fbpx

Frederick: Περισσότεροι από 5.000 τα άτομα στην Τελετή Αποφοίτησης

Με μεγάλη επιτυχία και σ’ ένα κλίμα συναισθηματικά φορτισμένο πραγματοποιήθηκε παρουσία επισήμων, κοινού, ακαδημαϊκών και φοιτητών,  την Τετάρτη, 25 Ιουνίου, η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick και του Frederick Institute of Technology στο ΓΣΠ (Στάδιο Στίβου). Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ Κώστα Καδή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Γεώργιος Τάσου, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Εκπαίδευσης, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και πλήθος κόσμου.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής, ο οποίος ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Frederick μέχρι το διορισμό του ως Υπουργός, έκανε το χαιρετισμό του ενώπιον πρώην συνεργατών και φοιτητών σ’ ένα κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στη σημαντική ακαδημαϊκή παρουσία του Πανεπιστημίου Frederick, τόσο με τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα όσο και με τη συνεργασία του με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

O Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Πανεπιστήμιο Frederick εξασφαλίζει στους αποφοίτους του επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία στην Κύπρο και στο εξωτερικό και παρέχει μοναδικά πλεονεκτήματα στους φοιτητές από την Ελλάδα. Ο Υπουργός ανάφερε επίσης ότι όλα τα προγράμματά του Πανεπιστημίου Frederick  είναι πλήρως αναγνωρισμένα από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ) και από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ως Πανεπιστήμιο έτυχε αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) της Ελλάδας, ως Ομοταγές Ίδρυμα προς τα ελληνικά ΑΕΙ.

Aκολούθως, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζει την ανάπτυξη των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και γενικότερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Στη συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου και πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους ο οποίος ανάμεσα σε πολλά άλλα ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει πέραν των 50 προγραμμάτων σπουδών, και στους τρεις κύκλους σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ο Πρύτανης συνέχισε τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Frederick ανταποκρίθηκε εδώ και καιρό στις διαφαινόμενες προοπτικές και εξελίξεις που συντελούνται τόσο στο γεωγραφικό χώρο της Κύπρου όσο και στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον, με το σχεδιασμό και τη λειτουργία εξειδικευμένων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών (στους τομείς της ενέργειας, των υδρογονανθράκων, του περιβάλλοντος, των νέων τεχνολογιών στις κατασκευές και τις τηλεπικοινωνίες, της διαφύλαξης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της αναβάθμισης επιστημών και των υπηρεσιών υγείας). Ιδιαίτερα συγκινησιακή έγινε η ατμόσφαιρα όταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου έκανε αναφορά στους γονείς των φοιτητών, τους «αφανείς ήρωες» όπως τους ονόμασε.

Ο ίδιος εξέφρασε τον απέραντο θαυμασμό και σεβασμό σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που όπως ανέφερε πρόσφεραν στα παιδιά τους παιδεία, μόρφωση και προοπτική στη ζωή, ενώ τους έδωσαν κουράγιο και στήριξη μα πάνω απ’ όλα την αγάπη τους. Και με όλα αυτά τα εφόδια θα μπορέσουν να πορευθούν στη ζωή με περηφάνια και αξιοπρέπεια.

Ακολούθησε η ομιλία του ο Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick κ. Μιχάλη Φρειδερίκου. Ο κ. Φρειδερίκου τόνισε τον σύγχρονο, δημοκρατικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, με κυρίαρχο μέλημά του την ολοκληρωμένη πανεπιστημιακή κατάρτιση των φοιτητών και την στήριξή τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Επιπλέον, επεσήμανε το υψηλό επίπεδο του ακαδημαϊκού προσωπικού το οποίο τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης. Απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους, τους υπενθύμισε πως το Πανεπιστήμιο Frederick τους έδωσε όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία αλλά και για την προαγωγή της επιστήμης και του πολιτισμού. Επίσης, τους παρότρυνε να μην απογοητεύονται, τονίζοντας πως είναι πλασμένοι για τα μεγάλα και τα ωραία έργα, και όχι για τα μικρά και ασήμαντα.

Αμέσως μετά ακολούθησε η προσφώνηση από τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου με την ψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση, Χρίστο Ηροδότου,  (φωτογραφία 1 κάτω) του Προγράμματος Μηχανολόγου Μηχανικού Οχημάτων (εκ μέρους των προπτυχιακών φοιτητών) και Χριστοθέα Στυλιανού(φωτογραφία 2 κάτω)  του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Επιστήμες Αγωγής: Δυναμικά Περιβάλλοντα Μάθησης (εκ μέρους των μεταπτυχιακών φοιτητών).

Ο Χρίστος ανεβαίνοντας στο βήμα ευχαρίστησε την οικογένειά του που υπήρξε το στήριγμά του σε όλη αυτή την επιτυχημένη πορεία του, ενώ ευχαρίστησε τους καθηγητές του που όπως ανέφερε του έδειξαν έμπρακτα ότι οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Frederick δεν ενδιαφέρονται μόνο για να μεταφέρουν γνώσεις αλλά ενδιαφέρονται πραγματικά για τους φοιτητές τους και την πρόοδό τους. Απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους απόφοιτους, είπε πως η σκληρή δουλειά και η συνεχής προσπάθεια είναι τα συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα για να υλοποιήσει τους στόχους του. Η Χριστοθέα στη δική της ομιλία ανέφερε το πόσο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσουμε πως η ζωή είναι μια μεγάλη πρόκληση, στην οποία πρέπει να πορευτούμε έχοντας ως κύριο γνώμονα τις ηθικές αξίες και τα δημοκρατικά ιδεώδη. Επιπλέον, ευχαρίστησε θερμά τους καθηγητές του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι κατάφεραν να μεταδώσουν στους φοιτητές τους πως τα κεφάλια των μαθητών δεν είναι δοχεία που πρέπει να γεμίσουν, αλλά σκοπός είναι να μάθουν πώς να ανακαλύπτουν και να δημιουργούν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στους αποφοίτους των διαφόρων Τμημάτων του Πανεπιστημίου με τις καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις στα Τμήματά τους.

67089722

67115029

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending