fbpx

Πώς υποδέχονται το χρόνο στον υπόλοιπο κόσμο;

Τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς; Πάμε να δούμε τα παράξενα!

 

ΙΣΠΑΝΙΑ

images

Στην Ισπανία είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το βράδυ της παραμονής ο κόσμος συγκεντρώνεται στο κέντρο κάθε πόλης κρατώντας στα χέρια του σταφύλι! Μάλιστα καλά ακούς. Όταν το ρολόι γίνεται 12 οι καμπάνες των εκκλησιών αρχίζουν να χτυπάνε 12 φορές και ταυτόχρονα οι ισπανοί να τρώνε μια ρόδα σταφύλι για κάθε χτύπημα. Όλοι αυτοί  που θα καταφέρουν να φάνε όλα τα σταφύλια θα έχουν σύμφωνα με την παράδοση 12 μήνες ευημερίας με το νέο χρόνο.

 

ΙΤΑΛΙΑ

70104098-befana

Πώς λέμε Άγιος Βασίλης; Μπαα εδώ δεν υπάρχει  Άγιος Βασίλης υπάρχει η… Strega Beffana! Πρόκειται για μια γριούλα η οποία φέρνει τα δώρα το θέμα είναι όμως αυτή η γριούλα φέρνει δώρα και στα κακά παιδιά. Τι δώρα; Κάρβουνα! Αμε.. όπως τ’ακούς!

 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

download

Οι άνθρωποι εκεί, το βράδυ της παραμονής ντύνονται στα λευκά και με το που γυρίζει ο χρόνος πηγαίνουν στη θάλασσα και ρίχνουν λευκά λουλούδια τα οποία συμβολίζουν δώρο προς τη θεά της καλοτυχίας «Γιαματζά». Επιπλέον, στο τραπέζι τους υπάρχει ποικιλία σε όσπρια τα οποία συμβολίζουν κατ’αυτούς την αφθονία.

 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

london-xmas-pic-processed--608x350

Για όσους βέβαια διαθέτουν τζάκι συνηθίζεται να γράφουν ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη το οποίο πρέπει να το ρίξουν στο τζάκι να καεί εφόσον από εκεί έρχεται και ο Άγιος. Το θέμα είναι όμως το γράμμα αυτό να καεί σιγά-σιγά αλλιώς αναγκάζονται να το ξανά γράψουν.

 

ΔΑΝΙΑ

SPASMENA-PIATA

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι άνθρωποι σπάζουν δώρα στη πόρτα του γείτονα! Η οικογένεια που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη ποσότητα σπασμένων πιατικών έξω από την πόρτα της θεωρείται ότι έχει τη μεγαλύτερη τύχη εφόσον έχει τους πιο πιστούς φίλους.

 

Η.Π.Α.

newyear_473_355

Με φιλιά υποδέχονται οι Αμερικανοί τον νέο χρόνο καθώς θεωρούν ότι έτσι το καινούργιο έτος θα είναι πολύ όμορφο! Πιστεύουν ότι φιλώντας τον σύντροφό τους ή ακόμη κι έναν άγνωστο δίπλα τους θα διώξουν τις κακές αναμνήσεις και την κακοτυχία του παρελθόντος και θα σημαδέψουν μια νέα αρχή γεμάτη αγάπη και έντονη ζωή.

 

Δες επίσης: Τα μεγαλύτερα γεγονότα του 2014!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending