fbpx

UCY: Δικό του ελαιόλαδο πρόκειται να παράγει το Παν. Κύπρου!

Δικό του ελαιόλαδο πρόκειται να παράγει το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσει στο μέγιστο την πληθώρα ελαιόδεντρων που έχει φυτεύσει στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης. Πρόκειται για ακόμη μία πρωτότυπη ιδέα που θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο, με τη συμμετοχή μάλιστα των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα οποία κλήθηκαν να υποβάλουν προτάσεις για την εμπορική ονομασία του δικού τους πλέον εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου.

Σημειώνεται ότι, το Νοέμβριο του 2012 το Πανεπιστήμιο Κύπρου εγκαινίασε εκστρατεία προώθησης κυπριακών προϊόντων με τίτλο, Αγοράζω Κυπριακά, πληροφορίες για την οποία βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.ucy.ac.cy/buycypriot, ενώ έχει, επίσης, δημιουργήσει πανεπιστημιακή σειρά ένδυσης, με αποκλειστικά κατασκευασμένα στην Κύπρο προϊόντα. Επίσης, στις 21 Μαρτίου 2014, με αφορμή τη διεθνή ημέρα δασών δημιουργήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη ο Ελαιώνας της Γνώσης, με τη δεντροφύτευση 100 δενδρυλλίων κυπριακών ελαιών δωρεά του Τμήματος Γεωργίας. Κατά το 2015 αναμένεται ότι θα φυτευτεί στην πανεπιστημιούπολη ακόμη ένας σημαντικός αριθμός ελαιόδεντρων.

Όσον αφορά στο ελαιόλαδο του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι με τα έσοδα που θα προέρχονται από τις πωλήσεις του προϊόντος πρόκειται να δημιουργηθεί Ταμείο Μεταπτυχιακών και Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών. Η ενέργειά μας αυτή, πρόσθεσε σε συνδυασμό με τις προηγούμενες ενέργειες, αλλά και με σχετικές δράσεις που θα ακολουθήσουν στον μέλλον αναδεικνύει την ευαισθησία του Ιδρύματος, σε εκπαιδευτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending