fbpx

Safer Internet: Η CYTANET έδειξε τον δρόμο!

Το να διοργανώνει ένας φορέας μια εκπαιδευτική ημερίδα και να είναι επιτυχημένη είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Το να διοργανώνει όμως ένας φορέας μια εκπαιδευτική ημερίδα στην οποία συνέβαλαν αρκετά σχολεία, από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, αυτό λέει πολλά.

Στις 10/02/2015 παγκόσμια ημέρα ασφαλής πλοήγησης στο διαδίκτυο (Safer Internet) η CYTANET ετοίμασε μια εκπαιδευτική ημερίδα που είχε ως στόχο την ενημέρωση των νέων όσο πιο εποικοδομητικά γίνεται.

Η CYTANET έδωσε την ευκαιρία στους νέους αυτού του τόπου να δείξουν αυτά που ξέρουν για ένα ασφαλές διαδίκτυο και να ενημερωθούν ακόμη περισσότερο. Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων κλήθηκαν να δημιουργήσουν βίντεο που αναπαριστούσαν τους κινδύνους του διαδικτύου και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Από τις συμμετοχές ξεχώρισαν 15 βίντεο, 5 από κάθε κατηγορία – Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο – και διαγωνίστηκαν για τα 6 έπαθλα, 2 σε κάθε κατηγορία.

SaferInternet 1

Δελτίο Τύπου CYTANET:

«Ας δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο διαδίκτυο»

Ημερίδα από τη Cytanet για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η Cyta, ως παροχέας ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής επικοινωνίας και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πραγματοποίησαν ημερίδα με τίτλο,  «Ας δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο διαδίκτυο» (Let’s create a better internet together).

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015, στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 800 μαθητών Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών, γονιών και άλλων εμπλεκoμένων. Η εκδήλωση υποστηριζόταν με πολυμέσα και διερμηνέα νοηματικής γλώσσας, για παιδιά με προβλήματα όρασης και ακοής.

Στόχος της ημερίδας ήταν να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν ότι είναι ευθύνη όλων μας, παιδιών, εκπαιδευτικών, πολιτείας και άλλων, να φροντίζουμε ώστε, το διαδίκτυο να αποτελεί έναν ασφαλή χώρο για απόκτηση γνώσεων, επικοινωνία και ψυχαγωγία.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, παρευρέθηκε στην εκδήλωση, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για το θέμα, απηύθυνε χαιρετισμό, συνομίλησε με τους μαθητές και βράβευσε τους νικητές διαγωνισμού, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο, με θέμα την παραγωγή σύντομου βίντεο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Κηρύσσοντας την έναρξη της ημερίδας, ο κύριος Φραγκίσκος Φράγκου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, αναφέρθηκε στον  κοινωνικό ρόλο του Οργανισμού, χαρακτηρίζοντάς τον ως την άυλη αξία δράσεων, που μεταφράζεται σε πρακτική, χειροπιαστή βοήθεια, σε μία πολύ ευαίσθητη ομάδα του κοινωνικού συνόλου, τους νέους ανθρώπους.

Στο  δικό του χαιρετισμό, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο κ. Μιχάλης Τορτούρης, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης στο μάθημα  Πληροφορικής, τόνισε τη σημασία της παιδείας στη γνώση των κινδύνων από τη μη σωστή χρήση του διαδικτύου, καθώς και στα εργαλεία και τη διαπαιδαγώγηση που το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού προσφέρει για προστασία των μαθητών.

Ο Προϊστάμενος της Σταθερής Τηλεφωνίας και Cytanet κ. Αλέκος Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στην πολύπλευρη δράση που αναπτύσσει ο Οργανισμός, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, όπως και για τη δωρεάν προσφορά του λογισμικού Safe Internet – for home σε όλους του συνδρομητές της Cytanet για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την, επίσης, δωρεάν, νέα εφαρμογή safeMobile της Cytamobile-Vodafone για τα κινητά τηλέφωνα.

SaferInternet 3

Κύριοι ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Λευτέρης Σάββα, Υπεύθυνος Στρατηγικής Adwords της Google και ο κ. Νίκος Βασιλάκος, Πρόεδρος της Internet Now και της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Διαδικτύου. Ο κ. Σάββα αναφέρθηκε στα οφέλη και τις προκλήσεις του διαδικτύου, καθώς και στις πρακτικές και τα εργαλεία, που η Google χρησιμοποιεί για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων παιδιών, γονέων και δασκάλων, για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο. Ο κ. Βασιλάκος έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των πραγματικών κινδύνων που υπάρχουν στο διαδίκτυο και κατέγραψε τις ευθύνες του χρήστη, αλλά και τις υποχρεώσεις των γονιών και των παροχέων.

Στη συνέχεια, έγινε προβολή τριών βίντεο, μέσα από τα οποία διαφάνηκε ότι το ασφαλές διαδίκτυο είναι κοινός στόχος όλων όσων εμπλέκονται, ενώ ο γνωστός κωμικός Λούης Πατσαλίδης έθεσε, με εύστοχο χιούμορ, ερωτήσεις στους νέους, σχετικές με τον κώδικα ορθής συμπεριφοράς, έτσι ώστε οι χρήστες του να κατανοήσουν τι πρέπει να κάνουν, για να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας φιλοξενήθηκε και έκθεση των 15 συμμετοχών που ξεχώρισαν από το διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που έγινε στα σχολεία για παραγωγή σύντομου βίντεο, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την ευθύνη του οποίου είχε η κα Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη στον τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του βίντεο, το οποίο το κοινό ανέδειξε, μετά από ψηφοφορία, ως το καλύτερο.

Τόσο η ημερίδα, όσο και οι παρουσιάσεις θα βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Cytanet  www.iportal.cytanet.com.cy»

Η πρωτοβουλία αυτή από ένα φορέα όπως η CYTANET έδειξε ένα σωστό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό τρόπο για να μάθουν οι νέοι πώς να χειρίζονται καταστάσεις στο διαδίκτυο οι οποίες μπορεί να καταλήξουν σε τραγικές συνέπειες. Το Cyber Bullying, το Sexting, η υπερβολική χρήση προσωπικών μας στοιχείων και άλλα, είναι γεγονότα τα οποία γίνονταν αλλά φοβόμασταν να εξηγήσουμε ή να παραδεχτούμε πως υπάρχουν.

Φωτογραφικό Υλικό:

 SaferInternet 1

SaferInternet 2

SaferInternet 3

SaferInternet 4

SaferInternet 5

SaferInternet 6

SaferInternet 7

SaferInternet 8

SaferInternet 9

SaferInternet 10

SaferInternet 11

SaferInternet 12

SaferInternet 13

SaferInternet 14

SaferInternet 15

SaferInternet 16

SaferInternet 17

SaferInternet 18

SaferInternet 19

SaferInternet 20

SaferInternet 21

SaferInternet 22

SaferInternet 23

SaferInternet 24

SaferInternet 25

SaferInternet 26

SaferInternet 27

SaferInternet 28

SaferInternet 29

SaferInternet 31

SaferInternet 32

SaferInternet 34

Μείνετε συντονισμένοι για τα βίντεο των μαθητών και συνεντεύξεις από νικητές και παράγοντες της ημερίδας, αποκλειστικά στο StudentLife.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending