fbpx

ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ HANDSON FAMAGUSTA

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, στις 19:30 θα λάβει χώρα η διάλεξη με θέμα «Δομές υποστήριξης για τη διαμόρφωση κοινών φαντασιακών για την πόλη της Αμμοχώστου σε μια επανενωμένη Κύπρο: Η πρωτοβουλία Hands-On Famagusta». Εισηγητής της διάλεξης είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Σωκράτης Στρατής από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ την παρουσίαση θα συντονίσει ο κ. Φίλιππος Ωραιόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Επισκέπτης Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος της αρχιτεκτονικής και του αστικού σχεδιασμού στη διαμόρφωση κοινών φαντασιακών για την πόλη της Αμμοχώστου μετά την επανένωση της Κύπρου;  Η δικοινοτική πρωτοβουλίαHands-on Famagusta”, αποτελούμενη από αρχιτέκτονες και πολεοδόμους, προτείνει  δομές υποστήριξης για την έναρξη δημόσιου διαλόγου γύρω από το μέλλον της πόλης.

CaptureΗ παρουσίαση σκοπό έχει να αναδείξει με ποιον τρόπο οι προτεινόμενες δομές υποστήριξης της πρωτοβουλίας Handson Famagustaμπορούν να ενθαρρύνουν την κυπριακή κοινωνία των πολιτών να φανταστεί τη διαμόρφωση μιας κοινής δημόσιας σφαίρας για όλους τους κατοίκους της πόλης της Αμμοχώστου.

Η ανοικτή για το κοινό διάλεξη θα λάβει χώρα στο Aμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λεμεσό και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 11ου χρόνου Διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου που διοργανώνουν από κοινού το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Capital.

Πληροφορίες: στα τηλέφωνα 22894305, 25002125 και 25335407

Για περισσότερες πληροφορίες για τον ενδέκατο κύκλο διαλέξεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.ucy.ac.cy/pr/el/free-universities#lemeso

Πληροφορίες για την πρωτοβουλία Hands-on Famagusta στον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/handsonfamagusta

Χορηγός Επικοινωνίας: Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», «UCY Voice 95.2fm».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending