fbpx

Top 10 καλοκαιρινοί “πειρασμοί”!

Στην ζωή υπάρχουν, όπως είναι φυσικό, αμέτρητοι πειρασμοί όλων των ειδών. Όταν όμως μιλάμε για καλοκαίρι και γλυκούς πειρασμούς, ειδικά στην Κύπρο, η σκέψη όλων μας ταξιδεύει σε γνώριμα μονοπάτια. Σαν λάτρεις όχι μόνο του φαγητού αλλά και των γλυκών, δεν αντιστεκόμαστε και ιδιαίτερα να κατεβάσουμε ο,τιδήποτε μας φτιάχνει την όρεξη, ότι ώρα και να είναι. Είναι όμως κάποια εδέσματα που το καλοκαιράκι έχουν την τιμητική τους. Δείτε πιο κάτω μια λίστα με τους 10 επικρατέστερους πειρασμούς γλυκών:

 

1. Παγωτό

 Παγωτό

Ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει πως το παγωτό είναι ένας ατελείωτος πειρασμός; Θυμηθείτε μόνο πόσες φορές είστε ξαπλωμένοι στον καναπέ, αναπολώντας το αγαπημένο σας παγωτό. Τότε είναι που προτίθεστε να ταξιδέψετε με οποιονδήποτε, μέχρι την πιο κοντινή παγωταρία ή περίπτερο για να εκπληρώσετε την επιθυμία σας.

 

2. Κρέπα

Κρέπες

Η λιχουδιά που όλοι μας λέμε πως πρέπει να κόψουμε, αλλά που ποτέ δεν μας αφήνει αδιάφορους. Φτιαγμένη από τα πιο φρέσκα υλικά και συνοδευόμενη με λαχταριστά φρούτα, όπως φράουλες και μπανάνες, όλων των ειδών σοκολάτο-πειρασμούς, παγωτό, αλλά και ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας από εμάς να συμπεριλάβει στις επιλογές του, βρίσκεται ψηλά στην γλυκιά καλοκαιρινή μας λίστα.

 

3. Καρπούζι

Καρπούζι

Σε αυτό το σημείο δεν νομίζω πως χρειάζονται συστάσεις. Κύπρος, καλοκαίρι και καρπούζι πάνε μαζί. Ευχάριστη και απολαυστική καλοκαιρινή συνήθεια αποτελεί το καρπούζι για τον κάθε Κύπριο, αφού τον συνοδεύει παντού. Είτε βρισκόμαστε στην παραλία, είτε στο σπίτι, είτε σε διακοπές, το καρπούζι αποτελεί την πρώτη επιλογή, όταν πρόκειται για κάτι που θα μας δροσίσει από την αφόρητη ζέστη. Τις περισσότερες των περιπτώσεων, συνοδεύεται από το γνωστό σε όλους μας  κυπριακό χαλλούμι και αποτελούν μαζί τον απόλυτο καλοκαιρινό γευστικό συνδυασμό.

 

4. Παγωμένο γιαούρτι

Παγωμένο γιαούρτι

Παρόλο που πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του στην κυπριακή αγορά, δεν παύει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα must της καλοκαιρινής περιόδου στην Κύπρο. Βέβαια αυτό ίσως και να μην οφείλεται στην ακαταμάχητη και δροσιστική γεύση του, αλλά και στο γεγονός πως ως γνωστό το κάθε τι καινούριο και μοντέρνο στην Κύπρο είναι αυτό που εξιτάρει. Παρ’ όλα αυτά, αποτελεί μια γλυκιά επιλογή εν μέσω καύσωνα. Απολαύστε το!!

 

5. Γρανίτα

Γρανίτα

Για θυμηθείτε πόσες φορές κοροϊδέψατε το φίλο σας ή τη φίλη σας όταν είχε φάει γρανίτα φράουλα με αποτέλεσμα η γλώσσα του\της να γίνει κόκκινη. Θυμηθείτε ακόμα την απόλαυση που προσφέρει μία γρανίτα όταν είστε στην παραλία, κάτω από τον καυτό ήλιο. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε μια παραλία πάρτε μία και θα με θυμηθείτε!

 

6. Τάρτα φρούτων

Τάρτα φρούτων

Ιδανική για όλους, ακόμη και για αυτούς που δεν είναι λάτρεις των γλυκών. Φτιαγμένη χωρίς περιττή ζάχαρη και με όλων των ειδών δροσιστικά, καλοκαιρινά φρούτα αποτελεί μια σχεδόν υγιεινή επιλογή για όλους μας.

 

7. Γαλακτοπούρεκο

Γαλακτοπούρεκο

Και σε ποιον δεν τρέχουν τα σάλια στην εικόνα ενός φρέσκου γαλακτοπούρεκου;!

 

8. Μαχαλεπί

Μαχαλεπί

Παραδοσιακός και νόστιμος ο επόμενος πειρασμός που ακούει στο όνομα μαχαλεπί. Aποτελεί τον κατ’ εξοχήν δροσιστικό, καλοκαιρινό πειρασμό. Σερβίρεται με τριαντάφυλλο και παγωμένο νερό και μας τρελαίνει.

 

9. Φράουλες

Φράουλες

Ποιος δεν θα τρελαινόταν για μερικές λαχταριστές, παγωμένες φράουλες; Παρόλο ότι δεν τις απολαμβάνουμε αποκλειστικά το καλοκαίρι, η ζέστη του καλοκαιριού “μας αναγκάζει” να τις χρησιμοποιούμε σε ο,τιδήποτε φτιάχνουμε. Eίτε αυτό είναι γλυκό, μαρμελάδα ή παγωτό. Βέβαια μπορούν να καταναλωθούν και μόνες τους, χωρίς να χάνουν από την νοστιμιά τους.

 

10. Κρέμα καραμελέ

Κρέμα καραμελέ

Από μικροί είμαστε λάτρεις της καραμελέ. Λίγο επειδή η μάνα μας την έφτιαχνε πιο συχνά απ’ ότι μαγείρευε κανονικό φαΐ και λίγο ο μικρός χρόνος προετοιμασίας της, την έκαναν αγαπημένο έδεσμα ανάμεσα σε πολλά άλλα. Λοιπόν τι περιμένετε; Δοκιμάστε την και γλυκαθείτε!

Εκτός από γλυκά, είμαστε σίγουροι ότι θέλεις να πιεις και το ποτάκι σου. Γι’ αυτό δες: Tα 5 πιο δημοφιλή ποτά του καλοκαιριού και πώς να τα φτιάξετε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending