fbpx

UCY – Αποτελέσματα των πρυτανικών εκλογών 2014

Διεξήχθησαν, την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου οι έκτες Πρυτανικές Εκλογές για την ανάδειξη Πρύτανη και Αντιπρυτάνεων. Πρύτανης επανεξελέγη ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων επανεξελέγη ο Καθηγητής Αθανάσιος Γαγάτσης και Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης εξελέγη ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Π. Κωνσταντίνου.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Εκλογή Πρύτανη

Ψήφισαν: 363

Έγκυρα ψηφοδέλτια: 265

Άκυρα ψηφοδέλτια: 16

Λευκά ψηφοδέλτια: 82

Έλαβαν ψήφους ο:

•          Κωνσταντίνος Χριστοφίδης :  265 ψήφους

 

Εκλογή Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων

Ψήφισαν: 372

Έγκυρα ψηφοδέλτια: 278

Άκυρα ψηφοδέλτια: 16

Λευκά ψηφοδέλτια: 78

Έλαβαν ψήφους ο:

  • Αθανάσιος Γαγάτσης: 278 ψήφους

 

Εκλογή Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης

Ψήφισαν: 372

Έγκυρα ψηφοδέλτια: 354

Άκυρα ψηφοδέλτια:  3

Λευκά ψηφοδέλτια:  15

Έλαβαν ψήφους οι:

  • Κωνσταντίνος Π. Κωσταντίνου:  196 ψήφους
  • Μάριος Μαυρονικόλας :  158 ψήφους

Σε σύντομη ομιλία του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο επανεκλεγείς Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ευχαρίστησε ολόψυχα την πανεπιστημιακή κοινότητα που ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του, αναθέτοντάς του εκ νέου τη θέση μέγιστης ευθύνης για τη συνέχιση της συλλογικής πορείας, με βάση το κοινό όραμα για ένα Πανεπιστήμιο δημιουργικό.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που από το 2006 που αρχικά διεκδίκησα τη θέση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, ακολούθως το 2010 τη Θέση του Πρύτανη και σήμερα ξανά τη θέση του Πρύτανη, όλο και περισσότεροι συνάδελφοι και φοιτητές συμμερίζονται το όραμά μου για ένα διαφορετικό πανεπιστήμιο. Αισθάνομαι ότι σ’ αυτή την πορεία και σε αυτό το μεγάλο στοίχημα – στοίχημα όχι μόνο για τους εαυτούς μας και το ίδρυμά μας, αλλά στοίχημα και για τη χώρα μας – σας έχω όλους συμμάχους. Θα χρειαστεί να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ως Πρύτανης, θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις και όλη μου την ενέργεια σε αυτή την προσπάθεια», διαβεβαίωσε ο κ. Χριστοφίδης

Σημείωσε επίσης, ότι το ξεκίνημα της νέας Πρυτανείας, εν μέσω κρίσης, σηματοδοτείται από την εξασφάλιση της εντυπωσιακής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και των σημαντικών εισφορών από δωρητές που θα επιτρέψουν να ολοκληρωθεί η κτιριακή ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης «Της Πόλης της Γνώσης» -ένα έργο υποδομής και επένδυσης στην εκπαίδευση και την έρευνα, από τα πιο φιλόδοξα και σημαντικά, που υλοποιείται στη χώρα μας. Ένα έργο, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, για τις νέες γενιές των Κυπρίων, όπως ανέφερε.

Ο επανεκλεγείς Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητής Αθανάσιος Γαγάτσης ευχαρίστησε την πανεπιστημιακή κοινότητα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε για μια δεύτερη θητεία στη θέση του Αντιπρύτανη. «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και θα εργαστώ πολύ σκληρά, σε συνεργασία με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη για την αριστεία στην έρευνα και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου», τόνισε.

Ο νέος Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Π. Κωνσταντίνου, απευθυνόμενος προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, ευχαρίστησε όλους τους ψηφοφόρους και τόνισε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή και συγκίνηση. «Είναι ώρα για δράση, πράξη και συνεργασία, ώστε να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα της διασύνδεσης της επιστήμης με την κοινωνία», κατέληξε.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending