fbpx

FREDERICK: Ο Φίλιππος Πατσαλής καθήλωσε το ακροατήριο στο Πανεπιστήμιο Frederick

Μεγάλη ήταν η επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick για το Γενικό Σχέδιο Υγείας της Κύπρου.

Η προσέλευση ξεπέρασε τη χωρητικότητα της μεγάλης αίθουσας εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου και υποχρέωσε τους διοργανωτές να ανοίξουν  μία από τις διπλανές αίθουσες σεμιναρίων από όπου το κοινό μπόρεσε να παρακολουθήσει την εκδήλωση από γιγαντοοθόνη. Εύλογο, αφού το ζήτημα «Υγεία» απασχολεί τους πάντες.

Διόλου τυχαία και η παρουσία πολλών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η βραδιά, άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κου Μιχάλη Φρειδερίκου.

Capture

Ο Πρόεδρος με λίγα λόγια έδωσε το περιεχόμενο και την ουσία της εκδήλωσης, όταν είπε:

«Το Πανεπιστήμιο Frederick, από την ίδρυσή του έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή κοινωνία του τόπου μας. Η δημιουργία της Σχολής Επιστημών Υγείας φανερώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου μας για τα ζητήματα της υγείας, τα οποία καθημερινά αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου. Πιστεύουμε πως βάθρο της ευτυχίας και της ευημερίας ενός λαού είναι η υγεία

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

Capture

Σκιαγράφησε το προφίλ του Πανεπιστημίου Frederick, ανακήρυξε τη νέα χρονιά ως «Έτος Frederick» με αφορμή τα Πεντηκοστά γενέθλια του Ιδρύματος και διακήρυξε την πρόθεση του Πανεπιστημίου  όχι μόνο να συνεχίσει αλλά και να πολλαπλασιάσει τις ποιοτικές εκδηλώσεις του.

Συγκεκριμένα, συνδύασε τα «Πενηντάχρονα» με  την κουλτούρα που θέλει να καλλιεργεί το Ίδρυμα λέγοντας:

«Σήμερα πια, ως Πανεπιστήμιο Frederick με την πυξίδα πάντα προσανατολισμένη στην προσφορά Παιδείας και Γνώσης, επιχειρούμε με σοβαρές παρεμβάσεις όπως η αποψινή, να φέρνουμε σε επικοινωνία τους Θεσμούς με την Κοινωνία δίνοντας έτσι νόημα στο ρόλο που οφείλει να παίζει ένα Ακαδημαϊκό Ίδρυμα

Πριν δώσει το μικρόφωνο στον Υπουργό Υγείας, έκανε μια χαρακτηριστική αναφορά στη φιλοσοφία του Πανεπιστημίου φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σχολή Επιστημών Υγείας που ειδικά τώρα, με την προοπτική του Γενικού Σχεδίου Υγείας προετοιμάζει και προσφέρει στην εξειδικευμένη αγορά εργασίας άριστους επαγγελματίες, έτοιμους να καλύψουν τις ανάγκες που σύντομα θα πολλαπλασιαστούν.

Ο Υπουργός Υγείας κος Φίλιππος Πατσαλής ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια σε έναν εξαιρετικά καλά δομημένο λόγο όλες τις λεπτομέρειες του Γενικού Σχεδίου.

Capture

Τόνισε πως η Υγεία συνιστά θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στο οποίο πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση.

Είπε χαρακτηριστικά, πως το επικείμενο Σχέδιο Υγείας στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και υπογράμμισε πως η συμμετοχή των πολιτών στο κόστος του, θα είναι ελάχιστη (κάτω από 3% του εισοδήματος) και ανάλογη με τις δυνατότητες του καθενός.

Capture

Ο κος Πατσαλής δεν δίστασε να αναφερθεί στις χρόνιες Κυπριακές παθογένειες που δεν επέτρεψαν για δεκαετίες στη χώρα μας, να αποκτήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Υγείας, κάτι που για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι κάτι το αυτονόητο.

Μετά το πέρας της εισήγησης του κου Πατσαλή, έγινε πραγματικότητα, αυτό που περίμεναν όλοι: Η ανοιχτή συζήτηση.

Βροχή οι ερωτήσεις, με τον Υπουργό να απαντά τεκμηριωμένα και υπομονετικά σε όλες.

Η αίσθηση που έμεινε στο τέλος, ήταν πως όλοι όσοι παραβρέθηκαν, έφυγαν αρκετά σοφότεροι.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοίνωσε  πως σύντομα θα ανεβάσει  στην ιστοσελίδα του την ομιλία του κου Πατσαλή.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending