fbpx

UCY: Πιστοποίηση Δευτεροετών Φοιτητών Ιατρικής Σχολής του Παν. Κύπρου

Στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν δευτεροετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εκπαίδευση τους, που διοργανώθηκε το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014,  σε συνεργασία με το Κυπριακό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ΚΥ.Σ.ΑΝ.), στο χώρο του Πανεπιστημίου Κύπρου,  έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της γιατρού και Επισκέπτριας Λέκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Γκρέτας Βόζνιακ, η οποία είναι μέλος και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια/Ιατρός της BLS-AED του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναζωογόνησης στις Βρυξέλλες (ERC).

Η εκπαίδευση αυτή, μετά από εξετάσεις, οδήγησε στην πιστοποίηση όλων των δευτεροετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Οι φοιτητές, στη διάρκεια του σεμιναρίου, διδάχτηκαν και εκπαιδεύτηκαν στην εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Η εκπαίδευση αποσκοπούσε στο να λάβουν οι φοιτητές  κάποιες πρώτες γνώσεις στην Επείγουσα Ιατρική.

Η πιστοποίηση που έλαβαν είναι πλέον  απαραίτητη για όλους τους Επαγγελματίες Υγείας στην Ευρώπη.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending