fbpx

2 διαφορετικές όψεις καλοκαιριού… Η δική σου;

Καλοκαίρι απ’ την καλή και απ’ την ανάποδη!!! Ξεκινάμε λοιπόν με τα συνηθισμένα..

Για τους πλείστους ανθρώπους μια καλοκαιρινή μέρα σημαίνει καταρχάς διακοπή από τη ρουτίνα.. Σαββατοκύριακο συνήθως , αραχτοί σε κάποια παραλία με κοκτέιλ, ρακέτες, φίλους και ηλιοθεραπεία. Επιστρέφεις στο σπίτι αργά το απόγευμα, κάνεις μπάνιο και ετοιμάζεσαι για την έξοδο της βραδιάς. Εννοείται λοιπόν πως  το βράδυ θα βρίσκεσαι ασυζητητή, σε κάποιο μπαρ κάπου παραλιακά να συνεχίζεις τα κοκτέιλ  με την μουσική να παίζει «House » και ‘σύ να κουνιέσαι μηχανικά. Ναι κάπως έτσι! Βέβαια ανταλλάζεις και καμιά κουβεντούλα μέσα- μέσα, όσο σε παίρνει δηλαδή γιατί πού να ακούσεις με την μουσική στη διαπασών. Όσο για το αν όντος δεν έχεις ακούσει κάτι που σου έχουν πει, γνέφεις καταφατικά το κεφάλι δηλώνοντας πως δήθεν συμφωνείς. I+can+t+hear+you.+say+it+again+_d2acf3f26b1b8edbf7114f9c97c9fc62 Σειρά έχουν οι φωτογραφίες. Εμμ τι; Nα μην αναρτηθούν καμία δεκαριά φωτογραφίες  στα social media να δει ο κόσμος πως διασκεδάζεις εσύ κι φίλοι σου; Άπαπα! Πού ξανακούστηκε! Συνεχίζεις τη βραδιά με τον ίδιο τρόπο και ακολούθως επιστρέφεις στο σπίτι σχεδόν  λιώμα. Σκορπάς  τα πράγματα σου όπου βρεις και πέφτεις στο κρεβάτι με τα μούτρα. Εννοείται πως το πρωί, με δυσκολία σηκώνεσαι απ’το κρεβάτι και το κεφάλι σου πάει να σπάσει από το πονοκέφαλο του χθεσινού ποτού.  Και το κακό… κάθε φορά τα ίδια!   Τέλος πάντων.. Ωραία τα είπαμε, ωραία τα ήπιαμε πάμε όμως να δούμε την άλλη όψη μιας ενδιαφέρουσας καλοκαιρινής μέρας … Τι εννοώ.. Ας καταρρίψουμε κάθε προηγούμενο στερεότυπο για την ώρα. .. Aς πλησιάσουμε λίγο ανθρώπους πιο μοναχικούς.. Tι σημαίνει για αυτούς χαλάρωση κατά τη διάρκεια μιας ζεστής μέρας του καλοκαιριού;   Είναι Τετάρτη βράδυ (τέτοιου είδους άνθρωποι δεν κολλάνε στο αν είναι Σαββατοκύριακο ή όχι για ναβγούνε!) έχεις λοιπόν σχολάσει απ’τη δουλειά και είσαι λιώμα..  Και όντας λιώμα λοιπόν, ψάχνεις να κάνεις κάτι να χαλαρώσεις . Δεν έχεις όρεξη για κουβέντα και αναζητάς λίγες στιγμές «ατομικής χαλάρωσης». Κακό; Δεν νομίζω. Έτσι λοιπόν παίρνεις τα κλειδιά  και αποφασίζεις να πάς μια βόλτα με τ’ αμάξι. Στη πορεία συνειδητοποιείς ότι το να κάνεις άσκοπα βόλτες στη πόλη δεν σε βοηθάει, έτσι αποφασίζεις να πάρεις το δρόμο για μια ερημική παραλία. Στο ραδιόφωνο παίζει chill out music, ενώ πλησιάζοντας στο προορισμό σου έχεις ανάγκη για καμιά – δυο μπυρίτσες. Βρίσκεις περίπτερο,  προμηθεύεσαι και συνεχίζεις το δρόμο σου. Αναζητάς  κάποιο σημείο χωρίς κόσμο, αράζεις , ανοίγεις  μια μπύρα και κοιτάς τα αστέρια. Όχι απαραίτητα για να το παίξεις ρομαντικός με τον εαυτό σου αλλά γιατί λατρεύεις να  βλέπεις τ’αστέρια να λάμπουν και ταυτόχρονα να καθρεπτίζουνε στα νερά τις θάλασσας. Ακούς τα κύματα και σιγά- σιγά εθίζεσαι στον ήχο τους. Ο ήχος σε ξεκουράζει.. Σε αναζωογονεί!

Πριν φύγεις ρίχνεις μια βουτιά, άλλωστε ποιος θα σε δει;! Νιώθεις για λίγο τη φρεσκάδα του κρύου αέρα και επιστρέφεις στο σπίτι.

Ότι καλύτερο..  Ένα μπανάκι και ένας βαθύς ύπνος! Έχεις κάνει αυτό που σε ευχαριστεί βάζοντας στην άκρη κάθε σκοτούρα και νιώθεις έτοιμος για την επόμενη μέρα. Εννοείται πως το πρωί σηκώνεσαι από νωρίς γεμάτος ενέργεια και ετοιμάζεσαι για τη δουλειά.

Eσύ λοιπόν; Τι θα προτιμούσες;

Αν όχι ακόμα, τότε σίγουρα διάβασε και το σχετικό άρθρο: Νεύρα το καλοκαίρι; Όλα όσα μας εκνευρίζουν λίγο-πολύ όλους!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending