fbpx

6 Tips για να μη μετανιώσεις ΠΟΤΕ ξανά για τις αποφάσεις σου!

Δυσκολεύεσαι να πάρεις μια (σημαντική ή όχι) απόφαση; Έχεις συμβουλευτεί από τους κολλητούς μέχρι τη γιαγιά σου; Είσαι σε αδιέξοδο με το φόβο πως θα μετανιώσεις για ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις στο μέλλον; Μην ανησυχείς, δεν είσαι ο/η μόνος/η! Ακολούθησε τα πιο κάτω Tips:

 

1. Ρίξε κέρμα!

Tossing Euro coin, heads or tails you decide

Σου φαίνεται πολύ προφανής λύση; Κάποτε είχα διαβάσει μια συμβουλή που προσπαθώ να ακολουθώ, κάνοντάς την νοερή εικόνα στο μυαλό μου: “Όταν δεν είσαι σίγουρος για κάποια απόφαση ή είσαι σε δίλημμα, ρίξε κέρμα. Όχι για να αποφασίσει αυτό για ‘σένα, αλλά καθώς θα είναι στον αέρα, θα εύχεσαι να γυρίσει μία από τις δύο πλευρές του.” Τότε θα καταλάβεις κι εσύ τι θέλεις περισσότερο.

 

2. Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου τον εαυτό σου με τις επιλογές σου

Σκέφτεσαι πώς θα ήσουν αν κατέληγες με μία συγκεκριμένη επιλογή για το μέλλον; Για οποιοδήποτε τομέα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φανταστείς τον εαυτό σου στο μέλλον. Δηλαδή, να ζεις με την κάθε επιλογή που σκέφτεσαι να κατευθυνθείς. Πώς σου φαίνεται ο εαυτός σου; Σου αρέσεις; Εάν ναι, go for it! Εάν όχι, πήγαινε με την εναλλακτική λύση.

P.S.: Πάντα να έχεις μία -τουλάχιστον- εναλλακτική λύση!

 

3. Ρίσκαρε και θα βγεις κερδισμένος/η

Girl jumping from the bridge. A girl with an incredible time is engaged in freestyle in bungee jumping. A young girl performs a reverse trick in bungee jumping. Jump at sunset Extreme young

Όποιος ζει πάντα εκ του ασφαλούς στη ζωή του, είναι εκείνος που δεν θα έχει τίποτα να μοιραστεί στο μέλλον. Θυμάσαι τον καιρό που ήσουν ακόμη σχολείο και έκανες όνειρα και σενάρια για τον μελλοντικό “τρελό” εαυτό σου; Τι έγινε τώρα; Φοβάσαι; Ευκαιρίες δεν έρχονται κάθε μέρα. Μπορείς να αντιμετωπίσεις προκλήσεις και νέες καταστάσεις, φτάνει να το πιστέψεις! Μην υπεραναλύεις, ούτε να προβλέπεις τα πάντα.

 

4. Γίνε “σφουγγάρι” πληροφοριών, αλλά και ο τελικός κριτής

Εννοείται πως θα ρωτήσεις, θα συμβουλευτείς, θα ακούσεις και θα προβληματιστείς. Ας είναι καλά όλοι οι συγγενείς και φίλοι, που για ένα παράξενο λόγο έχουν ακόμη υπερβολική υπομονή μαζί σου! Προσπάθησε να ακούσεις όσα πιο πολλά επιχειρήματα των γύρω σου ΑΛΛΑ αποφάσισε μόνος/η σου! Κανείς δεν θα αποφασίσει για εσένα.

 

5. Δες τα υπέρ, τα κατά και τα ενδιάμεσα!

 

Τι εννοώ με “ενδιάμεσα”; Είναι όλα εκείνα που δεν είναι ούτε εντελώς αρνητικά ούτε εντελώς θετικά και που η παρουσία τους, δεν θα σε επηρεάσει όπως τα άλλα 2 άκρα. Σκέψου τι μπορεί να σου προσφέρει η απόφαση που θα πάρεις:

  • Θα σε κάνει πιο δυνατό/ή;
  • Θα σε βγάλει από τη “ζώνη άνεσης” σου;
  • Θα σε γεμίσει εμπειρίες;
  • Θα σε τρομοκρατήσει;
  • Θα σε βοηθήσει επαγγελματικά/συναισθηματικά;

 

6. Μια ζωή την έχουμε – (YOLO!)

Μην κάθεσαι να το πολυσκέφτεσαι. Δεν θα ξαναέρθει η ίδια ηλικία σου ποτέ ξανά. Κάνε ό,τι θέλεις να κάνεις, ότι σε ευχαριστεί και μην πολυσκέφτεσαι τις συνέπειες. Μη στηρίζεσαι σε άλλους, παρά μόνο στον εαυτό σου!

  • Σκέφτεσαι πως θα πληγωθείς; Άντε και πληγώθηκες, πόσο θα κρατήσει;
  • Σκέφτεσαι πως θα νιώθεις ανασφάλεια και αβεβαιότητα με την “τάδε” απόφαση; Κανείς δεν είναι πάντα στα καλύτερα του, άρα θα σου περάσει κι εσένα.

Η γκρίνια και η μουρμούρα δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν.

Μια συμβουλή που άκουσα πρόσφατα και με έχει βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό: Προσπάθησε να σκεφτείς το χειρότερο πιθανό σενάριο. Αν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να βγαίνει νικητής από αυτό, πήγαινε προς τη συγκεκριμένη απόφαση/κατεύθυνση. Το παν είναι η προσαρμογή στις αλλαγές, μόνο έτσι θα επιβιώσεις! (Thanks Γ. Χ. 🙂 )

 

Για περισσότερη καθοδήγηση και βοήθεια, ρίξε και μια ματιά στο άρθρο: 7 βήματα για να παίρνεις πάντα σωστές αποφάσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending