fbpx

CUT: Φοιτητές του ΤΕΠΑΚ στο Διεθνές Καλοκαιρινό Σχολείο «ΒΒ- 2014» στην Αγία Πετρούπολη

Μετά από πρόσκληση του Κρατικού Πανεπιστημίου Τηλεπικοινωνιών Bonch – Bruevich της Αγίας Πετρούπολης πενταμελής ομάδα φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής  του ΤΕΠΑΚ συμμετείχαν στο δεκαπενθήμερο «Διεθνές Καλοκαιρινό Σχολείο ΒΒ – 2014». Οι φοιτητές Νικόλας Γιαπατής, Χρίστος Καλλής Χαράλαμπος Κούζουπου, Ευαγόρας Μακρίδης και Χρίστος Παπαχαραλάμπους παρακολούθησαν, μαζί με άλλους φοιτητές και φοιτήτριες από την Αυστρία, Κίνα, Γερμανία, Φινλανδία και Ρωσσία, σειρά μαθημάτων στα ακόλουθα θέματα: Creating an Internet of Things, Computer Music and Sound Design, Effective Communicator, New and Old Technologies in Mass Media καθώς και στοιχειώδη μαθήματα ρωσσικής γλώσσας.

BB_02

 

Μέσα στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Σχολείου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Bonch – Bruevich καθώς επίσης το Ερευνητικό Εργαστήριο Μελετών και Υλοποίησης Προγραμμάτων “Fablab” στο κέντρο της πόλης καθώς και διάφορα μοναδικά αξιοθέατα τόσο εντός όσο και εκτός της Αγίας Πετρούπολης.BB_04

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων όλοι οι συμμετέχοντες φοιτητές και φοιτήτριες παρακάθισαν σε εξετάσεις και εξασφάλισαν 3 Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες.

Οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό Σχολείο είχαν επίσης εγκάρδια συνάντηση με τον Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Δημητρίου όπως και με την κα Natalia Strougova, ανώτατο στέλεχος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κυβέρνησης και επικεφαλής του Γραφείου συνεργασίας Κύπρου – Αγίας Πετρούπολης.

 

BB_07

Την ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου συνόδευε ο ανώτερος λέκτορας Σώτος Βοσκαρίδης ο οποίος είχε επίσημες συναντήσεις με τον Αντιπρύτανη Prof. Oleg Zolotokrylin και άλλους ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Bonch – Bruevich. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση των στενών δεσμών με το ΤΕΠΑΚ (ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών, συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα, τηλε-μάθηση κ.α.).

BB_10

Ο κ. Βοσκαρίδης είχε επίσημες συναντήσεις και με ακαδημαϊκούς στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Πληροφορικής, Μηχανολογίας και Οπτικής (ΙΤΜΟ) για συγκεκριμένα κοινά ερευνητικά προγράμματα και επισκέφθηκε επίσης δύο Νοσοκομεία όπου συζήτησε με τις διοικήσεις και ιατρούς τις προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας τους με το ΤΕΠΑΚ σε διάφορα προγράμματα Τηλε-ιατρικής. Οι επαφές με τα Νοσοκομεία πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της κυπριακής Δημοκρατίας και την Επιτροπή Εξωτερικών της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending