Όταν χτυπάει το ξυπνητήρι αντιδράς έτσι;

Ε, ήρθε η ώρα να μάθεις τα μυστικά που θα σε κάνουν να λατρέψεις υποφέρεις το πρωινό ξύπνημα για  να ξεκινάς την ημέρα σου με όρεξη και όχι με νεύρα και γκρίνια.
Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι ξυπνάνε κανονικά το πρωί είναι πιο χαρούμενοι, υγιείς και παραγωγικοί στη διάρκεια της ημέρας. Είναι πολύ φυσιολογικό να σου φαίνεται ακατόρθωτο να ξεκινήσεις την ημέρα σου πολύ νωρίς, τύπου 7 η ώρα, αλλά εάν βάλεις τον εαυτό σου σε ένα υγιές πρόγραμμα θα δεις πως θα αλλάξει η διάθεσή σου εν καιρώ.1. Προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες χωρίς να σου αποσπάται η προσοχή από εξωτερικούς ήχους, αναμμένα φώτα και ανακατεμένο δωμάτιο. Ναι, όλα αυτά ταράζουν τον ύπνο και μπερδεύουν το βιολογικό σου ρολόι. Άρα απόφυγε την αναμμένη τηλεόραση/ laptop και άσε επιτέλους κάτω το κινητό. Μπορείς να χαζέψεις το Instagram το πρωί.

2. Πρέπει να έχεις συγκεκριμένη ώρα που ξαπλώνεις/ ξυπνάς· εντάξει όχι τα Σάββατα, αλλά τουλάχιστον τις καθημερινές όρισε μια ώρα που σε βολεύει. Αν συνηθίσεις κιόλας να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ό,τι άλλο θεωρείς ότι έχει αποτέλεσμα ακόμα καλύτερα, καθώς έτσι θα δώσεις στο σώμα σου τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει και να κοιμηθεί/ ξυπνήσει σωστά και χωρίς άγχος.

3. Σταμάτα να πατάς το snooze. Ίσως το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο #firstworldproblems. Για να το αποφύγεις αυτό άφησε το ξυπνητήρι λίγο πιο μακριά από το κομοδίνο έτσι ώστε να μην μπεις στον πειρασμό.

4. Μην κλείνεις τελείως τα παντζούρια. Άφησέ τα λίγο ανοιχτά έτσι ώστε όταν ξημερώσει να ξυπνήσεις φυσικά από το φως του ήλιου. Όσο χαζό και να σου φαίνεται ο εγκέφαλός σου αντιδρά στο ηλιακό φως που μπαίνει σιγά σιγά από το παράθυρο άρα καταλαβαίνει πως πρέπει να μπει σε λειτουργία. Φύση παιδί μου, όλα τα έχει μελετήσει. Τι  νόμιζες;!

5. Επιβράβευσε τον εαυτό σου. Φτιάξε φανταστικό πρωινό, μια κούπα ζεστό καφέ ή αφιέρωσε 15′ στην πρωινή σου γυμναστική. Όταν ξέρεις πως όταν ξυπνήσεις θα έχεις να φας ένα τέλειο bagel ε, πως να το κάνουμε θα σηκωθείς πιο ευδιάθετος/η.

Κάπως έτσι

Πηγή: cosmopolitan.philenews.com

Αν τα πιο πάνω δεν σου φαίνονται αρκετά, ε τότε διάβασε ακόμα: 9 τρόποι για να σηκωθούμε από το κρεβάτι