fbpx

Φοιτητής/τρια; 5 + 1 Τips για να γίνεις πιο παραγωγικός/ή!

Σαν φοιτήτες/τριες που είμαστε, η αναβλητικότητα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που λίγο ή πολύ όλοι/ες το διαθέτουμε. Τρέχουμε και δεν φτάνουμε, προσπαθώντας να φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, κάνοντας όμως τη ζωή μας πιο δύσκολη. Είναι γεγονός ότι η βαρεμάρα μπορεί να μετατρέψει την καθημερινότητα μας σε μια κόλαση, μόνο και μόνο επειδή βγήκαμε εκτός προγράμματος ή λόγω έλλειψης οργάνωσης. Όμως επειδή “κάλιο αργά παρά ποτέ“, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε μπρος την παραγωγικότητα μας, δίχως καθυστέρηση. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΑΥΤΟ; Μα…. κάνοντας τα ακόλουθα:

 

  1) MAKE YOUR TO-DO-LIST

Απο την εμπειρία που έχω τόσα χρόνια πίσω απ’τα θρανία, πιστέψτε με, δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να έχεις ένα σωρό υποχρεώσεις μέσα στην μέρα και να προσπαθείς να τις θυμηθείς. ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ. Εκτός αν είσαι  απ’αυτά τα άτομα που έχουν μνήμη ελέφαντα  😉 . Παρά λοιπόν,να τρως τις ώρες σου, προσπαθώντας να θυμηθείς τι έπρεπε να κάνεις, πάρε μολύβι και χαρτί και ξεκίνα να γράφεις αυτά που έχεις να κάνεις.

to-do-list


2) ΒΑΛΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Και τώρα τι κάνουμε; Μια ερώτηση που προκύπτει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της to-do λίστας.ΓΙΑΤΙ; Πολύ απλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις. Σ’αυτή την περίπτωση, πρέπει να σκεφτείς ποια απ’ όλα στην λίστα σου έχει την μεγαλύτερη προτεραιότητα και να βάλεις αριθμούς δίπλα σε κάθε στοιχείο της λίστας σου. Μ’αυτό το τρόπο θα βοηθηθείς πάρα πολύ, ξεμπερδεύοντας γρήγορα με τα δύσκολα που έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα..


3) ΒΑΛΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ

time-limit

Υπολόγισε πόσο χρόνο χρειάζεσαι, για κάθε υποχρέωση ξεχωριστά και προσπάθησε να τον τηρήσεις. MHN AΓΧΩΘΕΙΣ!! Διότι αυτό είναι προσωπικό deadline, και δεν υπάρχει θέμα αν τον παραβιάσεις και λιγάκι. Είναι ένα πρόγραμμα για να διευκολύνεις εσένα, και ένας απο τους αποτελεσματικότερους τρόπους διαχείρησης του χρόνου.

Δες: 12 πράγματα που δεν σε αφήνουν να είσαι παραγωγικός/ή!

 

4) Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΟΥ!!

productivity

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου σχεδόν τα πάντα γύρω μας είναι αυτοματοποιημένα, κατί που πρέπει εμείς να το αξιοποιήσουμε για να πετύχουμε το στόχο μας, να γίνουμε πιο παραγωγικοί. Ξεκίνα λοιπόν να χρησιμοποιείς productive apps που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την παραγωγικότητα σου. Ακόμα ένας καλός τρόπος είναι η χρήση ξυπνητηριού ή σημειωματάριου, που θα σε υπενθυμίζουν τι πρέπει να κάνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή, έστω και αν εσύ τρεχείς πάνω-κάτω.


5) ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΡΙΟ!

6a00d83452b82f69e200e5520815ed8833-800wi

Το πώς τελειώνει η μέρα, είναι εξίσου σημαντικό με το πώς θα ξεκινήσει. Πριν πας για ύπνο, καλό θα ήταν:

  • να τακτοποιήσεις το γραφείο σου,
  • να μαζέψεις τα σκουπίδια,
  • να συμμαζέψεις το δωμάτιο,
  • να τακτοποιήσεις τα ρούχα στην ντουλάπα και
  • να σκεφτείς τι θα φορέσεις την επόμενη μέρα.

 

 


6) Πες “ΝΑΙ” στο.. ΟΧΙ!

Τι θέλω να πω με αυτό;  Πως αν μείνεις και μια φορά στο σπίτι, δεν χάθηκε ο κόσμος. Αν είσαι απ’ αυτούς που δεν σηκώνουν το ξενύχτι, γιατί να το ρισκάρεις να πας στο πανεπιστήμιο με μαύρους κύκλους; Aν πάλι νιώθεις εξαντλημένος από την υπόλοιπη μέρα, δεν είναι κακό να πεις στην παρέα οτι είσαι κουρασμένος/η και θες να ξεκουραστείς. Ίσα-ίσα, μπορεί η αρνησή σου για έξοδο να boostάρει την ενέργεια σου!

ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ, ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ WOW!  Final Exams Starter Pack: Όλα τα απαραίτητα καθώς διαβάζεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending