείλουν παπαράτσι στην Πάφο με ρητές οδηγίες “έχει κάτι τίτσηρους τζιαμέ που λούνουται φκάλε τους κρυφά λίες φωτογραφίες”. H συνεννόηση ήταν τόσο καλή που ο φωτογράφος διαρρέει στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες 80χρονων που έκαναν τα μπάνια τους στα Λουτρά της Αφροδίτης:
Picture
Πηγή:  adikimenos.com

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending