fbpx

Μικρά tips για πρωτοετείς φοιτητές!

Πρωτοετής στο πανεπιστήμιο; Καλωσόρισες στην νέα σου ζωή!

Αγαπητέ φοιτητή/φοιτήτρια στα επόμενα 4 χρόνια που βρίσκονται μπροστά σου έχεις να ζήσεις πολλές νέες εμπειρίες. Καλές και κακές.

Για να κάνω την ζωή σου λίγο πιο εύκολη, ιδού μερικά μικρά tips για να τα βγάλεις πέρα!

 

1
Φραπέ και πάλι Φραπέ!

Το απόλυτο φοιτητικό ρόφημα, είναι το πλέον απαραίτητο στοιχείο για να αντέξεις ατελείωτα βράδια διαβάσματος για την εξεταστική! Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει ο καφές, πίστεψε με θα ανακαλύψεις ότι δεν μπορείς χωρίς αυτόν! Μπορείς να τον αντικαταστήσεις βέβαια αν δεν σου αρέσει καθόλου, με ποτά που δίνουν ενέργεια, όπως Shark, Red Bull, Lucozade και λοιπά.

2
Έρευνα όταν χρειάζεται

Μην ξεχάσεις όταν φτάσει η πολυαναμενόμενη (NOT!) ώρα για τις ενδιάμεσες εργασίες, να κάνεις πραγματικά μια έρευνα – μην βαριέσαι ρε εσύ! – και να διαβάσεις/ψάξεις πολύ στη βιβλιοθήκη κ.α. Στο τέλος θα έχεις μια ωραιότατη εργασία και θα πάρεις και καλό βαθμό. P.S. Να θυμηθείς να απαριθμήσεις τις πηγές σου στην τελευταία σελίδα (η Wikipedia δεν μετρά σαν πηγή!). Tι έκανες τόσο κόπο; Άδικα;;;

3
Μάθε να μαγειρεύεις!

Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά την σημασία του μαγειρέματος, θα μάθεις από πρώτο χέρι ότι δεν θα τα βγάλεις πέρα διαφορετικά! Μάθε έστω κάτι απλό, αυγά ή πατάτες στο τηγάνι, ρύζι ή μακαρόνια (το κατεξοχήν φαγητό του φοιτητή) κ.α. Δες το σχετικό άρθρο για να πάρεις ιδέες! Εξοικονομάς λεφτά και στο κάτω – κάτω δεν δέχομαι να υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει να βράσει ένα αυγό! Έλεος ρε παιδιά!

4
Παραγγελία από έξω.

Από την άλλη, μια στο τόσο μπορείς (ίσως και επιβάλλεται, εδώ που τα λέμε) όπως κάθε φοιτητής να παραγγέλνεις απ’έξω. Καλά θα κάνεις λοιπόν να έχεις σπίτι πολλά φυλλάδια για delivery, κάπου εύκαιρα για να τα βρίσκεις όταν τα χρειαστείς και να μην γυρεύεις πεινασμένος και απελπισμένος τελευταία στιγμή το τηλέφωνο της πιτσαρίας!

5
Διακόσμησε το δωμάτιο σου.

Ειδικά αν συγκατοικείς, το δωμάτιο σου θα είναι ο μόνος προσωπικός σου χώρος. Κάνε τον πιο οικείο και “δικό σου” με προσωπικά αντικείμενα, φυτά/λουλούδια και φωτογραφίες. Λογικά ο σπιτονοικοκύρης σου δεν θα έχει πρόβλημα αν φυσικά αφήσεις το δωμάτιο στην ίδια κατάσταση που το βρήκες. Μπορείς να γεμίσεις π.χ. έναν τοίχο με ένα κολλάζ από φωτογραφίες με φίλους ή οικογενειακές. Θα σε βοηθήσει πολύ ψυχολογικά όταν σου λείπουν οι δικοί σου, ιδιαίτερα αν σπουδάζεις πολύ μακριά από το σπίτι.

6
Μην παραλείψεις να αγοράσεις και να έχεις στο σπίτι ένα κουτί πρώτων βοηθειών.

Οκ, ξέρω ότι ακούγομαι σαν την μαμά σου τώρα, αλλά είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Παυσίπονα, τσιρότα, αντικουνουπικές κρέμες, καραμέλες για το λαιμό κ.α. Αν ποτέ τα χρειαστείς θα με θυμηθείς και θα ευχαριστείς εμένα και την μαμά σου!

7
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό tip. Να περνάς καλά!

Αυτό μόνο! Να διαβάζεις και να παίρνεις καλούς βαθμούς και μπλα, μπλα, μπλα και άλλα τέτοια βαρετά. Αλλά το πιο σημαντικό στην φοιτητική ζωή είναι να διασκεδάσεις όσο μπορείς. Είναι πραγματικά η τελευταία σου ευκαιρία, μετά σοβαρεύουν επικίνδυνα τα πράγματα (sorry αν σε αγχώνω!)

Γι’ αυτό όσο μπορείς να περνάς καλά! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending