fbpx

5+1 λόγοι για να πάρεις πτυχίο ακόμη κι αν δε σ’ αρέσει η σχολή σου!

Είσαι εκεί γύρω στα 16. Στην «καρδιά» της εφηβείας, όπου ο πρώτος σχολικός έρωτας σου έχει χτυπήσει την πόρτα κι εσύ έχεις μυαλό μόνο γι’αυτό. Δυστυχώς, όμως, σε αυτή την τρυφερή ηλικία εσύ είσαι υποχρεωμένος/η να αρχίσεις να σκέφτεσαι το μέλλον σου (παράλληλα με το έτερον ήμισυ). Και μάλιστα οι αποφάσεις που θα πάρεις – ενδεχομένως – θα σε ακολουθούν για μια ζωή.

Τελικά, στα 18 – ή στα 19, 20 κτλ αν δώσεις κι άλλες φορές – εσύ περνάς στο πανεπιστήμιο και κάνεις πραγματικότητα το 1ο από τα όνειρα που έχουν οι γονείς σου για ‘σένα. Είσαι πλέον φοιτητής/τρια! Όμως κάτι δε σου αρέσει. Η σχολή δεν είναι αυτό που ακριβώς είχες φανταστεί. Μπαίνεις σε ένα τμήμα, το οποίο δεν σου ταιριάζει. Δε… σου πάει βρε αδερφέ, δεν κολλάει με το «είναι» σου.

Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Σου παρουσιάζουμε 5+1 λόγους για να πάρεις πτυχίο, ακόμη κι αν δε σου αρέσει η σχολή σου. (Εννοείται βέβαια πως δεν πρέπει να το πάρεις στα 4 χρόνια)

 

1
1. Φοιτητική ζωή

Τι 30, τι 40, τι 50. Όχι δεν πρόκειται για τη γνωστή ελληνική ταινία, αλλά για τις ηλικίες, που όλοι μιλούν για τα φοιτητικά τους χρόνια. Για την περίοδο της ζωής τους που δεν θα ξεχάσουν ΠΟΤΕ! Και δεν θα την ξεχάσουν, όχι γιατί τους άρεσε η σχολή, αλλά επειδή έζησαν έντονα, ξενύχτησαν, έκαναν παρέες και ήταν τα τελευταία χρόνια ανεμελιάς, πριν… τα βάσανα. Ειδικά αν έχεις περάσει σε σχολή μακριά από το σπίτι σου, ούτε να το σκέφτεσαι να την παρατήσεις και να γυρίσεις πίσω.

 

2
2. Ανοίγει το μυαλό

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για την είσοδό σου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με όλα τα καλά ή κακά της. Σε όποια σχολή κι αν πέρασες, λοιπόν, είναι σίγουρο πως θα… ανοίξει το μυαλό σου. Γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους, μαθαίνεις καινούργια πράγματα, ακόμη και το λεξιλόγιό σου βελτιώνεται! «Και τι με νοιάζει όλο αυτό», μπορείς να πεις. Δεν είναι έτσι όμως. Μετά το πανεπιστήμιο είναι σίγουρο ότι θα βγεις άλλος άνθρωπος. Καλύτερος ή χειρότερος δεν ξέρω (στο χέρι σου είναι αυτό).

 

3
3. «Μάθε τέχνη κι ασ’την(ε)»

Δε σου αρέσει η σχολή. Θες άλλα πράγματα να κάνεις στη ζωή σου. Κι εγώ μαζί σου. Είσαι όμως σίγουρος/η ότι τελικά θα πραγματοποιήσεις επαγγελματικά αυτό που έχεις ονειρευτεί; Όχι, βέβαια. Ειδικά με αυτή τη ρευστή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας. Γι’αυτό, λοιπόν, τέλειωσε τη σχολή σου. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα έρθουν τα πράγματα και σε τι θα σου χρειαστεί στο μέλλον αυτό το πτυχίο. Δεν είναι τυχαίο το «μάθε τέχνη κι ασ’την(ε)».

 

Δες: 4 λόγοι που θα σε κάνουν να ΜΗΝ παραιτείσαι και να προσπαθείς συνεχώς!

 

4
4. Μεγαλύτερος μισθός

Ίσως ακούγεται σαν ανέκδοτο αυτό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όμως είναι μια (μακρινή) πραγματικότητα. Αλλιώς θα σε αντιμετωπίσει ο μελλοντικός εργοδότης σου, αν διαθέτεις πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ακόμη κι αν η σχολή που τέλειωσες δεν έχει καμία σχέση με το επάγγελμά σου. Γι’αυτό το λόγο, κάποτε έπαιρνες και 10% μπόνους στο μισθό σου. Εφόσον κάποια στιγμή (αστείο,ε;) επανέλθει ένα αντίστοιχο προνόμιο, εσύ θα μπορείς να πάρεις περισσότερα χρήματα από έναν ανειδίκευτο εργάτη.

 

5
5. Άνεργος με πτυχίο ή χωρίς;

«Τι να το κάνω το πτυχίο, αφού κανείς δεν βρίσκει δουλειά τη σημερινή εποχή;», μπορεί να πει κάποιος/α. Και πιθανότατα έχει δίκιο. Τι είναι όμως προτιμότερο; Να είσαι άνεργος με πτυχίο ή άνεργος χωρίς; Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις έχεις μεγαλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης; Μάλλον αν έχεις πτυχίο. Μπορεί τώρα όλα να φαίνονται «μαύρα», όμως κάποια στιγμή θα βρεις κι εσύ το δρόμο σου. Με το πτυχίο.

 

6
6. ΓΟΝΕΙΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΓΟΝΕΙΣ…

Ο μεγαλύτερος Νο1 λόγος για να πάρεις πτυχίο – ακόμη κι αν δεν σου αρέσει η σχολή – για το τέλος. Και αυτός δεν είναι άλλος από τους γονείς σου. Μετά το εγγονάκι που θέλουν να τους χαρίσεις κάποια στιγμή, το μεγαλύτερο όνειρό τους είναι να πάρεις πτυχίο. Δεν τους ενδιαφέρει ποια σχολή θα τελειώσεις (εντάξει, ίσως κάποιους τους «χαλάει» το ΤΕΙ και θέλουν ΑΕΙ), αλλά να το πάρεις. Να έχουν να λένε κι αυτοί στους φίλους/συναδέλφους ότι το παιδί τους τέλειωσε το πανεπιστήμιο. Άσε που μέχρι να τελειώσεις σε «πρήζουν» για τα λεφτά που έχουν ξοδέψει για ‘σένα όλα αυτά τα χρόνια κι εσύ ούτε ένα χαρτί δεν είσαι ικανός/ή να πάρεις. Γι’αυτό, πάρε το πτυχίο να τους κάνεις το χατίρι. Έτσι δεν θα πάει χαμένη η κορνίζα που έχουν αγοράσει εδώ και χρόνια, προκειμένου να το κρεμάσουν στον τοίχο. ( Μήπως αμφιβάλει κανείς ότι δεν έχουν πάρει κορνίζα και την έχουν σε κάποιο συρτάρι; )

 

Να θυμάσαι βέβαια πως δεν είσαι ο μόνος που δυσκολεύεται να πάρει το πτυχίο του.

Πηγή: neopolis.gr

Δες επίσης: 5 «εξετάσεις πραγματικής ζωής» που θα έπρεπε να δίνουμε στο Πανεπιστήμιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending